29 Ekim Ne Zaman, Hangi Gün? 29 Ekim Resmi Tatil Mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kaldı. Cumhuriyet Bayramı yurdun dört bir yanında coşku ile kutlanacak. Türkiye’de kutlanan milli bayramlardan biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın resmi tatil olup olmadığı araştırılıyor. 29 Ekim 2021’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıl dönümü kutlanacak. Peki, 29 Ekim 2021 hangi güne denk geliyor? 29 Ekim Cuma resmi tatil olacak mı? İşte sosyal medyanın gündeminde 29 Ekim ile ilgili tüm bilgiler…

Türkiye’de yıl içerisinde kutlanan milli ve dini bayramlarda tatil oluyor. Vatandaşlar, son resmi tatil olacak gün, yani 29 Ekim’in hangi güne geleceğini araştırıyor.

29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olduğu için 29 Ekim Cuma günü okullar tatil olacak. Ayrıca kamu kuruluşları, banka, eczane, noter gibi yerler de mesai yapmayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı, TBMM'nin 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet yönetimini ilan etmesinin anısına her yıl Türkiye ve KKTC'de kutlanan milli bir bayramdır. 29 Ekim 1923'te TBMM, Teşkilât-ı Esasiye Kanunu (1921 Anayasası)'nda yaptığı değişiklikle, devletin yönetim biçimini cumhuriyet olarak ilan etmiştir.

2 Şubat 1925'te, Hariciye Vekaleti'nce (Dışişleri Bakanlığı) düzenlenen bir kanun teklifinde 29 Ekim'in bayram olması önerilmiştir. Bu teklif Meclis Anayasa Komisyonu tarafından incelenmiş ve 18 Nisan'da karara bağlanmıştır. 19 Nisan'da ise teklif TBMM tarafından kabul edilmiştir. 628 sayılı bu kanun ile 29 Ekim, 1925'ten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde bayram olarak kutlanmaya başlamıştır.

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?