29 Ekim Emekli İkramiyelerinde İlginç Ayrıntı: 5 Bin Lira Emekli İkramiyesi Kimlere Ödenecek?

Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünde verileceği iddia edilen 5 bin liralık emekli ikramiyesi haberiyle sevinmişti. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 5 bin lira emekli ikramiyelerinin herkese ödenmeyeceğini iddia etti.

Türkiye’de yüksek enflasyondan en fazla etkilenen kesimlerin başında emekliler geliyor. Temmuz ayında emekliler yapılan zam sadece kök aylıklara yapıldığı için milyonlarca emekli zamdan yararlanamamıştı.

Emekliler, 29 Ekim’deki verilecek ikramiye haberleriyle sevinmişti ancak emekli ikramiyeleriyle ilgili ilginç bir ayrıntı oraya çıktı.

Halk TV'nin aktardığına göre SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilere ikramiye ödemesi yapılacağı iddialarını doğruladı ancak bu uygulamadan bütün emeklilerin yararlanamayacağını açıkladı.

Erdursun'un iddiasına göre, iktidar, en düşük emekli maaşını alan milyonların yaşadığı mağduriyetin bir nebze olsun giderilebilmesi için 29 Ekim'de planlanan 5 bin liralık ödemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yani, aldığı maaş 7 bin 500 lira olan vatandaşlar için 29 Ekim'de 5 bin lira ve üzeri bir ödeme yapılması beklenirken, bu rakamın üzerinde maaş alanlar ise ikramiye ayrıcalığından yararlanamayacak.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Milyonlarca Emekliyi Heyecanlandıran Haber: Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel İkramiye Geliyor

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
05.10.2023

Akpli emeklilere adam sizi yıllarca kullandı artık yaşlandınız sonra ki seçimi görmeyeceğinizi düşündüğü için size yatırım yapmıyor diyorum biz ne yapacağız diyor ne bileyim babacım öleceksin herhalde reis hazretleri öyle buyurdu adamın her dediğini yaptığına göre bunuda yaparsın hadi allah rahmet eylesin

05.10.2023

Herkes prim vererek vergi vererek emekli oldu bu ülkede. Düşük maaş alan düşük vergi verirken yüksek alan da zamanında yüksek vergi dilimi den verdi. Yani maaşı yüksek diye sanki cebinizden çıkıyor gibi üç kuruşluk parayı mı savunuyorsunuz. Çok saçma

05.10.2023

Emeklilere verilen veya verilmesi düşünülen her ikramiye, her seyyaen zam EMEKLİLER SİZLER SALAKSINIZ, KAPIMIZDA KÖPEKSİNİZ ALIN KEMİKLERİ YALAYIN demektir. Buna karşı çıkmayanlar SALAKTIR. 3600 günle, 5000 günle, 9000 gün veya fazlası ile prim ödeyenlerle aynı zammı (seyyaen) vereceğiz demenin anlamı budur. Haber doğruysa bu duruma tüy dikilecek demektir. YAPILMASI GEREKEN: emeklilik sistemindeki ayrıcalıklara son verip kim ne kadar prim ödemişse, kim ne kadar gün prim ödemişse bakılarak oran olarak artış yapılması, maaş verilmesidir. Ama sosyal güvenlik uzmanı denilenler, emekli derneği yöneticileri (sıfatı kullanmayayım) buna hiç değinmemektedirler

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ