28 Yaşındaki Depresyon Hastası Kadın Ötanazi Yapacak: Tartışmalar Başladı!

Hollanda'da hayatı boyunca ruh sağlığı sorunlarıyla uğraşan 28 yaşındaki Zoraya ter Beek'e ötanazi yapılacak. Hiçbir fiziksel rahatsızlığı bulunmayan kadının bu kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Zoraya ter Beek, Hollanda'nın Almanya sınırına yakın küçük bir köyde yaşayan 28 yaşında fiziksel olarak sağlıklı bir kadın. Beek, 40 yaşındaki erkek arkadaşına aşık olmasına ve iki kediyle yaşamasına rağmen mayıs ayında ötanazi yapmayı planlıyor.

Bir zamanlar psikiyatrist olmayı hayal eden Beek'in bu kararının altında ise hayatı boyunca uğraştığı ruh sağlığı sorunları yatıyor.

Doktorlar genç kadına önce sakinleştirici, ardından da kalbini durduracak bir ilaç verecek. Cenaze töreni yapılmayacak.

Beek, hayatı sonlandıran ilacın, yanında erkek arkadaşıyla birlikte evinin kanepesinde verileceğini söyledi.

Beek'in bu kararı bazı kesimler tarafından intiharın yasallaştırıldığı gerekçesiyle eleştirildi. Genç kadın ise sosyal medya hesabından, "Bir şeyler öğrenmeye açık insanlara fikir vermek benim için bir onurdu" diye paylaşım yaptı.

Peki siz depresyon hastalarına ötanazi hakkı verilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlarda tartışalım 👇

Samsun'da Sapık Dehşeti: Balkondan Eve Girip Mutfakta Yemek Yapan Kadına Saldırdı!
İstanbul'un Göbeğinde Gece Kulübünde Yangın: En Az 29 Ölü!
'Beyin Bedava' Diyerek Sosyal Medyanın İlk Fenomenlerinden Olmuştu: Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
YORUMLAR
03.04.2024

psikolojik problemlerle yaşamak bazen fiziksel kayıplardan beter olur bir kere değil bin kere ölür insan ve dayanılmaz hâle gelir.. iki gün doğaya çık tatile git kafanı topla biseyin kalmaz gibi tavsiyeler ancak cahillerin laflaridir dolayısıyla ben saygı duyuyorum kadına

03.04.2024

Psikolojik dertlerin yada sorunların kaynağı kişinin kendi doğasını inkarında yatar'''' şayet bir dış etmen yoksa'''' dünyada hiç bir olgu kişinin Akıl sağlığını olumsuz etkileyip düzelmyecek boyutta olamaz. Doğru terapi kişinin kendini tanıması insan olmanın gerekleri kabul ve mücadele azmi... yanlış tedavi kişinin hayata küsmesi kimseden beklediği desteği bulamaması iç dünyasında kaybolup ruhani çöküşe sürüklenmesi.... HEPSİ TERCİH...

03.04.2024

yaşamak kadar ölmekte bir tercihtir ...

03.04.2024

katılıyorum ay parçası, üzücü ama doğru

03.04.2024

Suç ve Ceza kitabından çok etkilendiğim ve bu konulardaki bakış açımı yansıtan bir bölümü paylaşmak isterim.''Raskalnikov yürürken, “Acaba neredeydi ?” diye düşündü. “Nerede okumuştum, hani bir idam mahkumu, ölümünden biraz önce şöyle söylemiş ya da düşünmüştü: ‘Yüksek ve sarp bir kayalıkta, ancak iki ayağımın sığabileceği, dar bir çıkıntıda, dört bir yanım uçurumlar, okyanuslar, sonsuz bir gece, sonsuz bir yalnızlık ve hiç bitmeyecek bir fırtınayla sarılmış vaziyette yaşama zorunda olsam ve bütün ömrümce, bin yıl boyunca, hatta sonsuza kadar o bir karış toprakta durmam da gerekse, o şekilde yaşamak, şu anda bir saat içinde ölecek olmaktan çok daha iyidir ?’ Yeter ki yaşansındı, sırf yaşasın ! Nasıl olursa olsun ama yeter ki yaşasın !”

03.04.2024

Major depresyonu yaşayan bir insan ölmekten başka bişey düşünmez. yaşamayan asla bilemez. böyle hayat güzellemesi yapar durur

TÜM YORUMLARI OKU (99)