28 Mayıs Salı Akşamı Kaçırdığın Haberler

Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya?' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik.

İşte 28 Mayıs Salı akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri...

Kocaeli’nde bir okulda yaşananla bu kadar da olmaz dedirtti. M.A. isimli vatandaş, okulda kızıyla kavga eden birinci sınıf öğrencisi kız çocuğunu dövmek için okulu bastı. M.A., öğretmenin karşı çıkması sonrasında öğretmeni de darp etmeye çalıştı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Yakınlarıyla Okul Basmıştı: Kızıyla Kavga Eden Birinci Sınıf Öğrencisini Dövmek İstemiş

Enflasyonda tahminleri son yıllarda tutmayan Merkez Bankası, KKM nedeniyle de 2023 yılını rekor bir zararla kapatmıştı. TCMB zarar etse de personele 2023 yılı için 2 maaşın üstünde ikramiye verildi.

Merkez Bankası Zarar Etse de Personeline "Performans Tazminatı" Dağıttı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti ve son günlerde organize suç örgütlerine yapılan operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın ziyareti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı: Bakan Ali Yerlikaya’dan Devlet Bahçeli’ye Ziyaret

Türk Hava Yolları’nın bir uçuşunda iki pilotun birden kokpiti terk ettiği ve kokpitin bir süre boş kaldığı iddia edilmişti. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, kokpitin boş kaldığı iddialarının doğru olmadığını ve böyle bir olayın yaşanmadını açıkladı.

THY Uçağında Kokpit Boş Kaldı İddiası: Yahya Üstün Yalanladı!

İsrail, tüm dünyadan tepkilere rağmen Filistin’de katliamlarına devam ediyor. İsrail, sivillerin sığındığı çadır kentleri de vururken, Şili’de yeşil sahada anlamlı bir protesto yapıldı.

Yeşil Sahada Alkışlanacak Protesto: İsrail’in Katliamına Böyle Tepki Gösterdiler

Sinan Ateş cinayeti ile adı anılan eski milletvekili Olcay Kılavuz, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanlık görevinde bulunuyordu. Gazeteci İsmail Saymaz, Olcay Kılavuz’un danışmanlık görevinden alındığını ifade etti.

Görevden Alındı: Olcay Kılavuz’un Milletvekilliği Sonrasında Danışmanlığı da Gitti

İlahiyat fakültelerinde "Bir ibnelik havası var" dediği yönünde açıklamaları basına yansıyan Papa Francis özür diledi.

Din Okullarında 'Bir İbnelik Havası Var' Diyen Papa Francis'ten Özür Geldi!

Günümüz teknolojisinde anbean gelişmeler olurken özellikle robotlar dünyasında yaşanan yenilikler insanı hayrete düşürüyor. Dünya devlerinden Starbucks’ın Güney Kore’deki şubelerinden birinde yalnızca iki insan çalışıyor.

Starbucks’tan Yenilikçi Hamle: Güney Kore Şubesinde 100 Robot Servise Başladı

Genç sporcu Selin Hürmeriç, Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı. Milli sporcu, 187 rakibini geride bırakarak "Figür kategorisinde" Avrupa Şampiyona oldu.

Selin Hürmeriç’ten Tarihi Başarı: 187 Rakibinin Arasından Şampiyon Oldu

Geçtiğimiz aylarda ODTÜ öğrencileri yaptıkları eylemlerle büyük yankı uyandırmıştı. Her yıl öğrencilerin düzenlediği bahar şenliklerine bu yıl rektörlüğün izin vermemesi üzerine yapılan eylemlere sosyal medyadan destek verenler de olmuştu. Bugün ise şenlik hazırlıkları için ses sistemlerini taşıyan aracın okula girmesine izin verilmedi.

ODTÜ’de Şenlik Olayları Bitmiyor: CHP Milletvekili Deniz Demir Öğrencilere Desteğiyle Alkışları Topladı

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı sonrasında yayımlanan bildiride yapay zeka vurgusu da yer aldı.

Yaklaşık 4 Saat Süren Milli Güvenlik Toplantısı: Bildiride Yapay Zeka da Yer Aldı

İsrail’in geçtiğimiz günlerde ve bugün olmak üzere iki kez çadırları bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Dünyanın dört bir yanından İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü katliama tepki gelirken Fransa’da gerçekleşen meclis oturumunda da bir milletvekili tepkisini gösterdi.

Fransa’da LFI Partisi Milletvekili Meclis Toplantısında Filistin Bayrağı Açarak Alkışları Topladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun “hançerlendim” sözlerini üzerine almadığını söyleyen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerden 20 gün sonra kendisini tebrik ettiğini de ifade etti. İBB Başkanı ayrıca, kabalık bir heyetle gidilen Roma seyahatini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Sitem’: “Seçim Zaferini 20 Gün Sonra Tebrik Etti”

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir çocuk bakım evinin önünde bir kişi, aracının içinde mastürbasyon yaparken kameralara yakalandı. Şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ankara’da İğrenç Olay: Çocuk Bakımevinin Otoparkında Mastürbasyon Yaptı!

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlerde oy istediği AK Parti’yi eleştirdi. AK Parti’nin kurumsal olarak “laik bir düzen partisi” olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemesine rağmen toplumu muhafazakarlaştırmayı beceremediğini ifade etti.

Cübbeli Ahmet’ten AK Parti Eleştirisi: “Sayın Erdoğan Maalesef Beceremedi!”

Geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası için Beşiktaş ve Trabzonspor’un karşı karşıya geldiği maçta 3-2 skorla Beşiktaş rakibini mağlup etmişti. Maç öncesinde takımların tarafları arasında yaşanan kavga görüntüleri ise sosyal medyada gündem oldu. Polis ekiplerinin ayırmak için olay yerine gittiği kavgada kadın polisin kafasına taş geldi.

Beşiktaş ve Trabzonspor Taraftarlarının Maç Öncesi Yaşadığı Kavgada Kadın Polisin Kafasına Taş Atıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanlarının öldürülmesini de kapsayacağı iddia edilen yasa tasarısına tepki gösterdi. İmamoğlu, “Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri kurmadan hayvan öldürmek hangi vicdana sığar!” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Sokak Hayvanları Tasarısına Tepki: “Çocuklar Eve Sokmaz Bizi”

İsrail, tüm dünyadan gelen tepkilere rağmen Filistin’de katliam yapmaya devam ediyor. Sivillerin Refah kentinde kurduğu çadır kentlerini bombalayan İsrail, içerisinde çocukların olduğu yüzlerce kişiyi katletti. ABD’li siyasetçi Nikki Haley’in ise İsrail’e desteği tepki çekti. Haley, İsrail’in Filistinlileri katlettiği top mermilerinin üzerinde “bitirin onları” yazarak imzaladı.

ABD’li Siyasetçiden Top Mermisine İmza: İsrail’e Desteğini Böyle Gösterdi

ABD’nin New Mexico eyaletinin Albuquerque kentinde bir savaş uçağı kalkış esnasında düştü. Kısa sürede alevler büyüyen olay yerine ekipler sevk edildi.

ABD Ordusunun F-35 Uçağı Kalkış Esnasında Albuquerque Kentine Düştü

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki Suriyeli Olaylarına Tepki: "Sokakları Ateşe Vermek Kabul Edilemez"
Akdeniz’de Dehşet Olay: 'Batan' Göçmen Teknesindeki 16 Yaşındaki Kız Tecavüze Uğradıktan Sonra Boğularak Öldü!
Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Annesi Denizde Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti