28 Grama Kadar Serbest: Meksika'da Esrar Kullanımı Yasal Oluyor

Meksika parlamentosu, yasa dışı uyuşturucu ticaretini engellemek amacıyla esrar kullanımını yasak kapsamından çıkaran yasa değişikliğini onayladı. Senato’nun onayından sonra ülkede esrar yasal olarak satılabilecek.

Meksika'da, esrar kullanımının yasallaştırılmasına yönelik parlamentoda yapılan oylamada milletvekillerinin çoğunluğu ilgili kanun teklifini onayladı. 

DW Gündem'de yer alan habere göre Meksika Senatosu tarafından da onaylanması halinde Meksika, Kanada ve Uruguay'dan sonra esrar kullanımının serbest olduğu dünyanın üçüncü ülkesi olacak.

Buna göre, yetişkinler yetkili satış merkezlerinden yasal olarak esrar satın alabilecekler.

Ayrıca kullanıcılar üzerlerinde 28 grama kadar esrar bulundurabilecek. Bunun yanı sıra kişisel kullanım koşuluyla insanların evlerinde esrar yetiştirmesine de izin verilecek. Ancak bu sıkı denetimlere tabi olacak.

Yasanın savunucuları, esrarın serbest bırakılmasının uyuşturucu kaçakçılığının finansal temelini ortadan kaldırabileceğine inanıyor. Meksika'da 2017'den beri tıbbi amaçlar için esrar kullanımına izin veriliyor.

Solcu Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da Senato'nun onayına sunulan kanun teklifini destekliyor.

Kaz Dağları'nda 350.000 Ağaç Yok Edilmişti: Bakan 'En Hızlı Şekilde Ağaçlandıracağız' Dedi...
Akıllardaki Soruyu Cevaplıyoruz: Meghan ve Prens Harry'nin Geçim Kaynağı Ne?
Facebook CEO’su Zuckerberg 'Işınlanma' İçin Tarih Verdi

Popüler İçerikler

Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
11.03.2021

en mantıklısı.daha önce de yazmıştım.zamanla kenevir yetiştirilmesine izin veren ülke sayısı artacak göreceksiniz.yasak olan herşey karaborsaya düşer,illegal yollardan denetimsiz bir pazar oluşturur,baronlar doğurur.aynı alkol ve sigara da olduğu gibi devlet keneviri denetimli kullanıma açmalı.içen de kendisine içmeyn de sonuçta.

11.03.2021

''Tası Tarağı Toplayıp Meksika'ya Taşınmak İçin Sebep''

11.03.2021

Dünya'da 3 ülkede legal olduğu yanlış bir bilgi. Ayrıca 2013 yılında Meksika ana mahkemesi ''esrar içmenin ve yetiştirmenin insan hakkı olduğuna karar vermiştir.''

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ