Suriye'ye 2 Ayda 817 Yardım Tırı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, tarafından Suriye'deki yardıma muhtaç insanlar için başlatılan kampanya kapsamında 2 ayda 817 yardım tırı gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'ye yardım tırlarının uğurlandığı Dünya Ticaret Merkezi önündeki törende yaptığı konuşmada, yardım tırlarının sayısının artmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Bugüne kadar Suriye'ye 3 binden fazla tırın gittiğini belirten Yıldırım, teşkilat olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla çalıştıklarını ve birçok yardım kuruluşunun kendilerine destek verdiğini ifade etti.

Suriye halkına yapılan yardımları kesmek isteyen bir zihniyetle de karşı karşıya olduklarına dikkati çeken Yıldırım, Suriye'de sadece 3 bölgede yardım dağıtırken zorlandıklarını, bunlardan birisinin Suriye nizamının hüküm sürdüğü yerler olduğunu vurguladı.

Esed'in halka yardım ulaştırılmasına izin vermediğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

'Kürt bölgesi dediğimiz yerlerde de yardım dağıtmakta zorlanıyoruz. PYD'ye çağrıda bulunuyoruz. Sanki Kürt bölgesine yardım gönderilmiyor gibi propaganda yapıyorlar. Aslında o bölgelere yardım yapıyoruz, bu giden tırlarda da yardımlar ulaştı. Fakat PYD'nin olduğu bölgelere yardım götürdüğümüzde arkadaşlarımızı tutukladılar. Gizli saklı yardımlar yapıyoruz. O nedenle PYD yardımları engellemesin. Suriye nizamının olduğu bölgelerde de yardımlarımızı gizli saklı yapıyoruz. Üçüncü bölge ne yazıkki IŞİD'in hakim olduğu bölgeler. Yani Irak Şam İslam Devleti denilen yapılanmanın olduğu bölgeler. Nizama, PYD ve IŞİD'e sesleniyoruz, halk yardıma muhtaç, çocuklar ve kadınlar yardım bekliyor. O nedenle eğer içinizde bir nebze insanlık varsa bu tırların, bu yardımların oraya gitmesine engel olmayın'

Bütün bunları düşünürken yardımları engellemeye çalışan dördüncü bir yerle daha karşılaştıklarını dile getiren Yıldırım, paralel çete, şantaj grubu, dedikleri yapının birden bire ortaya çıktığını ve giden yardımların önünü kesmeye çalıştığını söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

'Çok ilginç, bu dinleme skandalını ortadan kaybetmek veya üstünü örtmek için bir ilimizin dün çıkan yardımlarının araştırmaya tabi tutulması için o ilin emniyet müdürlüğüne güzergahtaki bütün illerin emniyetine yazılar gönderdiler. Şimdi bu yardımlar toplanırken orada bizimle çalışan dernek tarafından yardımlar kabul edilirken emniyet oradaydı. Eğer gerçekten bu tırların içinde gayri yasal bir şey varsa bunu orada engelleseydiniz veya bizim dışımızda bize yardım getirip bağışta bulunanlar gayri yasal birşey yaptıysa emniyetin görevi bunu açığa çıkarmaktır. Ama öyle yapmıyorlar bir tuzak kuruyorlar. Ama Allah'a şükürler olsun dün itibariyle bu tuzakta başlarına çalındı.'

'Çocuklara ve kadınlara giden yardımlara engel olmayın'

Ocak'tan itibaren iki ay içinde 500 tırlık bir hamleyi hedeflediklerini anlatan Yıldırım, bugün itibariyle Suriye'ye 817 tır yardım gönderildiğini, hedefi aştıklarını vurguladı.

Suriye'de 20 milyon insan olduğunu ifade eden Yıldırım, 'Bosna'da 2,5 milyon insan vardı. Bu 2,5 milyona herkes yardım etti. Burada 20 milyon insan var. Meşrebi, mezhebi, ırkı ne olursa olsun ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşmak zorundayız. Biz Suriye'deki Hristiyan da Yahudi'ye de Sünni'ye de Şii'ye de Nusayri'ye de ihtiyacı olan herkese ulaşmak zorundayız. O nedenle Türkiye'de herhangi bir yerin adına çalışanlara da siyasi partilere de sesleniyorum. Lütfen kavgalarınızı halkın ihtiyacı üzerinden yapmayın. Gözyaşı döken annelerin üzerinden yapmayın. Çocuklara ve kadınlara giden yardımlara engel olmayın birbirinizle hesabınız varsa bunu daha masum yollarla başka alanlarda gerçekleştirin' şeklinde konuştu.

Kayserililerden en az 100 tırlık yardım organizasyonu yapmasını isteyen Yıldırım, oradaki ihtiyacın hiç bitmediğini ifade etti.

Anadolu Platformu Genel Başkanı Turgay Aldemir de yardımlar nedeniyle Kayseri halkına teşekkür etti.

İHH'nın İslam dünyasında ve dünyada nerede bir mazlum varsa hep yanında olduğunu belirten Aldemir, özellikle de Suriye konusunda tüm engellemelere rağmen inanılmaz bir gayret gösterildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından yardım tırları yola çıktı.

Muhabir: Musa Özyürek | AA

Popüler İçerikler

Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!