25 Yıl Sonra Kayıp Babasını Evsizleri Fotoğraflarken Bulan Kadının Hikayesi

1. Hawaili minik Diana, şimdilerde mesleği olacak fotoğrafçılıkla küçük yaşlarda babasının fotoğraf stüdyosunda tanıştı. Fakat Diana daha 5 yaşındayken annesi ve babası boşandılar; babası ise kayıplara karıştı...

2. Tüm çocukluğu parklarda, akraba yanlarında, arabalarda yaşayarak geçti. Şimdilerde 30 yaşında bir hukukçu ve fotoğrafçı.

Tüm bu geçmişe rağmen kendisine yeni bir hayat kurdu. Aşık oldu, evlendi, 2 çocuğu oldu. Avukatlık yaparken bir yandan da fotoğrafçılığa devam etti.

3. 2003 yılında "The Homeless Paradise" (Evsizler Cenneti) isimli bir fotoğraf projesine başladı.

Sokakta rastladığı evsiz insanları fotoğraflayıp hikayelerini öğrenmeye çalışıyordu. Çocukluğu da evsiz geçen Diana, evsizleri fotoğraflayarak onları anladığını söylüyordu; kendisi de onlardan biriydi.

4. Ve 2012 yılında hayatının dönüm noktasını yaşadı. Sokaklarda evsiz insanları fotoğraflarken babasını buldu!

İnanılmazdı fakat bir o kadar da gerçekti. Küçük yaşta kendisini ve annesini terk eden adam, yırtık kıyafetler içinde sokakta yaşayan bir evsizdi şimdi...

5. Babası, Diana'yı tanımamıştı...

Diana, babasını ilk gördüğünde ona seslendi, ama babası onu duymadı... Yavaşça yanına yaklaşıp konuşmak istedi.

6. Yanına oturdu ve babasıyla konuşmaya başladı. Fakat babasının ağır derecede şizofren olduğunu öğrenen Diana, 2 sene boyunca onu uzaktan kontrol etmekle yetindi.

Babası, Diana'nın getirdiği yemekleri yemiyor, kıyafetleri giymiyordu, ilaçları ve tedaviyi reddediyordu. Diana'nın eli kolu bağlanmıştı...

7. Diana, babasının yardımlarını reddetmesine rağmen onu yalnız bırakmadı. Ve birkaç yıl sonra babasının dudaklarından birkaç cümle çıktı...

Babası, Diana'ya onu bırakıp gittiği için üzgün olduğunu, kendi ailesini kurduğu için kızı adına çok mutlu olduğunu söyledi ve onları asla bırakmamasını tembihledi. Diana bunları duyduktan sonra babasını asla bırakamazdı.

8. 2014'te babası bir kalp krizi geçirdikten sonra uzun bir tedaviye başladı ve toparlanmaya başladı. Sonunda hayata dönmeyi kabul etmişti...

2014 Aralık'ta bilmediği bir numaradan telefon almıştı Diana. Babası onu kahve içmeye davet etmişti. Hemen evden çıkarak yanına koşan Diana, babasıyla çocukluğunda sahip oldukları fotoğraf stüdyosunun orada buluştu.

9. Babasını yeniden sağlıklı ve huzurlu gören Diana, sanki onunla ilk kez tanışıyor gibi olduğunu söylüyordu.

Buluşmalarına bir 'mucize' olarak bakıyordu Diana...

10. Babasının her geçen gün daha da iyi olduğunu gören Diana, onun için çok mutlu. Hatta Diana, babasının bir ara Güney Kore'ye ailesini ziyarete gitmesini diliyor.

11. Diana, eğer fotoğraf makinam olmasaydı o gün kırılgan hisseder ve babama yaklaşamazdım, diyor.

'İnsanların hikayelerini fotoğraflarken, kendi hikayemi de anlatmak istedim, çünkü bir başkasının perspektifini etkileyebileceğini düşündüm.' diye de ekliyor.

12. Diana, bu dünyada yaşadığımız sürece hepimizin ikinci bir şansı olduğunu söylüyor ve ekliyor: "O hiç pes etmedi. Ben de ondan umudumu kesmedim."

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!