25. Akbank Caz Festivali'nde Kaçırmamanız Gereken 6 Konser

Manu Katché

Fildişi Sahilleri’nde doğan Manu Katché hem alaylı hem okullu müzisyenlerden. Ritim yeteneği ailesinden ve yaşadığı bölgeden geliyor ama müzisyen bununla yetinmemiş ve alanında akademik kariyer de yapmış. Sting’den Peter Gabriel’a birçok ünlü isimle çalışmış olan davulcu, son albümünde çalıştığı ekiple sahne alacak.

Tarih: 22 Ekim

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Bill Frisell Music For Strings

Çağımızın en değerli caz müzisyenlerinden olan Bill Frisel, yeni projesiyle festival programının en keyifli konserini verecek gibi gözüküyor. Frisell, bu kez telli çalgılardan kurulu dört kişilik bir orkestrayla sahne alacak. Frisel Woodie Guthrie şarkıları yorumladığı bu orkestrayla, blues, caz, bluegrass gibi türler civarında dolanacak ve eski projelerine de atıflar da bulunacak.

Tarih: 23 Ekim

Yer: Zorlu PSM

Sinkane

Londra doğumlu Sudanlı müzisyen Sinkane, festivalin dansa en elverişli konserini verecek. Amerika’da yaşayan müzisyeni tıpkı kendisi gibi çok kültürlü. Sudan pop’u afro-beat ritimleri ve Amerikan funk’ıyla buluşarak son halini alıyor.

Tarih: 23 Ekim

Yer: Babylon Bomonti

Önder Focan Standard A La Turc

Önder Focan’ın “buralı” şarkıları caz standardına soktuğu projesi Standard A La Turc, pop, halk müziği, Türk sanat müziği ve arabesk türlerinde “Uzun İnce Bir Yoldayım, “Yiğidim Aslanım” gibi hepimizin bildiği şarkıları yorumluyor. Orkestra, gitarda Önder Focan, saksafonda Batuhan Şallıel, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman’dan oluşuyor.

Tarih: 26 Ekim

Yer: Nardis

Squarepusher

İngiliz müzisyen Tom Jenkinson, bir caz festivalinde sahne almaya en uygun elektronik müzik sanatçılarından biri. Squarepusher mahlası ile dnb, break ve acid teknoyu caz ile bir araya getiren Jenkinson’ın işleri şapka uçuran cinsten. Gitmeden önce son albümü “Damogen Furies”e mutlaka kulak verin.

Tarih: 29 Ekim

Yer: Babylon Bomonti

Cass McCombs

Şarkıcı söz yazarı Cass McCombs, rock’tan folk’a farklı türlerden besleniyor ve müziğini psikedelik estetikle sarmalıyor. “Catacombs”, “Wit’s End” ve “Humor Risk” gibi üç başarılı albümün ardından 2012 yılında John Cale ile turladı.

Tarih: 30 Ekim

Yer: Volkswagen Arena

Popüler İçerikler

Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?