24 Yıldır Aynı Yerde Sevdiği Kadının Döneceğini Bekleyen Sinoplu Aşık Ecevit'in Hikayesi

Ünlü isim denince akıllara hemen şan şöhret içinde yüzen maddi olarak iyi duruma olan insanlar geliyor ama bu her zaman geçerli bir durum değil. Şehirlerimizin de ünlüleri var. O şehirde yaşayan herkes onları iyi tanıyor ve hikayeleri dilden dile yayılıyor. Sinop'un Boyabat ilçesinde yaşayan Aşık Ecevit ise hikayesi ve aşkıyla bölgede tanınan isimlerden biri.

Yıl 1974... Ayşe Tatile Çıksın parolasıyla başlayan Kıbrıs Barış Harekatı başarıyla sonuçlanmış ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit taraflı tarafsız herkes tarafından bu başarısıyla takdir edilmişti.

1975 yılında, harekattan bir yıl sonra Boyabat’ın Gökçeağaçsakızı köyünde pek çok yaşıtı gibi ismi Ecevit verilen bir bebek dünyaya geldi.

Beş kardeşin en büyüğü olan Ecevit çocukken ateşli bir hastalık geçirmesi sonucu görme kabiliyetini yitirmiş. Sonrasında köylülerinin yardımıyla görme yetisini az da olsa kazanabilmiş.

Ecevit artık genç bir delikanlı olmuştur ve Ayşe'ye aşık olmuştur. Ancak ailesi Ayşe'yi Ecevit'e vermez. Ayşe Ayancık'ın Çangal köyüne gelin gider. Ayşe'ye kavuşamayan Ecevit deli divane olur.

Köyüyle Ayşe'nin gelin gittiği Çangal yol ayrımında kar kış, yağmur yaş demeden yıllarca bekler. Bu bekleyiş zamanla yolu kullananların dikkatini çeker.

Halk Ecevit'le yemeğini paylaşır, kamyoncular selamını eksik etmez ve bu divane adam bölgenin sembolü haline gelir.

Kimseye zararı olmamasıyla, tavrıyla yöre halkının sevdiği isimlerden olan Ecevit'e bir de durak yapılır.

Yöre halkı takılmak için "Ayşe gelmeyecek" dese de o gelecek diye ısrarla Ayşe'nin geleceğini söyler. Kendisindeki inanç ve sabır kendisini kızdırmak isteyenleri bile düşündürür.

Aşık Ecevit yıllardır aynı yerde Ayşe'yi bekliyor. Yolu düşen selam vermeden geçmesin.

Kaynak: thebrommios 

              Ergün Acar

İstanbul'un Gizemli Yerebatan Sarnıcı: Yenilenmiş Yüzüyle Tarihin İzlerini Keşfedin!
Snapchat Güncellemesinin Ardından Yapay Zeka Sevgilileriyle Konuşmalarını Paylaşarak Güldüren Kişiler
Atatürk Arboretumu: Her Ay Değişen Güzelliğiyle İstanbul'un En Özel Yeşil Alanı

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
09.05.2023

yazıda romantizm yaratılmış ama genelde köylerde bu tarz kardeşlere hor davranılır ve dalga geçilir, hiç öyle anlatıldığı gibi kamyoncular selamını esirgemez olayı yalan dolandan ibaret. umarım yazıdaki gibidir ecevitin hayatı.

Boş yapmayı bırak. Köyde herkes sever onu. Bu güne kadar kimse hor görmemiştir onu. Gören de hemen seslenir.

Kardeşim her şeyi duygusala bağlayıp güzelliyorsunuz da, köylük yerde aşk olmaz günahtır(!) ayıptır(!) böyle şeyler hoş karşılanmaz. Bu adamın her gün dayak yediğine adım gibi eminim. Kadının adını, gelin gittiği köyü yazmışsınız, o kadının kocası "lan sen benim karıma mı aşıksın, ırz düşmanı(!)" diyip adamı dövse hatta öldürse "yazık yhaa" diye ağlarsınız. Çocukken arada köye giderdim, Çolak lakaplı tek kolu olmayan genç bi çocuk vardı, yemin ediyorum bunu zevk için, hiç bahanesi falan olmadan dövüyorlardı. En büyük çocukluk travmamdır. Köy yerinde hasta veya engelli olmayacaksın, insan saymıyorlar maalesef.

O zaman adını yanlış biliyorsun birader.

Pasif Kullanıcı
09.05.2023

çangal diye köy çıkmıyor hatta cangal dağı var köye mesafe 14 km...muhtemelen köy ismini farklı söylemişler abi yanlış yerde beklemiş olabilir

09.05.2023

🤣🤣🤣🤣 Yaaaaa

TÜM YORUMLARI OKU (27)