235 Kez Gözaltına Alındı! Kalitesiz Beton Kullanan Firmalara Ceza Kestiği İçin İşinden Olan Mimar: Alev Şahin

Türkiye bir deprem ülkesi. Bu tartışmasız bir gerçek. Peki yanlış kentleşme, mevzuata aykırı yapılan binalar, denetimsizlik ve daha nicesine ne demeli? İşini hakkıyla yapmayan, yarınlar yokmuşçasında kalitesiz malzemelerle inşaat yapanlara ne demeli? Ya da asıl soru dendi mi? Mimar Alev Şahin, 2017 yılında Düzce’de inşaatlarında kalitesiz beton kullanan firmalara ceza kestiği için bazı inşaat firmaları tarafından şikayet edildi ve kendisi KHK ile ihraç edildi. Şahin'in yaşadıkları ve aslında hepimizin defaatle sorması gereken o soruları sorduk.👇

6 Şubat günü Türkiye korkunç bir depremle uyandı. Kahramanmaraş merkezli deprem, 10 ilimizde birden şiddetli yıkımlara neden oldu.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ancak her geçen gün can kaybı ve yaralı vatandaşlarımızın sayısı da artıyor.

Peki hepimizin ciğerinin yandığı bu korkunç afetin sorumlusu kim? Sadece ‘kader’ diyip geçebilir miyiz? Hiç sanmıyorum…

Türkiye bir deprem ülkesi. Bu tartışmasız bir gerçek. Yıllardır başımıza gelecek bu felaketi ölüm fermanı yazılmış gibi bekliyoruz.

Bıkmadan, usanmadan tekrar soralım: Bunun sorumlusu kim? Yitip giden binlerce vatandaşımızın hayatının hesabını bizlere kim verecek?

Yanlış kentleşme, mevzuata aykırı yapılan binalar, denetimsizlik ve daha nicesi… İşini hakkıyla yapmayan, yarınlar yokmuşçasına kalitesiz malzemelerle inşaat yapanlara ne demeli? Ya da asıl soru dendi mi?

Evet, aslında defalarca kez söylendi. Mesela ünlü yer bilimci Naci Görür'ün o bölgedeki fay hattıyla ilgili günler önceden defalarca kez uyarı yaptığını biliyoruz.

Günler Önce Söylemişti! Naci Görür'ün Kahramanmaraş'taki Deprem İçin Uyarılar Yaptığı Ortaya Çıktı!

Onlarca uzman, binlerce mühendis bizi defaatle uyardı. Ama biz ne yaptık? Deprem önceden öngörülebilir miydi? Peki öngörülemiyorsa önüne geçilebilir miydi? İşte asıl sorulması gereken sorular bunlar.

Keza soruldu da: Çok uzak değil, 2017 yılına götürelim sizleri. Mimar Alev Şahin ile tanıştıralım.

Şahin, Düzce’de inşaatlarında kalitesiz beton kullanan firmalara ceza kestiği için bazı inşaat firmaları tarafından şikayet edildi. Ve evet, Şahin, KHK ile ihraç edildi.

Sadece bu da değil, tüm bu süreçte kendisine yaptığı eylemler nedeniyle 67 bin lira para cezası kesildi, 235 kez de gözaltına alındı.

Şahin’e, işini geri istediği için Kabahatlar Yasası’na muhalefet gerekçesiyle 100’e yakın idari para cezası kesildi. Para cezalarının toplamı 67 bin lira oldu.

Ancak o bu cezalarla yıldırılmak istendiğini söyleyerek ‘Ekmeğimi geri alana kadar da vazgeçmeyeceğim’ dedi.

Alican Uludağ'ın haberine göre; ihracın nedeninin Şahin’in Düzce’de denetleyip ceza kestiği bir 'FETÖ' itirafçısı beton şirketinin patronunun verdiği ifade olduğu biliyoruz.

Kaynak

Şimdi siz söyleyin, biz de bıkmadan usanmadan tekrar tekrar soralım: Kaybettiğimiz tüm hayatların sorumlusu kim?

Dahası… Neyi bekliyoruz?

İlgili içerikler:

48 Saat Sonra: Enkaz Altından Kurtarılan 2 Aylık Bebek Parmağını Emerek Çıktı!
Yürek Parçalayan Kare: Depremde Hayatını Kaybeden 15 Yaşındaki Kızı Irmak'ın Elini Bir An Bile Bırakmadı...
'Şehir Merkezi Ortada Yok!' Adem Metan ile Fulya Öztürk, Adıyaman'dan Cüneyt Özdemir'in Yayınına Bağlandı!

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
09.02.2023

neresinden tutsan elinde kalıyo be.

09.02.2023

Fetö itirafçısı dediyseniz o şerefsiz aslında bir iftiracıdır. Netekim Alev hanıma da işini düzgün Yaptığı için iftira atmış ve karaktersizliğini göstermiştir. Fetö diye kimbilir başka hangi masum ve dürüst insanların canını yaktı? Allah hepsinin belasını versin. Taptıkları betonların altında onlar can versin inşallah.

09.02.2023

Yeni hukumette bakan lmasi gereken isim.

TÜM YORUMLARI OKU (12)