2300 Yıllık Altın Çocuk Mumyasının Sırrı 100 Yıl Sonra Ortaya Çıktı!

Yaklaşık 100 yıldır Kahire’deki Mısır Müzesi’nde incelenmeden saklanan genç bir çocuğun mumyası, ilk kez dijital olarak incelemeye alındı. Mumya kutusunun içinde bolca tılsım ve altın olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar, "Golden Boy" adında, 2300 yıllık bir mumyayı dijital olarak açtı.

Tabutun içine bakılmak için X-ışınlarıyla kemiğin, kan damarlarının, yumuşak dokuların ve fazlasının dijital rekonstrüksiyonlarına imkan veren bilgisayarlı bir tomografi taraması kullanıldı.

Mumyanın vücudu, sargıların kıvrımları arasında ve mumyanın vücut boşluğunun içinde harika bir şekilde stilize edilmiş muskalarla karşılaşıldı.

Mısır Kahire Üniversitesi’nden bir radyolog olan Sahar Salemm’e göre çoğu altından olan bu süslemeler, Mısır Ölüler Kitabı’nda yazan ritüellerle uyumlu.

Kalbi dışında hiçbir organı olmadığı, dişlerinin de tertemiz olduğu görülen Golden Boy mumyasının ilk olarak 1916’da Edfu şehrinin mezarlığı olan Nag el Hassaya’daki bir nekropolde keşfedildiği söyleniyor.

Çocuğun Ptolemaios döneminde, MÖ 330 yılları civarında yaşadığı, muhtemelen yüksek bir statüye sahip olduğu biliniyor. Ölüm nedeni ise bilinmiyor.

İlginizi çekebilir👇🏻

Oscar Aldı! ‘The Whale’ Filminde 272 kg Ağırlığında Bir Adamı Canlandıran Brendan Fraser’ın Kariyer Yolculuğu
Bu Ülkede Mumya Olmak da Zor! Kayseri'de Bulunan Mumya, Halk Tarafından "Şifa Niyetine" Parça Parça Yenmiş

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi