230 Yıllık Tablodaki 'Şeytan' Figürü Restorasyon Sonrası Ortaya Çıktı!

18. yüzyılda yaşamış ressam Joshua Reynolds'a ait 230 yıllık bir tabloda, yakın zamanda yapılan bir restorasyon sonucu 'şeytan' figürü keşfedildi. National Trust tarafından şeytan, olarak adlandırılan boyalı figürün o dönemde tartışmalı olduğu ortaya çıktı. Detaylar için buyurun...👇

18. yüzyılda yaşamış ressam Joshua Reynolds'a ait 230 yıllık bir tabloda, yakın zamanda yapılan bir restorasyon sonucu 'şeytan' figürü keşfedildi.

National Trust tarafından gerçekleştirilen koruma çalışmasının sonucunda, 1792'de ölen sanatçının tablosundaki 'şeytan' figürü ortaya çıktı.

National Trust tarafından şeytan, olarak adlandırılan boyalı figürün o dönemde tartışmalı olduğu ortaya çıktı. Boya ve vernikle kaplı figür, Reynolds'un Shakespeare'in bir ölüm sahnesinden esinlenen "The Death of Cardinal Beaufort" tablosuna dahil edildi.

Daha spesifik olarak tablo, Kral'ın Cardinal Beaufort'un ölümünü gözlemlediği Shakespeare'in 'Henry VI, Part 2' eserinden bir sahneyi gösteriyor.

Dişlerin ve uğursuz bir ifadenin yer aldığı figür, ölmekte olan Beaufort'un başının hemen üzerine, yatağın başucuna boyanmıştı.

National Trust'ın resim ve heykellerden sorumlu ulusal küratörü John Chu, 'Şiirsel bir konuşma biçiminin canavar figüründe temsil edilmesi, zamanın bazı sanatsal kurallarına uymuyordu' dedi.

“Edebiyatta iblis fikrini insanın zihnindeki bir şey olarak tanıtmak kabul edilebilir görülürken, onu görsel olarak bir tabloya dahil etmek ona fazla fiziksel biçim veriyordu. Sanatçıyla yapılan konuşmaların kayıtları onun eseri değiştirmeye yönelik bu tür girişimlere direndiğini göstermesine rağmen resmin boyanması gerektiğini savunan insanlar vardı.”

'Joshua Reynolds'ın eseri, ilk kez 1789'da Shakespeare Galerisi'nde ortaya çıktı ve ressamın doğumunun 300. yılını anmak için National Trust tarafından koruma altına alınan dört tablodan biri oldu.'

"Reynolds'ın eseri, kariyerinin sonlarına doğru Londra'nın Pall Mall bölgesindeki Shakespeare Galerisi için bir ticari sipariş olarak oluşturuldu ve Trust'a göre tablo için 500 guineas ödendi."

National Trust'taki resim uzmanları tarafından incelendikten sonra, tablodaki şeytanın birkaç kişi tarafından boyandığı ve altı kat vernik içerdiği ortaya çıktı.

'Şeytanın bulunduğu alan özellikle zordu. Gölgelerde olduğu için, toprak tonları ve koyu renklerle boyanmıştı. Daha önceki restoratörler tarafından eklenen katmanlarla, yanlış yorumların ve boya katmanlarının bir karışımına dönüşmüştü.'

Restorasyondan sonra tablo, Petworth House'da tekrar sergileniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Lazer Epilasyon Yaptırdıktan Sonra Yüzünde Büyük Yanıklar Oluşan Talihsiz Kadın
Saçını Çektirerek Baş Ağrısını Sonsuza Dek Geçirdiğini İddia Eden Kadın Viral Oldu!
Geçmişten Bugüne Değişmiş Bu 15 Yer Sizi Aniden Bir Nostalji Yolculuğuna Çıkaracak!

Popüler İçerikler

Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
Şoray Uzun Yolda'nın Bitmesine Neden Olan Yasak Aşk Skandalı