23 Suçtan Aranan Terörist Kadir Sezgin, Şırnak'ta Yakalandı

Şırnak'ta durdurulan bir takside, 2011 yılında PKK/KCK tarafından 2 polis memurunun şehit edildiği eyleme katılan ve 23 suçtan aranan 'Baran Amed' kod adlı Kadir Sezgin, yakalandı.

23 suçtan aranma kaydı var

Şırnak'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, Silopi-Cizre yolunda, içerisinde 3 kişinin bulunduğu bir taksi ekipler tarafından durduruldu. Yapılan araştırmada, taksideki 3 kişiden 1'inin 'Baran Amed' kod adlı Kadir Sezgin isimli terörist olduğu ve 23 suçtan aranma kaydının bulunduğu tespit edildi.

2 polis memurunun yaralandığı silahlı saldırılara katıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kadir Sezgin'in 2005 yılında terör örgütüne katıldığı, 28 Ekim 2011'de Osmaniye'de PKK/KCK tarafından 2 polis memurunun şehit edilmesi eylemine katıldığı, 13 Ağustos 2012'de ise Hatay'ın Erzin ilçesinde kaymakamlık konutundaki polis noktasına, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen ve 2 polis memurunun yaralandığı silahlı saldırılara katıldığı tespit edildi.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR

Sırf yorumları merakımdan geldim " Salınmasa bari " diyen bir yürekli biri çıkmış mı diye. Onun yerine kürt vatamdaşlarımıza sallayan bi "tip" buldum. Buyrun yeşillendireyim. PKKlıların neredeyse tamamı kürttür ama her kürt PKKlı değilidir. Tıpkı tee asyadan gelen eski türkler gibi, arap & yunan vesaire ile karışan türklerin türk olması gibi, Türkiye'deki TC vatandaşı ermenilerin türk olması gibi, kürtler de TC dahilinde türk çatısı içerisindedir. Bunun nedeni, cumhuriyertin kuruluşunda etnisite gözetmeksizin "Ben türküm ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kalkındırmaya hizmet edeceğim." şeklinde tanımlayan herkesin türk çatısı altında birleştirilmiş olmasıdır. Dolayısıyla nasıl ki bizler TC vatandaşıysak kürtler de TC vatandaşıdır. Hala aklına bir şeyler takılmış olan açsın Cumhuriyet kurulurken nelere göre sınır çizmiş, kimlere TC vatandaşı demişiz baksın. Ders kitaplarından değil ha, akademisyenlerin yazdığı halis mulis tarih kitaplarından.

Çoğu kişi bilmez bunları yılların siyasetçileri ve ayrıştırıcı dilleri yüzünden. Biraz daha oy getireceğini düşünseleri herkezin etnisitesi sorgulanır, "mısır türkü, akdeniz türkü, balkan türkü" diye de ayrıştırılırdık büyük ihtimal. kısaltınca mısırlı/mısıri vs olurduk. Aslında türk çatısında toplandıkları, yani türk oldukları unuturdu yine. "mısırlılar partisi" falan kurulurdu. Paralel evrende vardır belki :)) He bir de "neden türk" derseniz: çoğunluktan. Ama esas kurtuluş savaşı verilirken yükselen ve kazanan tek ilke olduğu için. Yani Türkçülük değil de, atıyorum, Abdigubdiçlik savaşı kazandırsaydı Abdigubdiç olacaktık. Yani bu türklerin zorlaması değil, durum gereği öyle gelişiyor olaylar. Zaten net türk düşmanı olan da Türkçülerle kurtuluş savaşında birlikte savaşmıyor. Kaçıyorlar, karşı milletlerle ortak işler yapıyorlar vesaire...

26.10.2022

Kilicdaroglu baskan secilirse bunuda cikartir merak etmeyin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ