23 Nisan mı? TFF'nin 8 Mart Kadınlar Günü Dolayısıyla 3 Kadın Hakeme Görev Vermesi Tepkilerin Odağında

Türkiye Futbol Federasyonu resmi Twitter hesabı, 'Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu hafta Süper Lig'deki müsabakalarda 3 kadın hakem görevlendirdi' paylaşımı yaptı. Yanıt verilemeyen bu paylaşım, sosyal medyada bol bol alıntılandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla 3 kadın hakeme lütufmuş gibi verilen bu göreve gelen tepkilere birlikte bakıyoruz.

Merkez Hakem Kurulu bu hafta oynanacak karşılaşmalarda Gamze Durmuş Pakkan, Cansu Tiryaki, Melis Özçiğdem'e görev verdiğini duyurdu. Tabii ki 8 Mart dolayısıyla...

Daha önce ülkemizde 'Seyircisiz maç cezası' yerine kadın taraftarların olduğu tribün önerisi kabul edilmişti. Cezalı maça erkekleri almayıp kadınları alma saçmalığı bir süre sonra kaldırılmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu 'kendilerince' harika bir işe imza atarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'lütfederek' 3 kadın hakeme 4. hakemlik görevini verdiğini açıkladı.

Açıklamada yazılanlar ise ayrı bir vaka... 8 Mart olmasa görev vermeyeceksiniz yani kadın hakemlere...

Bu normalleştirilmeye çalışılan duruma ise sosyal medyadan tepkiler gecikmedi...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Gerçekten bunu yaptıklarında sizce tebrik edilmeyi bekliyorlar mıdır?

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
07.03.2022

8 mart için ekstradan böyle bir çalışma yapılmış olabilir neden öküz altında buzağı arıyorsunuz ki? İnsanların iyi niyetle yaptıkları çalışmalarda da şevklerini kırmış oluyorsunuz. Zaten yıllardır kadın hakem yetiştirilmesi için çalışma yapılıyor 8 mart gibi bir günde de kadınları ön plana çıkartarak günün önemi vurgulanıyor normal günde de kadın hakemler olabilsin diye yıllardı çalışmalar yapılıyor.

07.03.2022

kesinlikle yazacaklarimi yazmissiniz cok haklisiniz. bizim icin bu bile bir adimdir. evet bunun daha sık yapilmasi gerek normal sartlarda fakat boyle bir gunde ozellikle secilmis olmasi da guzel bir is. biraz tartarak elestiri yapabilseler keske

07.03.2022

TFF her kuşu s.kti de bi hakemlik kaldı sanki. Onu da bitirdi arkadaşlar. Türkiye'de futbol zevki diye bir şey bırakmadılar. Bunu da hakemler sayesinde yaptılar. Kendi sözlerinin geçmediği bir hakem yerleştirirler mi sanıyorsunuz?

07.03.2022

8 Martta kadınları hatırlayanlar.... ..... 364 Gün kadınları unutanlardır..... .... 😠🤪😡

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ