23 Nisan'da "Hayalim Alman Vatandaşı Olmak" Diyerek Gerçekleri Yüzümüze Tokat Gibi Çarpan Genç Kız

23 Nisan her yıl olduğu gibi kutlamalar, devlet törenleri, çocukların makamlara oturtulmasıyla başladı. Ancak NTV'deki yayına konuk olan bir öğrenci bu önemli günde, bu çocuklara armağan edilen günde ülkenin gerçekleriyle yüzleşmemizi sağladı.

Bu küçük kızın hayalleri var. Köln Üniversitesi'nde tıp okumak istiyor ve canımızı yakan o cümleyi kuruyor: Belki de Alman vatandaşlığı...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bakalım bu sefer düşünebilecekler mi?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Şapkayı öne koyup düşünmek gerek.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Konuşmadan önce bir tartmak gerek.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Gençler mi çok değişti ülke şartları mı?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Zaman artık törenlerde gençleri öven formaliteden yazılmış metinleri okumak yerine "Beyin göçü nedir? Nasıl durdurulur?" sorularını sorma zamanı.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
23.04.2019

Kimse 1. dünya harbi zamanında da Atatürk öyle mi yaptı gibi cümlelerle duyar kasmaya kalkmasın. Bu ülke yaşanacak halde degil cidden. Şahsen benim de en büyük hayalimdi yıllardır daha tıpa girmeden önce Avrupa ve özellikle ABD de yaşayıp egitim almak. Nasip degilmiş bu kızcagıza olur umarım. Kaç gençlik daha solucak şu toprak parçası için ? Onun bizim için olması gerekiyordu bizim onun için degil! Böyle olacaksaydı da hiç kurulmasaydı da olurdu zaten. Kimse boş milliyetçilik yapmasın.

23.04.2019

Şu toprak parçası dediğin şeye biz düşünen soyunu sopunu bilen insanlar olarak 'vatan' diyoruz.Böyle olacağını bilselerdi bile bu "toprak parçası" için ölen insanlar yine ölürlerdi.Ülkenin bu halinden hiçbirimiz memnun değiliz.Ama bağımsız kendi bayrağımızın altında dilimizi konuştuğumuz için gurur duyuyoruz . Şimdi " bu toprak parçası" neden senin gibi 3 kuruşluk bir insan için kurulmuş olsun ki? Bir de zorla kimse vatandaşlık vermiyor.Çıkınız vatandaşlıktan.Böylesine bilinçsiz salt şuursuzlukla dolu birinin Türk vatandaşlığa layık olmadığını düşünüyorum.Bu toprak parçasından da gidin lütfen luzmü yok.

23.04.2019

Ben çalışıcağım, çabalayacağım, ömrümü harcayacağım; çomarın biri torpille hakkımı alacak. Beyinsiz de yaşıyorsunuz diye terk ederdim de yaşım geçti.

23.04.2019

Çocuk çok haklı. İmkan verilse şuan öğrenci olan bireylerin %80'i gitmek ister. Yıllarca okuyorsun şanssızsan atanamazsın iş bulamazsın işsizsindir şanslıysan "2020 lira yüklerim elden 400 lirasını geri verirsin" diyen patronların olur. At kapağı yurtdışına 3-5 sene sürünürsün en azından yurda dönünce paran değerlenir başını sokacak evin olur.

Vahşi kapitalizm diye yazınca bizi de komünist yerine koyuyorlar kardeş. Biri de demiyor ki bu şeycik ağızlılar emek hırsızlığı yapıyor o 400 leri ahirete mi götüreceklermiş diye! Burada yalakalıktan dolandırıcılıktan hariç umut kalmamış, helal yiyeceğim diyorsan 5-10 gün güler 20-25 gün ağlarsın. Senede 250-300 gün ağlarsın anlayacağın. Haram yiyin demek değil yiyenleri dile getirmeyi tabu edinmeyin isyanıdır bu. Hakkınızı afiyetle höpürdetmesinler karşı durun buna demektir bu.

TÜM YORUMLARI OKU (82)