23 Bin Aile Çocuklarına Aşı Yaptırmayı Reddetti: 'Hastaneye Gitmeyin, Hacamat Yaptırın'

Sağlık Bakanlığı'nın rakamlarına göre 2017 yılında 23 bin aile çocuklarına aşı yaptırmayı reddetti. Çocuklarına aşı yaptırmayı aileler hacamat gibi yöntemlere yöneliyor. Bu aileler sosyal medya hesaplarında bir araya gelerek aşı reddeden doktorların bilgilerini paylaşıyor, hacamat hakkında birbirlerini bilgilendiriyor. 

Aşıyı reddeden aile sayısı 2011 yılında 183 iken 2017 yılında 23 bine çıktı👇

Binlerce Aile Çocuklarına Aşı Yapılmasını Reddetti: 'Kızamık Salgını Patlayabilir'

Çocuklarına aşı yaptırmayı reddeden aileler sosyal medya üzerinden bir araya geliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, Aşıyı reddeden ailelerin sayısının gün geçtikçe artmasının yanı sıra “aşının tıbbi ve hukuki zorunluluk” olmadığını öne sürenler, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek örgütleniyor. Bu gruplarda aileler aşıyı tavsiye etmeyen doktor isimlerini birbirleriyle paylaşarak tıp yerine hacamata övgüler yağdırıyor.

Ailelerin birbirlerine verdiği önerilerin başında 'hacamat' geliyor.

Yaklaşık 45 bin kişinin üye olduğu bu gruplarda aileler, aşı reddinin hukuki zeminini tartışıyor ve birbirlerine hastaneye gidilmemesi konusunda öneriler veriyor.

Sağlıkta Yeni Dönem: Hacamat, Sülük, Akupunktur Gibi Alternatif Tıp Tedavileri SGK Reçetesine Giriyor

Grup üyeleri, 'aşıları tavsiye etmeyen, onaylamayan, çocuklarına aşı yaptırmayan, ebeveynlere saygı duyan' şeklinde nitelendirdikleri doktorların isimlerini birbirleriyle paylaşıyor.

Aşısız çocukların aşılı çocukları hasta etmeyeceği öne süren aileler, çocuklarının, sıfır risk taşıdığını, salgına sebep olmayacaklarını, kolay hasta olmayacaklarını, hasta olsalar bile aşı olan çocuklarına göre daha hafif atlatacaklarını iddia ediyor.

Aşıyı reddeden aileler sosyal medya gruplarında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 'Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi'ni 'umut veren, güzel gelişme' olarak nitelendiriyor.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
YORUMLAR
16.04.2018

aynen aşı falan yaptırmayın siz. sonra çocuğunuz çocuk felci olunca da ''kaderimizde bu varmış, kısmet, sınav'' vs dersiniz.

16.04.2018

Küçükken sadece suçiçeği geçirmiştim. Dolayısıyla diğer tüm bulaşıcı illetlere açığım. Eğer bu gerizekalılar yüzünden şu yaşımda kızamığa yakalanıp da ölmezsem hepinizi teker teker bulup donunuza kadar alacam. Gerekirse ölene kadar çalışın, o beyin yoksunluğunuzun acısını çıkaracam sizden Hayır birkaç mal yüzünden ben niye ölüyorum? Ya o çocukların suçu ne? Ailesinin neandertalliği yüzünden kaç bin çocuk acı çekecek, ölecek? Eğitim şart da diyemiyorum eğitimin de anasını bellediler. Random yaşıyoruz amk.

16.04.2018

Bi de bir grup daha var, aşı olamayanlar, hastalıktan dolayı, vücudü aşı kabul edemeyenler, kronik hasta yaşlılar vb. Onları kim koruyacak bunlar aşı olmazlarsa, düşünen yok...

16.04.2018

23 bin aile değil 23 bin gerizekalı aile olacaktı

TÜM YORUMLARI OKU (49)