'Hayır özel değil. Hayır Dokuz Eylül'e veya Ege'ye de bağlı değil. Hayır 2 yıllık da değil. Balçova mı? Hayır Balçova'daki de değil!'
'Hayır özel değil. Hayır Dokuz Eylül'e veya Ege'ye de bağlı değil. Hayır 2 yıllık da değil. Balçova mı? Hayır Balçova'daki de değil!'
Kampüs içinde rüzgar ve diğer muhtelif sebeplerden dolayı şemsiyelerin açılmaması, hazırlanan maketlerin uçup gitmesi, 50 kilogramdan daha hafif öğrencilerden haber alınamaması her İYTE'linin gün içerisinde karşılaştığı gerçeklerdendir.
Her İYTE'li bir gün uyandıran kavşağında uyanacaktır.
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü benimsenerek tasarlanmış kampüste yürümekten ve yokuş çıkmaktan bacak kası yapmak her İYTE'linin rutinleri arasında yer alır.
ESHOT tarafından günde 6 defa kampüse geldiği iddia edilse de otobüslerin kampüs içine girdiğine dair 'Mimarlık Fakültesi'nde ESHOT otobüsü gören gizemli genç'ten başka hiçbir görgü tanığı bulunmamaktadır.
Boş geçen hafta yoktur İYTE'de. Sınav yoksa Quiz vardır. Quiz yoksa rapor yazılması gerekir. O da yoksa ertesi gün laboratuvara girmen gerekir ki bu durumda Prelab hazırlanacak demektir. En acısı da tüm bunların aynı güne denk gelme olasığının şaşırtacak derecede yüksek olmasıdır.
'Her kim ki Güldede'nin ağacına bir çaput bağlar, toprağa bir lab raporu gömerse, o kişi okuldan mezun olurmuş.' gül dede - iyteSözlük
Her İYTE'li en az bir kere şenlikte rapor yazmak zorunda kalmıştır.
Konak'tan İYTE'ye 45 km yol katederek giden bir İYTE'li, 15 km'lik yola uzak diyenlere sadece güler ve geçer.
En çok okunan kitabı 'Calculus' olan kütüphanenin öğrencilere küçük bir şakası olmalı. Hiç komik değil.
İYTE'ye özgü acayip hayvanlarla, et yiyen çekirgeler ve kırmızı uçan örümceklerle aynı kampüste yaşayan İYTE'li, özellikle yeni gelen öğrencileri yurtlardan bölümlere kadar götüren köpekleri ve 'Polat'ını asla unutmaz.
Rektörlükte açan güneş Mimarlık Fakültesi'nde kendini karla karışık tipiye bırakırken Teknopark bunlardan habersiz bir şekilde yaz aylarını yaşayabilir.
İçinde tarihi roma hamamlarının, şelalelerin, sayısız göllerin ve tuhaf canlıların bulunduğu, dağın başında mı yoksa deniz kenarında mı olduğu soran kişiye göre değişen, yaklaşık 35.000 dönümlük bu arazi 'İYTE Urla'ya değil, Urla İYTE'ye kurulmuş' izlenimi uyandırmaktadır.
Bir sınav vakti operatörünüzden gelen 'Sayın abonemiz, Yunanistan'a hoşgeldiniz!' mesajı ile Yunanistan'a itelendiğinizi düşünebilirsiniz.
Hiçbir İYTE'li Köfteci Salih Usta'nın ve İYTE'nin Hulusi Kentmen'i Özcan Abi'nin telefon numarasını yanından ayırmaz.
İYTE'li, üniversite içinde yapılan ilk spor tesisinin mini golf sahası olduğu bir kampüste yaşar.