213 Gündür Ölüm Orucunda Olan Avukat Aytaç Ünsal Tahliye Edildi

213 gündür ölüm orucunda olan Aytaç Ünsal, Yargıtay kararının ardından İstanbul'daki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi.

Halkın Hukuk Bürosu, 'Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin bugün tarihli kararı ile büromuz avukatı Aytaç Ünsal tahliye edilmiştir. Bu karar ile Ebru Timtik'i tahliye etmeyenler Ebrumuzun katili olduğunu bir kez daha ilan etmiştir' açıklamasını yaptı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ünsal'ın eylemi nasıl başladı?

ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi bazı avukatlar 2017 yılında düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

'Terör örgütü kurma ve yönetme' ile 'terör örgütü üyeliği'yle suçlanan ÇHD üyesi 18 avukat geçen yıl toplam 159 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ÇHD, '18 avukat iddiaları reddediyor ve eylemlerinin suç olmadığını ispatlama imkanının tanınmasını istiyor' diyor.

Ünsal'a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

5 Şubat'ta ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın da aralarında bulunduğu bazı avukatlar açlık grevine başladı. Timtik ve Ünsal, 5 Nisan'da açlık grevini ölüm orucuna çevirdi.

Timtik, geçtiğimiz günlerde ölüm orucunda hayatını kaybetti. 👇

Ölüm Orucundaki Avukat Ebru Timtik Hayatını Kaybetti

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi
Hakim Sosyal Medya Hesabından Duyurdu: 17 Yaşında 70 Suç Kaydı Var
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
YORUMLAR
04.09.2020

Sosyalizm? Kominizim? Kombinizm? Böyle eski ekonomik sistemlere geçmeyi hayal etmek yerine yenilerini tasarlasak. Yaşadığımız çağın gereksinimlerine uygun toplumu ileriye taşıyan, gerçekçi. Ölüm orucu ilk ne zaman başladı acaba? Hedeflerime ulaşmak için güçlü kalmalıyım hapisaneden daha bilgili sağlıklı çıkmalıyım yıkılmadım demek yerine hiç bir şey yemeyim kilomu sağlığımı kaybedeyim, zayıf olarak dışarı çıkayım mantığını nasıl benimsenir anlayamıyorum.

04.09.2020

Bugün sesini çıkarmadığın olay yarın senin başına gelecek. Verilen kararların doğru olup olmadığına bakmak için önce düzgün ve adaletli bir yargı sistemi oluşturmak gerekmiyor mu? Binlerce suçlu sokakta elini kolunu sallayarak gezmiyor mu? Şartlı tahliyeler falan ? Daha bir hafta önce musa denen şerefsiz serbest bırakılmadı mı? Şimdi bu karar musayı gerçekten suçsuz mu yapar? Ya burda verilen kararda yanlışsa ? Sonuçta şule'nin ve nice cinayete kurban giden arkadaşlarımızın davasında kaybolan deliller başkasının üzerine de yıkılabilir değil mi? kimin suçlu kimin terörist kimin vatan haini olduğuna kim karar veriyor? Fikirleriniz uyuşmuyor diye insanların mahpuslarda çürümesi hoşunuza gitmemeli.

04.09.2020

Sene olmuş 2020 hala demokratik siyaseti 80’ler ile yapmaya çalışanlar var.. ya arkadaş şu topluma hangi güzelliği vadettiniz de kabul görmediniz.. yat kalk Sovyetler Çin Kore.. milli şef İnönü denemişti hitleri örnek alarak ama tutmadı..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ