21 Maddeyle Ezilenlerin Dışlananların ve Kusurluların Game Of Thrones'u Olmak

Her şey hikayemizin başında, Ned Stark'ın ölümüyle başladı. Devamında yazar ve senaristler bizi delirtmek için hiç beklediğimiz karakterleri çatır çatır öldürüp durdular. Üstelik bazıları en sevdiğimiz karakterlerdi. Bir süredir bu işin peşine düşen editörünüz Game Of Thrones ölüm meselesini sonunda çözmüş gibi. İşte senelerimizi verdiğimiz Game Of Thrones analizimiz. Tutmazsa gelin yüzümüze çarpın.

DİKKAT: SPOILER ALARMI!

1. Gücünüzü kötüye kullanan, eli ayağı tutan bir pislik misiniz? Öleceksiniz.

Şu ölüme baktığınızda bir çoğunuzun içinin yağları eridi. Fakat bir ölen profili olarak ölecekler listesine çıkarcı, pislik soy sahiplerini ekledik. dursun bu.

2. Soy sahibi ve soy haklarının peşinde olan neredeyse mükemmel bir leydi misiniz? Öleceksiniz.

Geleneği ve monarşiyi temsil ediyordu. Öyle ki Jon Snow'u nasıl da dışladığını hepimiz gözlerimizle gördük. Biz sevsek de o adil bir dünyada adaletsizliğin simgelerinden biriydi.

3. İşte herkesin kral olmasını istediği adam. Üstelik soy olarak da çok köklü.

Toplum ezberlediği  değerlerin burada hiçbir değeri yoktur. Zamanla bunu kabullenmeliyiz. Got yaratıcıları, herkesin onaylayacağı mükemmel bir kralın da adalet olmadığını düşünüyor. Rob Stark bu yüzden öldü.

4. Bu sahneyi hepiniz hatırlarsınız. Ned Stark'ın gelenek, monarşi ve merhametsizlikle örülmüş dünyası. Sevdiğimiz Ned Stark'ın ölüm sebebi bu sahnede gizli...

Got bir kere her türlü monarşiye ve soydan gelen ayrımcılığa tamamen karşı, buradan bakınca ölümler giderek anlam kazanıyor.

5. İktidarını kötüye kullanacak kadar gözü kör olmuş bir pislik misiniz? Öleceksiniz.

GOT, soy yoluyla pisliklerin iktidara gelmesinden hiç hoşlanmaz. Zamanla soylarına tutkuyla bağlı soy sahiplerinin başlarına gelenleri gördük.

6. Kendi toplumunun değerlerini diğer toplumun değerlerinden üstün mü tutuyorsun? Öleceksin.

You know nothing Game Of Thrones. Bu kızcağızda ne vardı ki, diyebilirsiniz. Dikkatli bakarsanız bu kızcağız sadece ve sadece kendi kültürünün doğruluğuna inanıyor, Jon Snow'un ait olduğu her şeyi küçük görüyordu. Got latent ırkçıları da sevmez.

7. Adaleti sadece kendin için isteyip başkalarını umursamayacak kadar kibirli misin? Öleceksin. Got eşitsizlikten de hoşlanmaz.

Karizman yetmez yaşamaya. Adaleti herkes için isteyeceksin, adam olacaksın.

8. Büyük bir güce sahip bir diktatör müsün? Öleceksin.

Game Of Thrones burada aynı zamanda diktatörler en yakınları tarafından öldürülür de demek ister. Çok da güzel der. Got diktatörleri sevmez.

9. Sahip olduğun tüm gücü acımasız iktidar sahiplerinin hizmetine mi sundun? Öleceksin tatlım!

Got güce köpeklik yapanları da sevmez. Ezilenlere karşı güç sahiplerinin yanında yer alanlar, eninde sonunda bunun hesabını öderler.

10. Soy sahibi ve kazanma hırsı için kızını yakacak kadar da bağnaz ve hırslı. Tabii ki öldü.

Tahmin ettiğimiz gibi başarısızlıklarla öldü.

11. Yine iktidarını kötüye kullanmış bir soy sahibi. Güle güle monarşi!

Defalarca izleyebilirim.

12. Annesiz babasız ve soysuz olduğunuz için hor görülen misiniz? Yaşarsınız.

Jon Snow'u hayatta tutan bir sebep daha var. Jon dizinin başından beri kendi kişisel isteklerinin peşinden asla gitmedi. Hep içinde bulunduğu toplumun derdinin peşine düştü. Bu uğurda sevdiği kadını bile feda etti. Verilen ikinci yaşam hakkının kuru kuru verilmediği belli. Snow daha çok çalışacak.

13. Sahip olduğu her şeyi kaybetmiş bir çocuksanız. Yaşarsınız.

Arya filmin başından beri sadece küçük bir kız çocuğuydu. Ailesini evini her şeyini kaybetmiş içi nefret dolmuş bir çocuktu. Artık büyüyor ve bazı güçler kazandı. Bu güçten doğan imtiyazları sadece kendi intikamı için kullanırsa Arya da ölecekler listesinde olacak maalesef. Fakat bu güçlerini yaklaşan büyük savaş ve diğer insanlar için kullanırsa, Arya'nın yolculuğu daha uzun sürebilir.

14. Soyunuzu umursamayan, kusurlu görülen hatta ailesi tarafından bile hor görülen bir öteki misiniz? Yaşayacaksınız.

Hikayenin sonunu kesinlikle görecek yegane kişilerden biri Tyron. Zekası ve hayatta kalma mücadelesinden başka hiçbir şeyi yok. O zaten ezilenlerden ve aşağılananlardan biri. Kendine has abartısız bir adalet duygusuna sahip. Kral olsa seviniriz ama olmasın krallar ölüyor.

15. Bu çok erken ölmeyi hak ediyordu. Biraz daha yaşaması için ondan bir el bedel aldılar.

Jamie bir zamanlar tam bir pislikti. Kesilen kolu onu ezilenlerin ve ötekilerin dünyasına yakınlaştırdığından beri çok daha iyi bir adam. Bunca zaman hayatta kalmasının en büyük sebebi bir yanıyla onun da artık bir öteki olması. Tahminimizce bir kefaret daha ödeyecek, bu büyük olasılıkla canı olacak.

16. Şişman, karakter olarak yumuşak huylu ve yaşadığınız toplumun beklentilerine cevap veremiyor musunuz? Yaşayacaksınız.

Etrafındaki yüzlerce diri vücutlu patır patır ölürken Samwell Tarly hayatta kaldı. Büyük olasılıkla hikayenin sonunu görebilecek çok az kahramandan biri. Çünkü her şeyden önemlisi bilgiye ve yaşamın kendisine değer veriyor. Game Of Thrones'un en sevdiği şeyler.

17. Hiç yakışıyor mu bir kadına bu boy pos? O bir öteki! Tabii ki Game Of Thrones onu yaşatacak.

Brienne'de topluma göre bir kadında olmaması gereken her şey var. Tam da bu yüzden o kolay kolay ölmeyecek. Sadakati ve adaleti ile hikayenin sonuna kadar göreceğimiz karakterlerden biri olacak o.

18. Sansa dizinin başından beri aşağılanıyor, dövülüyor, suistimal ediliyor, hakarete uğruyor ve çoğunlukla yapayalnız. Tabii ki yaşamalı!

Sansa sabretmenin vücut bulmuş hali sanki. Kardeşleri arasında en zor şartlarda hayatta kalan aslında oydu. Düşmanları ile nefes nefese büyüdü. Hayatta kalması ile bizi şaşırtıp duran bu kadının hikayenin sonuna kadar kalıp yine bizi şaşırtmaya devam edeceğini düşünüyorum. Ayrıca hikayenin başından beri soyu ve Stark soyadı yüzünden başına gelmeyen kalmayan Sansa karakterinin,  soydan gelen imtiyazlara eleştiri olarak mükemmel bir karakter olduğunu düşünüyorum.

19. Hepinizin ondan nefret ettiğini biliyoruz. Fakat o Stark'lar tarafından ailesinden koparılmış besleme gibi yaşamak zorunda kalmış bir hor görülen.

Tüm ihanetlerine rağmen Theon çok büyük bir bedel ödedi. Hadım edildiğinde artık onun kusurlular dünyasının bir parçası olduğunu ve çok daha uzun süreler yaşamaya devam edeceğini bilmeliydik. Ne kadar kızarsak kızalım o Stark ailesi tarafından çok büyük haksızlıklara uğramış bir çocuktu. Theon biraz geriden bakılırsa kimsesiz bir çocuktur.

20. Lord Varys! Onun da bir kimsesiz, soysuz ve hadım olduğu düşünülünce, şimdiye kadar hayatta kalması çok daha anlam kazanıyor.

Lord Varys  tüm hikayede bilgiye en çok değer veren kişidir. İlerleyen zamanlarda Lord Varys, zekasıyla daha çok kişiye el uzatacak gibi. Üstelik bunu saf iyi yüreklikle yapmıyor. Adam zeka küpü!

21. İşte fiziksel kusurları olan, istenmememiş, hor görülmüş bir kız çocuğu. İktidar hırsı için, hem de yakılarak öldürüldü. Onca analiz çöp mü oldu?

Tabii ki olmadı! Öncelikle bu kızımız kitapta henüz ölmedi. Bu konuda mutabık kalalım. Peki neden öldü? Tek bir tahminimiz var. O da tahmin edilebilirlikten hoşlanmayan Got yaratıcıları kör göze parmak ilerlemekten rahatsız oldu ve bu karakteri bilerek öldürdü. Şimdiye kadar çıkardığımız profillerde tutarsız olan tek ölüm Shireen Baratheon karakteri oldu. Kızı harcadılar!

Popüler İçerikler

Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Benfica'da Şov Yapıyorlar: Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü Portekiz Ekibini Sırtlıyor
YORUMLAR

bu güzel analizlerinizle başarılı bir gizli işsizlik örneği sunmuşsunuz ama güzel

10.05.2016

ya akyürüyenler ne olacak? Duvarın öteki tarafına sürülmüş, dünya ile bağı koparılıp, yabancılaştırılmış, ötekileştirilmiş, akgezenler ne olacak? Her görüdüğünüz yerde hor görüp, yolunuzu değiştiren sizler değil misiniz ? Köye geldiklerinde bir tas ayran mı verdiniz? Bir hoşgeldin mi dediniz? hemen kapat kapıları ver oku, kılıcı. Ayıptır günahtır. Sonra Akgezenler bizi kovalii. Arkadaşım adamlar iyi niyetli sizin içiniz fesat

10.05.2016

Bişey "AK"la başlıyorsa kesin bi pislik vardır diye düşünüyoruz. ;D

10.05.2016

Stannis Baratheon kitapta ne öldü nede kızını yaktı ve diyarın en iyi komutanı. Şerefsiz dizi senaristleri yüzünden adamı hep kötü biliyorlar. One True King. #GeyikLobisi

TÜM YORUMLARI OKU (43)