21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Mesajları: Alzheimer Hastalığı Nedir ve Neden Önemlidir?

Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak adına çeşitli etkinlikler gerçekleştirilen Dünya Alzheimer Günü her yıl 21 Eylül'de gerçekleştiriliyor. Biz de Onedio olarak farkındalık yaratmak adına Alzheimer hastalığının önemine değinerek bugüne özel mesajları derledik.

Alzheimer Nedir?

Genellikle ileriki yaşlarda ortaya çıkan Alzheimer, beynin bazı bölümlerinin zaman içinde hasarlanması sonucunda bellek, sosyal faaliyetler, günlük işlevler ve davranışlarda bozulma ile kendini gösteren ciddi bir hastalıktır.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Neden Önemlidir?

Dünya Alzheimer Günü, her yıl 21 Eylül'de farkındalık yaratmak ve insanları bilinçlendirmek amacı ile ortaya çıkmıştır. Bugün, hastalığın erken teşhis edilmesini sağlamak açısından oldukça önemlidir.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Mesajları

  • Gelecekte hepimizin birer Alzheimer hastası adayı olabileceğini unutmadan, bu hastalığa sahip kişilere sahip çıkmamız gerekiyor. Bu vesileyle tüm Alzheimer hastalarına acil şifalar diliyor ve yakınlarına desteklerimi iletiyorum.

  • 'O unutsa da sen unutma… 'Unutmanın karanlığında onu öylece bırakma… '

  • 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde bu hastalıkla mücadele eden herkese ve yakınlarına geçmiş olsun diyor ve hastalığa farkındalığın artmasını umut ediyorum. Alzheimerlı bireylere yardımcı olan tüm hasta yakınlarına ve bakıcılara bu vesileyle teşekkür ediyor hepsine sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

  • Erken teşhis ile Alzheimer'ı yavaşlatabilir, hastanın yaşam kalitesini iyileştirebilirsiniz.

  • Alzheimer Türkiye’de 65 yaş üstü nüfus, toplam nüfusun yaklaşık yüzde 9’unu oluşturuyor ve bu oran yıldan yıla hızla artarken yaklaşık 600.000 Alzheimer hastası bulunuyor. Durum böyleyken hastalığa ilişkin farkındalığın daha da artması gerektiğini düşünüyorum.

  • Alzheimer hastalığının toplumda tanınması, bu konudaki toplumsal bilincin geliştirilmesini sağlamak için yoğun eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılması gerektiğini düşünüyor tüm hastalara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

  • Genetik, yaş ve stres gibi faktörlerin etkilediği bilinen Alzheimer'ın erken teşhis ile hastalığın ilerleyişi yavaşlatılabilir, hastanın yaşam kalitesi iyileştirilebilir.

Popüler İçerikler

Dudak Dudağa Öpüşmüşlerdi: Sıla Doğu ve Dilan Polat'a "Hayasızca Hareket" Suçundan Soruşturma Başlatıldı!
Yenidoğan Çetesi Skandalında Hayatını Kaybeden Bebeklerin Ölüm Nedenleri Belli Oldu
Mauro Icardi ile Barışan Wanda Nara'dan Çok Konuşulacak Üstsüz Poz!