21 Ekim MasterChef Türkiye Nerede Çekliyor? Karaman Nerede? Taşkale Tahıl Ambarı Neresi?

TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye tüm hızıyla devam ediyor. Programda yemekler kadar yarışmanın çekildi yerler de dikkat çekiyor. MasterChef Türkiye 21 Ekim Cuma akşamındaki bölümünde Karaman iline konuk oluyor. Tahıl ambarlarının olduğu bölgede yapılan çekimler merak uyandırdı. Peki Karaman nerede? MasterChef Türkiye Tahıl Ambarları nerede? İşte 21 Ekim MasterChef Türkiye çekildiği yer...

Karaman Nerede, Hangi Bölgede?

Karaman, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan aynı adlı ilin merkez ilçesi. Önemli bir ticaret, kültür ve sanat merkezidir. MÖ 8000'lerden itibaren iskân edilen Karaman ve yöresi; yer altı şehirleri, mağaralar ve inanç merkezlerine sahiptir.

Karaman Taşkale Tahıl Ambarları Nerede?

Karaman Merkez Taşkale Kasabası sınırları içerisinde bulunan Tahıl Ambarları, Taşkale içinde killi kireç taşından oluşan yüksek bir kaya kütlesine tamamen insan eli ile oyulmuş 250’nin üzerinde ambardan oluşmaktadır. Ambarlar tek veya iki odalı olarak oyulmuştur. Kaya yüzeyindeki nişlere tutunarak çıkılmakta, zincirli makara sistemi ile tahıl ürünleri taşınmaktadır. Killi kireç taşının ısı ve nemi sabit tutma özelliği sonucu tahıl ürünlerinin uzun süre bozulmadan saklanabildiği ambarlar, bugünün modern buzdolaplarının işlevini görmektedir. Tahıl ambarlarında ürünler 30 yıl bozulmadan saklanabilmektedir.

KARAMAN'IN TARİHİ

Karamanoğulları Beyliğinin bir süre başkentliğini yapmıştır.

Şeyh Edebalı, Kazım Karabekir, Kemal Reis, Pîri Reis, Mevlana, Yunus Emre, Şair Ayni gibi pek çok önemli ismi yetiştirmiş bir şehirdir. Türkiye'nin 58. büyük ili olan Karaman, elması, gıda üretimi, etliekmek, batırık gibi yemekleri ile meşhurdur.

Karaman, tarih bakımından önemli olan illerden birisidir.

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
23.10.2021

Mustafa Kemal Atatürk'ün validesi Zübeyde Hanım'ın da memleketidir aynı zamanda.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ