İç dolgusu için öncelikle kekimizi uygun parçalara bölelim ve derin bir kase içerisine alalım.
Üzerine süt, pudra şekeri, kakao, tarçın, kırılmış ceviz ve kuru üzümü ekleyip malzemeler güzelce karışana kadar yoğuralım.
Hazırladığımız harçtan parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Ardından bir tabağa dizelim.
Hamuru için yoğurma kabına süt, toz şeker, sıvı yağ, yumurtanın akı, instant maya, tuz ve mahlebi yoğurma kabına alalım. Malzemelerimizi güzelce çırpalım.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ara ara unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hazırladığımız hamuru önce 2, ardından 12 eşit parçaya bölelim.
Her parçayı elimizle yuvarlayıp beze haline getirelim, ardından un serptiğimiz tabağa alalım.
Şekillendirmek için bezelerimizden bir tanesini alarak merdane yardımıyla genişletelim.
Uzun ince olacak şekilde açtıktan sonra kekli harcımızdan alalım, önce elimizle yassılaştıralım ardından açtığımız hamurun ortasına yerleştirelim.
Hamurumuzu ortada birleştirerek kapatalım ve tezgahın üzerinde ileri geri hareket ettirerek iyice birleştirelim. Sonrasında ay şeklini verelim.
Hazırladığımız çöreklerimizi katlama yeri alta gelecek şekilde pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisine sıralayalım. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edelim.
Ardından çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirelim ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
Güzelce kızaran ay çöreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
osmanlının başarısız viyana kuşatması sonucunda avrupa iki lezzet ile tanıştı: birisi ay çöreği iken diğeri ise kapiçinodur