2050 Yılına Geldiğimizde En Çok Kazandıran Geleceğin Meslekleri Neler Olacak?

Gelecekte bizleri inovatif ve teknoloji iç içe olan bir kariyer yaşamı bekliyor. Uzun vadede çok para kazanmak ve teknolojik yeniliklere adapte olmak istiyorsanız bu meslek gruplarından haberdar olmalısınız. 2050 yılına geldiğimizde en az öğretmenlik kadar popüler hale gelecek olan geleceğin meslekleri nelermiş, bir bakalım.

1. Veri Bilimcisi

Veri analizi Meta ve Amazon gibi şirketlerin hayatımıza girmesi ile ortaya çıkmıştır. Veri biliminde veri analistleri tarafından şirketlere değer yaratılır. Veri bilimcisinin görevi verileri sınıflamak, çıkarım yapmak ve kompleks davranışları çözümlemektir. Ekonomi ve ekonometri bölümleri veri uzmanlığı için uygun bölümlerdir.

2. Yapay Zeka ve Robotik Mühendisi

Yapay zeka projeleri iş dünyasının birçok alanına yayılmaya devam ediyor. Yenilikçi şirketler şimdiden AI teknolojisini bünyesinde barındırmaya başladı bile. Ancak yapay zeka ve robotik mühendisliği iş gücü çok kısıtlı. Öte yandan bu hep böyle gitmeyecek. Gelecek teknolojileri ile birlikte robotikleşme yaygınlaşacak ve yapay zeka mühendislerine çok ihtiyacımız olacak.

3. Alternatif Enerji Danışmanı ve Teknisyeni

Gelecekte ev ve işyerleri gibi yaşam alanları için en doğru yakıtı kullanmak oldukça önem taşıyor olacak. Çünkü fosil yakıtlar uzun süre insanlığı ısıtmaya yetmeyecek. Üstelik doğal gaz konusunda da krizler ön görülebilir olduğu için daha çevreci çözümler araştırılacak. Bu noktada karşımıza Alternatif Enerji Danışmanı ve Teknisyeni, adı verilen meslekler çıkacak.

4. Nesnelerin İnterneti Cihazların Güvenlik/Onarım Personeli

'IoT cihazlar güvenlik personeli' olarak da geçen, Nesnelerin İnterneti Cihazların Güvenlik/Onarım Personelleri hacklenen akıllı buzdolabımızı kurtarmaya yardımcı olacak görevlidir. Nasıl internetimizde sorun olduğunda servisi arıyorsak aynı şekilde ileri teknolojilerin kullanıldığı ev içi cihazların her türlü sorununu da bu yolla çözebileceğiz. 2018 yılında yayınlanan IoT raporuna göre 2025’te 64 milyardan fazla IoT cihazı olacağı ön görülüyor.

5. Blockchain Geliştiricisi

Gelecek Bitcoin ve kripto paraların dünyası olacağa benziyor. Bu nedenle dijital yatırımcılar çoğalacağı gibi dijital para birimini kullanabilmemizi sağlayan teknoloji ile ilgili de meslekler ortaya çıkacak. Bunlardan bir tanesi de Blockchain Geliştiricisi.

6. Kullanıcı Deneyimi (UX) ve İnsan-Bilgisayar Etkileşimi (HCI) Tasarımcı

Kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak teknolojik cihazların tasarımını değiştiren kişilere UX Tasarımcı deniyor. İlerde bu kişilere çok fazla ihtiyacımız olacak çünkü teknoloji giderek ilerlemeye devam ediyor.

7. 3D Üretim Mühendisi

İleriki yıllarda özellikle sağlık, yemek ve tekstil gibi sektörlerde 3 boyutlu yazıcıların kullanımı yaygınlaşacak. Hatta yakın gelecekte seri üretimin yerini kişiselleştirilebilir üretimin alması bekleniyor. Bu nedenle 3D Üretim Mühendisleri de yeni ve kazançlı bir iş kolu olabilir.

8. Tıbbi Danışmanlar

Robotik sistemlerin hasta bakımı ile ilgilendiği gelecek yıllarda robotların bakımı ile ilgilenecek olan tıbbi danışmanlar yeni bir meslek kolu olacaktır.

9. Çöp Mühendisi

Dünya nüfusunun ve tüketimin artmasıyla birlikte ortaya çıkması beklenen atık sorunu ve bu atıkların doğru şekilde dönüştürülmesi ile ilgilenecek bir meslek dalı da olacak. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi gibi dünyaca ünlü üniversiteler çöp mühendisliği üzerine programlar başlattılar bile...

10. Dijital Dedektif

Artan siber suçlara karşı güvenliğimizi sağlayacak kişilerin de bir mesleği olacak.

11. Epidemiyologlar (Bulaşıcı Hastalık Uzmanları)

Gelecekte artması beklenen bir diğer olay da bulaşıcı hastalıklar... Bu nedenle bulaşıcı hastalıklara karşı hastanelerde ayrı bir birim oluşturulması bekleniyor.

Sanatçı ve Sporcular için Danışmanlık Hizmetleri

Gelecekte sanat ve spor gibi kültürel faaliyetlerin artması hatta çeşitlenmesi beklenenler arasında olduğundan popüler olacak mesleklerden bir tanesi de sanatçılara ve sporculara danışmanlık hizmeti vermek olacak.

12. Çevre Bilimcileri ve Çevre Uzmanları

Elbette iklim değişikliği ve buzulların erimesi ile ilgili hepimiz bilgi sahibiyiz ve gidişat pek de iyi görünmüyor. Bu nedenle çevre bilimi hakkında uzmanlığını almış kişilere danışmak gerekebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

İngilizce Türkçe Çeviri İçin En İyi Siteler Nelerdir? Doğru Düzgün Bir Çeviri Yapan Site Var mı?
Bildiğinizi Sandığınız Bu İngilizce Kelimelerin Doğru Telaffuzlarını Mutlaka Öğrenmelisiniz!
Google Translate'in Sizi Çevirinin Shakespeare'i Yapacak Birbirinden Faydalı Özellikleri
İngilizce Öğrenmek İsteyenler Buraya! A1'den C1 Seviyesine Kadar Bilmeniz Gereken En Temel 5 Bin Kelime

Popüler İçerikler

Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
Volkan Demirel, Elini Sıkmadığı Şenol Güneş'le Arasında Geçen Diyaloğu Anlattı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
YORUMLAR
24.11.2022

3d mühendis ne ya. Additive manufacturing engineer olmasın o

24.11.2022

Eklememli imalat mühendisidir o bence

24.11.2022

onu bunu bilmem neredeyse insanlık tarihi kadar eski olup hiç ölmeyecek meslek fahişeliktir arkadaş :))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ