2025'te Emekli Olanların Maaşı Düşecek mi? AKP'den Yanıt Geldi: "Henüz Veri Yok"

Emekli maaşı tartışmaları sürerken son olarak 2025 yılında emekli olanların 2024 yılında emekli olanlara göre daha az aylık alacağı ileri sürüldü. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, söz konusu iddiaya dair konuştu.

Emekliliği yaklaşan vatandaşlar alacakları aylığın yüksek miktarda ödenmesi için atılacak adımları araştırıyor.

Seneler arasında da ödemeler arasında fark oluşurken son yapılan değerlendirmelere göre 2025 yılında emekli olanlara 2024 yılında emekli olanlara göre daha az aylık bağlanacağı ileri sürüldü.

1 Ekim Salı günü başlayacak olan 28. Dönem 3. Yasama Yılı öncesi konuşan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, söz konusu iddialara yönelik açıklama yaptı.

“Şu an kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok.”

Güler, 2025 yılında emekli olacakların daha az aylık alacağına dair ellerinde henüz bir veri olmadığını dile getirdi:

“Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. 2024 ile 2025 arasında enflasyondan kaynaklı nasıl bir etki ortaya çıkabilir, bunun bir rapor haline getirilmesi lazım. 

Ona yönelik olarak da hakkaniyetli, orta bir çözüm ortaya konabilir. Ama şu anda bunun sayısal bir veri olarak nelere tekabül ettiğine dair bir veri yok. Bunlar ortaya çıktıktan sonraki aşamada Bakanlık bürokrasisiyle de görüşerek belli bir noktaya ulaşabiliriz.'

Yaklaşık 16 milyon 150 bin emekli bulunduğunu dile getiren Güler, “Daha adil, daha kalıcı, dengeli, sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini, ekonomimize daha büyük bir yük getirmeden makul bir çözümü ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Memur ve Emeklinin Kaderi 3 Ocak’ta Belli Olacak! Üç Aylık Enflasyon Farklı İle Zam Hesabı
Satılık Dairesinin Fiyatını Bir Günde 700 Bin TL Artıran Ev Sahibinden İlginç Savunma
Asgari Ücret Zammında Kafalar Karıştı! Uzman İsim Maaşın Ne Kadar Yükseleceğini Tane Tane Açıkladı

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Ece Üner, Çöp Poşetinde Taşınan ve 26 Suç Kaydı Olan Katil İçin Konuştu: “Çöp Kokana Kadar Neden Beklendi?”
Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
YORUMLAR
28.09.2024

Yılan hikayesine dönsün diye elinizden geleni yapıyorsunuz kök maaş denilen tuzak kaldırılmadan biz bu konuları çok konuşuruz tabii bu arada buradan çalmazsanız açık nasıl kapanacak bir de o var

28.09.2024

Yıl: 2050. Yapılan kabine toplantısının ardından,bu yıldan sonra emekli olacak vatandaşların hiç birine emekli maaşı bağlanmayacı ve "ne halleri varsa görsünler" denildiği ileri sürüldü.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ