2023'ün Gözdesi Olacak Saç Kesimleri ve Modelleri En Çok Size Yakışacak!

2023'le birlikte yenilenmek ve bir takım değişiklikler yapmak istiyorsanız ilk olarak saçlarınızdan başlayabilirsiniz. Saç kesimi adeta erkeğin makyajı olarak nitelendirebileceğimiz bir durum desek yeridir. Özellikle doğru bir berber tercihi ve şekillendirici saç ürünleriyle istediğiniz ve en önemlisi size en çok yakışacak olan saç modelini bulabilirsiniz. Klasik tıraşlar ve tek tip görüntüler artık hoşunuza gitmiyorsa 2023 yılıyla birlikte sıkça göreceğimiz kesimleri sizler için derledik, gelin birlikte bakalım.

1. Fade

2022'nin sonralarına doğru özellikle gençlerde sıkça görmeye başladığımız Fade modelinin en önemli noktası temiz ve kusursuz geçişleri olması. Saç rengi fark etmeksizin oldukça havalı duran modele siz de bir şans verebilirsiniz.

Kusursuz geçişlerle birlikte ara makasların da başarılı olması lazım, bu yüzden güvendiğiniz bir berber tercih edebilirsiniz.

2. Dağınık Saç Kesimi

En cool modellerden biri de dağınık saç kesimi. Evet, bu model sizlere Amerikan gençlik dizilerindeki liselileri anımsatabilir. Aslında çok klasik bir model olsa da 2023'te yeniden revaçta olacak.

Geçtiğimiz yıllarda şekillendirilmiş ve jilet gibi duran saçlara nazaran artık doğallık tercih ediliyor. Bu model de doğallık arayanlara da birebir olacaktır.

3. Kısa Dağınık Saç Kesimi

Fazla doğal bir görüntüden ziyade biraz özenli dursun diyorsanız dağınık saç modelinin kısası aradığınız model diyebiliriz. Saç şekillendirme ürünleriyle birlikte tam istenilen görüntüye ulaşan bu kesim, hem spor hem de şık bir görüntüye sahip.

Özellikle geriye doğru yapılmış bir fönün etkisiyle yüz hatlarınız ortaya çıkacaktır.

4. Fransız Kesim

Bir zamanların vazgeçilmezi olan ve tüm moda dergilerinde yer alan Fransız kesim ise yeniden yükselişe geçecek. Artık insanların daha doğal saç tipleri tercih ettiğinden bahsetmiştik. Fransız kesim de yarattığı doğal duruşla favorilerden.

Bunlarla birlikte bu kesim tüm yüz hatlarına yakışacak bir yapıya sahip.

5. Bob

Aslında kadınlarda çok popüler olan ve yıllarca kullanılan Bob modeli, son zamanlarda erkeklerin de en çok tercih ettiği kesimlerden oluyor. Saçınız ister dalgalı isterseniz de düz olsun bu model her iki şekilde de kendini gösteriyor.

Özellikle çene hatları keskin ve dikdörtgen yapıda bir yüzünüz varsa Bob en çok size yakışacak.

6. Üç Numara

Ve üç numara saç kesimi... Yılların favorisi ve belki de asırlarca gündemde olacak bir kesim. Üç numara için fazla söze gerek yok çünkü herkes en az bir kere denemiş ve rahatlığın tadına varmıştır.

Asla modası geçmeyecek olan bu model 2023'te de popülaritesini koruyacak.

7. Fade + Çizik

Fade modeli zaten kendi başına karizmatik bir kesim olsa da buna çizikler eklenince ekstra bir havası oluyor.

2023'te ise bu çizikler çokça çeşitlenecek, artık hangi modeli yaptıracağınız sizin yaratıcılığınıza kalmış.

8. Sezar Kesim

Sezar kesim de klasikleşmişlerden. Ancak artık erkeklerin de cesur renkler tercih etmesiyle birlikte bu kesim gri, sarı gibi renklerle ara makas detaylarını harika belli ediyor.

Diğer önerilerimiz gibi bu kesimin de biraz salaş bir görüntüsü oluşu 2023'te en tercih edilenlerden olmasını sağlayacak.

9. Burst Fade Mohawk + Beard

Ve son önerimiz Burst Fade ve Beard birleşimi. Aslında biraz da Mullet kesimini andıran bu model bizi 90'lı yıllara yeniden götürecek. 2022'nin sonlarına doğru hem erkek hem kadın herkesin tercih etmeye başladığı model biraz cesaret ve marjinallik sevenlere.

Siz de değişime ve yeniliklere açık biriyseniz, bu modele bir şans verebilirsiniz, oldukça ilgi çekici olan kesim, retro bir görüntü de yaratacaktır.

Bonus: En hit olacak saç modellerinden bahsettiysek bir de aksesuar önerisi yapalım.

Yılların vazgeçilmez aksesuarı olan bandana yoğunluk olarak kadınların tercih ettiği bir aksesuar olsa da erkeklere de fazlasıyla yakışıyor ve 2023'te oldukça hit olacak.

Birçok renk ve desende çeşidi olan bandanalar kısadan ziyade orta boyda olan saçlara ekstra yakışıyor, siz de bir deneyin deriz.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir.

Yüz Tipine En Uygun Saç Kesim Modelini Arayan Erkekler İçin Saç Modelleri
Bir Erkek İşte Böyle Olmalı! Kadınların Gözlerini Bayram Ettiren Birbirinden Güzel 15 Erkek Saç Modeli
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirerek Dönemin Trendini Yaratmış 16 Ünlü Erkek Saç Modeli

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!