2023'te Yürürlüğe Girecek Schengen'e Girişte 3 Yıl Geçerliliği Olacak ETIAS Formu Şartı Tartışma Yarattı

Twitter'da, 2023'te yürürlüğe girecek olan AB'nin Schengen bölgesine girişte 3 yıllık geçerliliği olacak ETIAS formu istenmesi tartışma yarattı. '@Kader_Sevinc' adlı kullanıcı hesabından paylaştığı flood ile umumi pasaportlular hakkında bir açıklama yapılmasını istedi.

"Umumi pasaportluların Schengen vizesi çilesine 3 yıllık alınacak ETIAS formu onayı da eklenecek."

Twitter kullanıcısının yaptığı açıklamaya göre, 2023'te yürürlüğe girecek olan ETIAS formu için Türk Dışişleri müzakere ederek hizmet ve yeşil pasaportlara uygulanmamasını sağladı ancak umumi pasaportluların durumuna henüz değinmedi.

"İmtiyazsız yurttaşlar yine mi kaybedecek?"

Twitter hesabından duyuru yapan kullanıcı, 'Türkiye tam bir imtiyazlılar ülkesine dönüştü, imtiyazı olmayan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları ne yapacak?' diye sordu. Kullanıcı sözlerine şöyle devam etti, 'Kamuda belli bir seviyeden emekli olarak edinenler dışında iktidar, kendisiyle iyi geçinen grupları 'yeşil (hususi) pasaportlandırarak' ödüllendiriyor. O gruplar için müzakere edip haklarını savunurken, öğrenci, genç,  sıradan yurttaşların vize serbestisi kazanmaması için çalışıyor.'

"İktidar, adeta AB'ye bu konuyu zorlamama sözü vermiş gibi."

'Doğudan gelen göçmenleri TR'de tutuyoruz Avrupa'yı terörden koruyoruz' sözlerini vurgulayarak, AKP milletvekilinin açıklamasından, AB-Türkiye arasında yeşil pasaport için 2 milyon adetlik bir kota konduğunu öğrendiklerini açıkladı.

"2 milyon pasaporta kadar AB'nin Schengen bölgesine serbest giriş hakkı tanıyan yeşil pasaportu iktidar istediği gruplara veriyor."

Milliyet'in 'Yeşil pasaportta 2 milyon olan kotanın 1 milyon 700 bini dolu' başlıklı haberini paylaşan kullanıcı, 'Bunun son örneğini, Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın iktidara biat etmesi üzerinden avukatlara yeşil pasaport verilmesiyle gördük' dedi.

"AB'nin tanıdığı 2 milyonluk kota ne anlama geliyor?"

'Türkiye'nin hangi pasaportu kaç kişiye verebileceğine AB mi karar veriyor? Bu rakam aşılınca ne olacak? İktidar, AB'ye ne taahhüt etti?' diye soran kullanıcı 2019 yılı itibariyle, 2 milyonluk yeşil pasaport kotasının 1 milyon 700 bininin dolduğunu da yazdı.

"Türkiye'de yaklaşık 8 milyon, normal, imtiyazsız pasaportlu var. Bunlar öğrenci, genç profesyonel ve emekli insanlar."

Kullanıcı bu kişilerin adına AB'deki eşitleri ya da Türkiye'nin imtiyazlıları gibi dünyayı görme, staj yapıp deneyim kazanma hakları olup olmadığını sordu.

"2023'te pasaport harç bedelleri, yurtdışına çıkış harcı astronomik rakamlara çıkacak."

Schengen vizesinin maddi sorumluluğu ile birlikte yurt dışı seyahatinin onlar için hayal olacağını belirtti. Öte yandan, ETIAS'ın Türkiye'de yaşayan umumi pasaportlular için Schengen bölgesine girişlerinde, vizeye ek olarak istenip istenmediğine dair henüz net bir bilgi olmadığının altını çizdi.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Sizi Kaçırıyoruz: İstanbul’a Yakın Gezilecek ve Görülmesi Gereken Yerler Rehberi
İlk Kez Çadır Kamp Yapacakların Kulaklarına Küpe Yapmaları Gereken Öneriler
Gezerek Öğrenmek İsteyen Herkesin Ankara'da Mutlaka Görmesi Gereken Müzeler
Bir Yiyen Bir Daha İsteyecek! İzmir'de Döner Nerede Yenir?

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
01.12.2022

Gitmeyin gelişmiş batılı ülkelere çok ahlaksızlık var orada diye pasaport işi zorlaştırılmış işte kimseye de yaranılmıyor. Gidip de medeniyet, bireysel özgürlük falan görmeyin

02.12.2022

Ha bordolar hala keyfe keder yani. Bir şey değişmemiş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ