2022 Yılında Tasarım Anlayışımızı Değiştiren ve iF Design Ödülü Alan Birbirinden İlginç Ürünler

1954 yılından bu yana dünya genelinde tasarımları değerlendiren iF Design ödüllerinin bu yıl kazananları belli oldu. Kağıttan jiletler, seramik tuğlalar, halka açık tuvaletler ve çok daha fazlasıyla tasarım anlayışınız kökten değişecek.

Bu tasarım, tek kullanımlık tıraş bıçağı pazarına hakim olan plastik tıraş bıçaklarından çok farklı. Dünyanın ilk kağıt jileti geri dönüştürülebilir ve oldukça sıra dışı bir tasarıma sahip.

Caravelle'in halefi olan yeni VW Multivan, VW'nin ikonik Transporter serisinin tüm tasarım DNA'sına sahip. iF Design 2022 ödülü kazanan tek otomobil olarak öne çıkıyor.

FS 20 kargo bisiklet özellikle şehir içi ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak bir araç olarak iF Desing 2022'yi kazananlar arasında yer aldı.

Hi Toilet, Tokyo'nun umumi tuvaletleri yeniden tasarlama kampanyasından doğan dünyanın ilk temassız tuvaleti ve küre şeklindeki tasarımıyla da dikkatleri üstüne çekiyor.

Seramik atıklarından geri dönüştürülerek oluşturulan YiBrick tuğlaları hem ısı yalıtımı hem de su geçirgenliği sunmasıyla iFDesign ödülü kazandı.

Şarjlı tornavidalar kaba ve çirkin görünmek zorunda değil. Hoto tarafından tasarlanan bu renkli aletler bu yılın iF Design ödülünü kazanarak bunu ispatladı.

Ortopedik taban yapısıyla KAMOLEG, günlük yürüyüşü bir fitness aktivitesine dönüştüren bir ev ayakkabısı. Tasarımındaki ilginçlik markaya ödül kazandırdı.

Samsung Galaxy Z Flip 3 katlanabilir yapısı ve menteşe tasarımıyla geçtiğimiz yıla damgasını vuran akıllı telefon oldu.

Xiaomi'nin ev eşyaları geliştiren Mijia markası hem kullanışlı hem de şık bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Giysi buharlayıcı olan bu cihaz dilsiz uşak görevi de görüyor.

Canoo'nun Çok Amaçlı Teslimat Aracı özel olarak tasarlanmış tamamen elektrikli bir ticari taşıyıcı olarak iF Design'da ödüle layık görüldü.

İlginizi çekebilir👇🏻

Hangi Kafayla Yapıldıklarını Anlayamasak da Görenlerin Gözlerini Kanatmaya Ant İçmiş 17 Tasarım
Tişörtlerindeki Absürt Yazı ve Tasarımlarla Çıplak Gezmeye Şükrettiren İnsanlar

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
16.01.2023

Jilet ve şarjlı tornavida çok şık. Gerçi hepsi de şık ama minimal şık diye bir şey var bana göre :D

17.01.2023

if design 2022'de otomobil kategorisinde sadece vw ödül almadı. WM-Motor firmasının M7 modeli, mitsubishi outlander PHEV de ödül aldı. ev ve sports kategorisinde ödül alanları saymadım bile.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ