2022 Uzman Öğretmenlik Başvuruları Nasıl Yapılır? Uzman Öğretmenlik Başvuru Şartları ve Başvuru Ekranı

Uzman öğretmenlik eğitim programlarına başvurmak isteyen binlerce kişi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan uzman öğretmenlik açıklamalarını yakından takip ediyor. Uzman öğretmenlik için başvuruda bulunan kişilerin gereken şartları sağlayıp sağlamadı ise 1 ve 3 Haziran tarihleri arasında il değerlendirme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek. Peki uzman öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? Gereken şartlar nelerdir?

Uzman öğretmenlik için başvuruda bulunmak isteyen binlerce aday gereken işlemleri tamamlamaya başladı. Uzman öğretmenlik için başvuru detayları ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında belli oldu. Yapılan açıklamaya göre eğitimlerin 18 Temmuz tarihinde başlayacağı duyuruldu. Gerekli eğitim için başvurular ise 1 ve 10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak.

Uzman Öğretmenlik Başvuruları Nasıl Yapılır?

Uzman öğretmenlik için başvuruda bulunmak isteyen bakanlığa bağlı resmi kurumlarda görev yapan öğretmenler MEBBİS üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuru şartlarının sağlanıp sağlanmadığı yönünde yapılan değerlendirmeler ardından uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

19 Kasım 2022'de yapılacak olan yazılı sınav başvuruları ardından 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak. Yapılan sınavın sonuçları ise 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI

Uzman Öğretmenlik Başvuru Şartları Nelerdir?

Uzman öğretmenlik başvuru şartları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru ile belli oldu. Başvuru şartlarına aşağıda bulunan adresten ulaşabilirsiniz.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri