2022 PMYO Sorgulama Ekranı: PMYO Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlar Nereden Öğrenilir?

Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Yüksekokullarına  2 bin 500 öğrenci alacağını duyurduktan sonra pek çok başvuruda bulunmuştu. Başvuru sürecinde yapılan mülakat sınav sonuçlarının ise merak ediliyor. Polis Akademisi Başkanlığı ise PMYO sonuçlarını adayların erişimine açtığını duyurdu. Peki PMYO mülakat sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir? Detaylar içeriğimizde.

PMYO Sınav Sonuçları Değerlendirme İşlemi Nasıl Yapılır?

25 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında mülakat sınavının ardından adaylar, sonuçları merak etmeye başladı. Sınava giren adayların, başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekiyor. 

Başarı sıralaması ise fiziki yeterlilik sınav puanının %25'i, mülakat sınav puanın %50'si ve belirlenen puan türünden en yüksek puanın %25'i toplamı alınarak elde ediliyor. Eğer başarı sıralamalarında eşitlik oluşursa TYT puanı, mülakat puanı ve diğer puanların yüksekliği öncelik olarak alınıyor.

PMYO Mülakat Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Polis Akademisi Başkanlığı, PMYO mülakat sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını E- Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Sınav sonuçlarının öğrenilebilmesi için adayların E- Devlet'e giriş yaptıktan sonra, Polis Akademisi Sınav Sonucu sorgulama ekranına girmeleri gerekiyor.

PMYO Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı

PMYO SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!