2022 MEB EKYS Giriş Belgeleri Erişime Açıldı! MEB EKYS Giriş Belgesi Nasıl Alınır? Sınav Ne Zaman Yapılacak?

2022 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2022 MEB EKYS) için geri sayım başladı. ÖSYM’nin yayınladığı başvuru kılavuzu ile birlikte MEB EKYS başvuruları 03 – 10 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava girecek adaylar başvurularının ardından sınav giriş belgesi için araştırma yapmaya başlamıştı. ÖSYM tarafından beklenen açıklama yapıldı. Adaylar ÖSYM’nin internet  adresinden sınava giriş belgelerine ulaşabilecekler. Peki MEB EKYS giriş belgesi nasıl alınır? Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı ne zaman yapılacak? 2022 MEB EKYS geç başvuru tarihi ne zaman, ücreti ne kadar?  İşte tüm yanıtlar...

ÖSYM, geçtiğimiz ay içinde MEB EKYS başvuru kılavuzunu açıklamıştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2022-MEB-EKYS) adayları bugün başvurularını tamamladı. Binlerce adayın ter dökeceği sınavın giriş belgeleri de erişime açıldı. Peki MEB EKYS giriş belgesi nasıl alınır? Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı ne zaman yapılacak? 2022 MEB EKYS geç başvuru tarihi ne zaman, ücreti ne kadar?

2022 MEB EKYS Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2022-MEB-EKYS) ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre, 20 Mart 2022 tarihinde uygulanacak.

MEB EKYS Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

ÖSYM'nin yaptığı yazılı açıklamada; 

''20 Mart 2022 tarihinde uygulanacak olan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2022-MEB-EKYS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa  internet  adresinden 10 Mart 2022 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

20 Mart 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-MEB-EKYS için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

ifadeleri yer aldı.

2022 MEB EKYS Geç Başvuru Tarihi Ne Zaman, Ücreti Ne Kadar?

2022 MEB EKYS için geç başvurular, 18 Şubat Cuma 2022 tarihinde alınacak.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün %50 artırımlı olarak (427,50 TL) yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER ’de yer alan 'ÖDEMELER' alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

ÖSYM Tarafından Yapılan Açıklama

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!