2022 Engelli Maaşı Ne Kadar Oldu? Engelli Maaşı Şartları Nelerdir? Engelli Maaşı Yattı mı, Ne Zaman Yatacak?

2022'nin başlamasıyla birlikte geçtiğimiz aylarda açıklanan Aralık ayı enflasyon oranından sonra maaşlara yansıyacak zam oranı, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Memur ve emekli maaşı zammı sonrası 2022 senesi engelli maaşları da netleşti. Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan son dakika açıklaması geldi. Peki, engelli maaşı yattı mı? 2022 Şubat engelli maaşı ne zaman yatacak? İşte detaylar...

2022 Şubat engelli maaşı hafta sonuda gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları asgari ücret zammıyla birlikte arttı. Engelli maaşı 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük kişilere veriliyor. 65 yaşından büyük olması halinde en az %70 oranında engelinin bulunması gerekiyor. Peki 2022 engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşı alabilmek için şartlar neler?

2022 Engelli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını Ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte hesaplara yatırıyoruz' ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, ödemeleri 9 Şubat'a kadar sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı bilgisini paylaştı.

Engelli Maaşı Şartları Nelerdir?

  • Engelli maaşı için en az %40 oranında engelin olması ve bu durumu sağlık kurulu raporu ile belgelemesi gerekmekte. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş ve 69 yaşına girmemiş olanların başvuruları kabul edilmektedir.

  • Buna ek olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuruları kabul edilmektedir.

  • Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan engelli vatandaşların mahkeme kararı ile onaylanmış vasilerinin başvuru yapması gerekmekte. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yönlendirmiş olduğu, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu alınmalı.

  • Engelli vatandaşlar kendi tercihlerine göre bir hastaneden rapor alamamakta. İstenen evrakların eksiksiz bir şekilde vakıfa ulaştırılması ve sonrasında başvuru için onay alınması gerekmekte.

2022 Engelli Maaşı Ne Kadar Oldu?

Engel oranı %40-69 arası olan yurttaşlar için 2021 senesinde 661,13 lira olan engelli maaşı 2022 senesinde 842,81 lira olarak ödenecek.

Yine engel oranı %70 ve üzeri olan yurttaşların engelli maaşı ise 2022 senesinde bin 264,20 lira olacak

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

65 Yaş Aylığı ve Engelli Aylığı Yattı mı? Yaşlılık Aylığı ve Engelli Aylığı Ne Zaman Yatacak? İşte Detaylar...

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede