2022 Elektrik Desteği Ne Kadar Oldu? Elektrik Yardımı Yapılacak mı? Elektrik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın elektrik faturalarında yeni düzenlemenin geleceği konusunda açıklamalarda bulundu. Faturalara gelen zamlar sonrası isyanlarını dile getiren vatandaşlar, elektrik desteğine dair detaylarla ilgilenmeye başladı. Özellikle elektrik faturalarını ödemekte zorluk yaşadığını söyleyenler elektrik desteğinin nasıl ve nereden yapılacağını sorgulamaya başladı. Peki 2022 elektrik desteği ne kadar oldu? 2022 elektrik desteği nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar...

Elektrik faturaları son dönemde cep yakıyor. Kamuoyunda en çok dile getirilen konulardan biri olan elektrik faturası ücretleri, herkesi isyan ettiriyor. İhtiyaç sahibi insanların yararlanabileceği elektrik desteğine dair ayrıntılar son dönemde dikkatleri çeken konulardan bir tanesi. Peki 2022 elektrik yardımı ne kadar? Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Elektrik Desteği Ne Kadar?

1-2 kişinin yaşadığı eve 103 TL destek sağlanırken 3 kişinin yaşadığı eve 137,33 TL, 4 kişinin yaşadığı eve 171,67 TL, 5 kişinin yaşadığı eve ise 206 TL destek sağlanıyor.

Elektrik Desteği Başvuru Nereden Yapılır?

Elektrik desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını PTT şubesinden yapmaktadır. PTT şubesine kimlik ve elektrik faturası ile gidilmesi gerekmektedir.

Elektrik Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

İhtiyaç sahipleri Elektrik Tüketim Desteğinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına ya da başka kuruma başvuruda bulunmalarına gerek olmayıp; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından düzenli merkezi yardım alan vatandaşlar bu programdan yararlanabilmektedir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık, Anaokulu Yardım Desteği Konusunda Açıklama Yaptı: Anaokulu Yardım Desteği Ne Zaman Yapılacak?
2022 Doğalgaz Fatura Yardımı Ne Kadar? Doğalgaz Fatura Yardımı Başladı mı?
Pandemi Yardımı Ödemeleri Devam Ediyor mu? 1100 TL Pandemi Yardımı Parası Ödemesi Ne Zaman?

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası