2022 EKPSS Ne Zaman, Başvuruları Başladı mı? EKPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Engelli olan vatandaşların devlet kadrolarında çalışmasına destek olmak amacıyla iki yılda bir EKPSS sınavları düzenleniyor. Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar, ÖSYM tarafından yapılan EKPSS sınavına katılıyor. ÖSYM'nin yayınladığı sınav ve uygulama takvimiyle beraber 2022 EKPSS sınavının da tarihi belli oldu. Sınava katılacak vatandaşlar '2022 EKPSS ne zaman, başvuruları başladı mı? EKPSS başvuru ücreti ne kadar?' sorularının yanıtlarını arıyor. İşte haberin tüm detayları...

Kamu kurumlarındaki iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen engelli vatandaşlar EKPSS'nin detaylarını araştırıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen EKPSS sınavına katılmak isteyen engelli vatandaşlar, başvuru ekranının açılmasını bekliyor. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak yapabilecekler. Peki 2022 EKPSS ne zaman, başvuruları başladı mı? EKPSS başvuru ücreti ne kadar?

2022 EKPSS Ne Zaman?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre 2022 EKPSS sınavı 24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek. Sonuçların ise 20 Mayıs 2022'de açıklanması bekleniyor.

EKPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

EKPSS başvuru ücreti bilgisi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ücret açıklandıktan sonra bu bilgi haberimiz içerisinde yer alacak.

2022 EKPSS Başvuruları Başladı mı?

EKPSS başvuruları 27 Ocak tarihinde başlayacak. Henüz başvuru kılavuzu yayımlanmadı. Adaylar işlemlerini 15 Şubat tarihine kadar tamamlayacaklar.

EKPSS Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara tercihlerin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir:

1) Türk vatandaşı olmak (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.).

2) 18 yaşını tamamlamış olmak (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12'nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.).

3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

5) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6'ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

6) Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; 'Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.' hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

7) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

2022 KPSS Ne Zaman? 2022 KPSS Başvuruları Ne Zaman?

Popüler İçerikler

Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!