2022 DGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? DGS Sınavı Nedir, Sınav Tarihi Hangi Gün?

2022 ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan DGS sınavı, iki yıllık ön lisans mezunu vatandaşların eğitimlerini dört yıllık lisans bölümlerine tamamlamasına olanak sağlıyor. Her yıl binlerce adayın katılım gösterdiği DGS sınav başvuruları gündemde. ÖSYM, yayınladığı sınav takvimi ile DGS sınavı ile ilgili önemli tarihleri duyurdu. İşte DGS sınav başvurularının yapılacak tarihler…

DGS sınavı ile ilgili araştırmalar şimdiden başladı. Dikey Geçiş Sınavı ile dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrenciler, DGS sınavında yeterli puanı almak zorunda.

DGS Başvuruları Başladı mı?

ÖSYM sınav takvimine göre DGS başvuruları 13 Mayıs’ta başlayacak. Sınav başvuruları 23 Mayıs 2022 saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

DGS geç başvuruları ise 31 Mayıs’ta yapılacak.

DGS Ne Zaman Yapılacak?

Başvuruların tamamlanmasının ardından DGS sınavı 3 Temmuz 2022’de yapılacak. Sınav sonuçları ise 12 Ağustos’ta duyurulacak.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
09.05.2022

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için ücretsiz ve bütün sorularına rehberlik hizmeti de dahil olmak üzere uzman kadrosuyla cevap bulabilecekleri yepyeni bir platform yapılmış. İsmi "QANKALAND". Web sitesini de buraya bırakıyorum. Umarım bütün öğrenciler en iyi şekilde faydalanır ve hayallerine kavuşur: https://qanka.land/ qankaland'in instagram hesabının linkini de aşağıda paylaşıyorum. https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/qankaland/

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ