2022’de Avrupa’da Vizesiz Seyahat Edebileceğiniz Şehirler Hangileri? İşte Bu Şehirlerde Yapabilecekleriniz

Vizesiz gezilebilecek çok fazla ülke var. Avrupa'da özellikle şehir şehir gezerken vize derdiyle uğraşmak istemiyorsanız bu içerik çok işinize yarayacak. Avrupa şehirlerinden vizesiz olanları merak edenleri buraya alalım!

*Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir. 

Üsküp - Kuzey Makedonya...

Balkanların en sevilen ülkelerinden biri Makedonya. Başkent Üsküp görülmeye değer şehirlerden. Vizesiz şekilde 90 güne kadar kalabileceğiniz Üsküp'te gezilecek yer çok!

Osmanlı esintileri nedeniyle çokça ziyaret edilen Üsküp'te görülecek çok fazla tarihi eser var. Tarihi eserlerin yanında Türkiye'de her şehirde olan Türk Çarşısı da bulunuyor. Üsküp'e gidip bu çarşıdan mutlaka alışveriş yapmak lazım. Bu şehirde doğal güzellikler de var. Hem tarihi hem doğal güzelliklerle dolu bu şehri doya doya gezin!

Bu güzel şehri gezdikten sonra yapılacak en iyi şey Balkan yemeklerinin tadına bakmak. Üsküp'ün en meşhur yemeği köftesi. Balkanlara kadar gidip trileçe yemeden dönmek olmaz...

Buraya gitmek istersen bilet almak için hemen tıkla!

Belgrad - Sırbistan...

youth.europa.eu

Belgrad vizesiz gidilebilecek şehirlerin başında geliyor. Sırbistan için 90 günlük vizesiz kalma hakkı var. 

Belgrad'da gezilecek yerler saymakla bitmez. Bunların başında Kalemegdan geliyor. Kalemegdan, güneş batışını izlemek için ideal yerlerden! Nikola Tesla Müzesi de gezilecek yerlerin başında geliyor. Cumhuriyet Meydanı, Belgrad'ın en ünlü meydanlarından. Bu şehre gelip bu meydanda vakit geçirmeden Belgrad'ı gezmiş sayılmazsınız. 

Tarihi güzelliklerinin yanında doğal güzellikleri de çok. Güzelliğine hayran kalacağınız Tuna Nehri'ni ziyaret etmeden dönmeyin!

Belgrad'a kadar gidip meşhur yemeklerini yemeden dönülmez. Balkan yemeklerinin her çeşidini tadabileceğiniz bu mutfağa bayılacağınız kesin!

Buraya gitmek istersen kampanyalı bilet almak için hemen tıkla!

Priştine - Kosova...

90 günlük bir vize izni olan Priştine'de gezmeye doyacaksınız!

Priştine'de tarihi eserler çok fazla. Bu şehirde çok önemli üç cami bulunuyor. Kosova Ulusal Müzesi, şehirde turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerden. Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi de şehirdeki önemli tarihi mekanlarından. Tarihi eserlerin yanında yakın tarihli eserler de var. 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova'nın bağımsızlığını simgelemek için 'NEWBORN' anıtı yapılmış. Bu yeni eser görülmeye değer!

Bu şehrin doğal güzelliklerinin başında Germia Park geliyor. Çok büyük bir alanda bulunan bu parkın içinde yüzlerce çeşit bitki var. 

Kosova'nın yemekleri Türk yemekleriyle benzerlik gösteriyor. Damak tadınıza uyacak bir sürü lezzetli yemek bulmak çok kolay. Lezzetli köfte ve börekleri yiyerek gezinizin tadınızı çıkarın!

Saraybosna - Bosna Hersek...

Küçük ama tarihi bu şehir dünyada mutlaka görülmesi gerekenlerden. Vizesiz 90 günlük süreyi değerlendirmek gerek!

Osmanlı esintilerinin görüldüğü bu şehirde bulunan Başçarşı meşhur bir Osmanlı çarşısı. Önemli bir tarihi yapı olan Latin Köprüsü, 1.Dünya Savaşı'nı başlatan suikastın gerçekleştiği yer. Saraybosna Katedrali de görkemli yapısıyla gezilmeyi bekleyen yerlerden. 

Daha gezilecek çok tarihi yeri olan Saraybosna'nın doğal güzelliklerine de doyum olmuyor. Vrelo Bosne mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Yeşile doyacağınız bu parka mutlaka zaman ayırın!

Gezilecek güzel yerleri olan bu şehrin yemekleri de bir o kadar güzel. Pljeskavica diye adlandırılan patatesle yapılan yemeği mutlaka deneyin. Tüm Balkanlar'da olduğu gibi köfte ve börek burada da yiyebileceğiniz yemeklerden.

Buraya gitmek istersen bilet almak için hemen tıkla!

Podgoritsa - Karadağ...

90 günlük vizesiz rahatça gezebileceğiniz bu şehir için plan yapmaya başlayın!

Mimarisine herkesin hayran kaldığı bu şehirde gezerken fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız. Her şehirde mutlaka bir tane olan saat kulelerinden Podgoritsa'da da bulunuyor. Daha yeni tarihlerde yapılan Milenyum Köprüsü de şehrin simgelerinden biri. Stara Varos adını alan Eski Türk Şehri, Osmanlı zamanından kalma bir yer. Tarihi gözünüzde canlandırmak için burayı gezmeniz yeter!

Tarihi yerlere doyduysak biraz da doğasına bakalım... Niagara Şelalesi görebileceğiniz en güzel doğal mekanlardan biri. Suyun sesiyle huzuru bulacağınız bu yerde fotoğraf çekmeyi bile unutacaksınız.

Bu kadar gezmeden sonra güzel bir yemek de iyi gider. Karadağ'ın mutfak kültürü Osmanlı'dan etkilenmiş. Bu sebeple yemek yerken hiç zorlanmayacaksınız. Yine Balkanlar'ın olmazsa olmazı köfte türlerine burada rastlamak mümkün.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
29.09.2022

o da bişeyo bizim ülkemizde Afgan pakistanli ve Suriyeliye vizesiz hatta kimliksiz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ