2022 Asgari Ücret Belli Oldu Mu? Asgari Ücret Ne Kadar Zamlanacak?

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en fazla asgari ücretle işçi çalıştıran ülke konumunda. Bu sebeple asgari ücretle ilgili haberler yakından takip ediliyor. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin ne zaman belli olacağı araştırılıyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret 2022 hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, asgari ücret 2022 ne zaman belli olacak? Asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak? İşte 2022 asgari ücret tespit komisyonu ile ilgili son bilgiler…

Türkiye’de 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olan asgari ücret, brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenmişti. Yani Türkiye’de çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 45’i aylık 2 bin 825 lira kazanıyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte asgari ücretin de ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Türkiye’de asgari ücrete komisyonun toplanması sonrasında karar veriliyor. Asgari ücret tespit komisyonuna, bakanlık yetkileri ve sendika temsilcileri katılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücret tespit komisyonunun yakın zamanda toplanacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl asgari ücret tespit komisyonu kasım ayında toplanmış ve yapılan dört toplantının ardından karar açıklanmıştı.

Asgari Ücret 2022 Ne Kadar Olacak?

2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına asgari ücret tespit komisyonunun yapacağı toplantılar sonrasında karar verilecek.

Asgari ücret konusunda beklentilerini açıklayan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, pandeminin etkilerinin azaldığı ve ekonominin hızla büyümeye devam ettiğini belirterek, 'İnanıyoruz ki, işverenler bu büyümede en büyük paya sahip işçilere cömert davranacaklar. Biz konfederasyon olarak enflasyonun üzerinde bir zam oranı talep edeceğiz' diye konuştu.

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi