2022 ALES Sonuçları Açıklandı mı? İşte ALES Sonuçları Sorgulama Ekranı

Geçtiğimiz aylarda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı'na pek çok kişi girdi. Adaylar, heyecanla sınav sonuçlarını beklemeye başladı. ÖSYM ise ALES sonuçlarını açıkladığını duyurdu. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi olmak isteyenler veya lisansüstü çalışma yapmak isteyen adaylar, sonuçlarına göre sözlü ve yazılı mülakata girecekler. Peki ALES sonuçları açıklandı mı? İşte ALES sonuçları sorgulama ekranı.

ALES/2 Sonuçları Açıklandı!

Lisansüstü çalışma yapmak isteyen veya üniversitelerde okutman, öğretim görevlisi, uzman ya da araştırma görevlisi olarak çalışmak isteyen milyonlarca aday, ALES'e girdi. 

ÖSYM ise 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Akademik Personel  ve Lisansüstü Giriş Sınavı'nın ( ALES/2) sonuçlarını açıkladığı duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarının yanında sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevapları da öğrenebilecekler.

2022 ALES/2 Sonuç Sorgulama Ekranı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı'na ( ALES/2) giren adaylar, 2 Eylül saat 10:00'dan itibaren ÖSYM'nin resmi web sitesinden T.C kimlik numaraları ve aday işlemleri şifreleriyle sınav sonuçları öğrenebilecekler.

2022 ALES/2 SONUÇ SORGULAMA EKRANI.

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!