Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: YKS'de Baraj Düştü! TYT-AYT Baraj Puanı Kaç Oldu?

Üniversite kontenjanlarının açıklanmasının ardından bazı alanların boşta kalacak olması nedeniyle “YKS barajı düşer mi?” sorusu akıllara geldi. Dün MHP lideri Devlet Bahçeli salgın dönemi nedeniyle baraj puanının aşağı çekilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını talep etti. Bugünse YÖK'ten 'çalışmalar Cumhurbaşkanının onayına sunuldu' açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni baraj puanı açıklamasında bulundu. Peki, 2021 YKS baraj puanı düştü mü, TYT-AYT baraj puanı kaç oldu? İşte detaylar...

YKS baraj puanı sürpriz bir kararla düşürüldü. Buna göre baraj puanı Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 140, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nde (YDT) 170 olarak uygulanacak. 5 Ağustos 2021 günü başlayan üniversite tercihleri 20 Ağustos 2021 günü sona erecek. İşte, YKS baraj puanının düşürülmesinde son durum...

Bahçeli'den YKS, TYT, AYT Baraj Puanı Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salgının neden olduğu ağır ortamdan dolayı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarında genel başarı düzeyinin bu yıl çok düştüğünü belirterek, 'Salgın dönemi göz önüne alınarak Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanın 140'a,  Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Baraj Puanı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında 'Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.' dedi.

Buna göre merkezi yerleştirme ve ek yerleştirme sonrasında yapılacak olan üçüncü yerleştirmede baraj puanları  TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacak.

YKS Baraj Puanı Kaç 2021?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj puanının düştüğünü açıkladı. Erdoğan, 'Baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır' dedi.

YKS Baraj Puanı Neden Düşürüldü?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eğitim gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, 'Söz konusu barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesi yüzbinlerce gencimizin tercih yapmasına imkan tanıyacaktır. Şu anda Temel Yeterlilik Testinde (TYT) uygulanan baraj puanı 150, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) uygulanan baraj puanı da 180’dir. Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140'a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!