2021 Yılı Fitre Ücreti Ne Kadar Olacak? Ramazan Ayı Fitre Kaç Para Oldu?

Ramazan Ayının başlamasına sayılı günler kaldı. 2021 yılı Ramazan Ayı, 13 Nisan’da başlayacak. Tam bir ay sürecek Ramazan Ayı boyunca Müslümanlar oruçlarını tutacak ve Allah rızası için ibadetlerini yapacak. Ayrıca Ramazan Ayı’nda fitre de verilecek. Sözlük anlamı olarak; varlıklı olanların Ramazan Ayı içinde yoksullara vermesi dince buyurulan miktarı belirli sadaka manasına gelen fitre, her sene Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki, 2021 yılı fitre ücret kaç para? Ramazan Ayı fitresi ne kadar oldu? İşte merakla beklenen 2021 yılı fitre ücreti…

2021 Yılı Fitre Ücreti Kaç Para?

Demirören Haber Ajnası’nın haberine göre; Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrası 2021 yılı fitre miktarını açıkladı. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Din İşleri Yüksek Kurulumuzca, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için Fitre miktarı 28 TL olarak belirlenmiştir. Fitre miktarının belirlenmesinde, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınmıştır.

Belirtilen meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu miktar aynı zamanda, günlük fidye miktarıdır. Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir.”

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!