2021 Mevlid Kandili Ne Zaman, Hangi Gün? Mevlid Kandili'nde Yapılacak İbadetler Nelerdir?

İslam dünyasında önemli bir yeri olan Mevlid Kandili Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum günü olarak geçmektedir. Bu yıl Mevlid Kandili’nin ne zamana ve hangi güne denk geldiği merak konusudur. Bu günü ibadet ederek geçirmek isteyenler neler yapmalıdır? Nasıl ibadet edilmelidir? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu? Mevlid Kandili 2021 yılında hangi güne denk gelmektedir?

İslam dininde namazın, paylaşımın ve tövbenin vesilesi olan kandil gecelerinde ne yapılır? Mevlid Kandili’nde özel bir ibadet şekli var mıdır? İslam dininin peygamberi Hz.Muhammed'in (SAV) doğum gecesi olarak da bilinen Mevlid Kandili hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer almaktadır…

Mevlid Kandili 2021 Yılında Hangi Güne Denk Geliyor?

Dini takvime göre bu yıl Mevlid Kandili Pazar gününe denk gelmektedir. 17 Ekim 2021 Pazzar günü Mevlid Kandili’dir.

Mevlid Kandili’nin Özelliği Nedir?

Mevlid, “doğum zamanı' demektir. Kuran'da yoktur. İslam'da Hz. Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinci geceye bağlayan geceye (Mevlid, Hz. Mevlid Gündüz ve Gece 17'ye Giriyor Mevlid Gecesi. Bu iki tarih arasındaki haftanın doğum günü haftası olduğunu ilan ettiler. Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir gelenek değil, MS 3. yüzyıldan beri kutlanan bir gelenekti. Osmanlı padişahı Türkiye'de II. Selim'den beri minarelerde kandillerin gece gündüz yakılmasıyla bu bayrama kandil denilmiştir. Kadir gecesi hariç, kandil gecesinden Kuran'da bahsedilmez.

Mevlid Kandili’nde Oruç Tutuluyor Mu?

Mevlid Kandili’nde zorunlu olmamakla beraber isteğe bağlı olarak oruç tutulabilinir.

Mevlid Kandili’nin İbadetleri Nelerdir?

Mevlid Kandili'nde orucun farz olduğuna dair bir bilgi yoktur. Ancak, kandil gününde yanlış bir şey yoktur. Tutmak tasarruf olarak adlandırılabilir. Mevlid Kandili'ne ibadet etmenin en önemli yollarından biri de tespih namazı kılmaktır.

Popüler İçerikler

AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”