2021 Memur ve Emekli Maaş Zam Oranları Ne Kadar Olacak?

Memur, memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri asgari ücretin belli olmasından sonra maaşlarına gelecek zam oranını merak ediyor. Kasım ayı enflasyon oranına göre memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele yüzde 3'lük enflasyon farkı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de ocak ayında yüzde 7'lik zam alacak. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte zam oranları kesinlik kazanacak. Memur ve emekli maaş zamları ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Aralık Enflasyon Rakamları Belirleyici Olacak

Aralık ayı enflasyonun açıklanmasıyla beraber temmuz ayından bu yana 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek zam oranı 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında olacak.

Memur ve memur emeklisi temmuz ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı aldı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi de temmuz ayında ocak-haziran enflasyonuna göre yüzde 5.75 zamma hak kazandı. Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı ocak ayında maaşa yansıtılacak.

Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 de toplu sözleşme zammı ödenecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı da bu zamma eklenecek.

Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14,03 olurken, temmuz-kasım arasında enflasyon yüzde 7 olarak gerçekleşti.

2021 Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur ve memur emeklileri bugünkü enflasyon rakamları baz alındığında yüzde 4'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 3,02'lik enflasyon zammı alacak.

SSK VE BAĞ-KUR Emeklisine Yüzde 7 Zam

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ocak ayında yüzde 7 zam imkanı doğdu. Bu arada zam oranında kesin rakam aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak'ta belli olacak.

Aşağıdaki Haber De İlginizi Çekebilir

2021 AGİ Ücretleri Ne Kadar Oldu? Asgari Geçim İndiriminden Kimler Faydalanamaz?

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!