2021'de (Büyük Olasılıkla) Hayatımızdan Çıkacak 15 Yaşlı İcat...

1.Basılı Magazin Dergileri: Teen Vogue ve Nylon gibi dergiler daha fazla yazılı yayın yapmama kararı almışlar. İddialara göre, birçok dergi de aynı hazırlık içinde imiş.

2.Gazeteler: Gazeteler de dergiler gibi internet yayıncılığına geçeceklermiş.

3.Dijital Kameralar: iPhone kendi fotoğraf yarışmasını düzenleyerek, akıllı telefonların da en az kameralar kadar iyi görüntü alabileceğini gözler önüne serdi. Dijital kameralar da 2021'de telefon rahatlığının kurbanı olacak gibi gözüküyormuş.

4.Sabit Diskler: Artık herkes bilgilerini 'bulut' içinde sakladığı için, fiziksel diskler gözden düşüyormuş.

5.Gezi Haritaları: Google Maps kullanımının yaygınlaşmasıyla, basılı gezi haritalarına rağbet de azalıyormuş.

6.Bağımsız Gps Cihazları: Hangimiz görmedik ki taksilerde bu ufomatik cihazları... Akıllı telefonların aynı konudaki başarısıda Bağımsız Gps Cihazlarını yok edecekmiş.

7.Basılı Formlar: Sayfalarca form doldurmaya son!! Google Docs sayesinde kontrat, hastane formları, devlet dairesinde doldurulacak formlar gibi angarya işleri internetten halledebiliyoruz. 2021'de ise basılı formlar yerini tamamen Google Docs'a bıracakmış.

8.Faks Makineleri: Kağıt kullanılan işleri geçtiğimiz maddelerde bitirdiğimize göre, faks makineleri de otomatik olarak kullanımdan kalkacakmış.

9.Kağıt Faturalar: Kağıt kullanımının ağaç katliamı olduğunun bangır bangır söylendiği şu günlerde, 2021 senesi ile kayıt faturalarda tarihe karışacakmış.

10.Ankesörlü Telefonlar: Zaman zaman evsizlere pansiyon hizmeti sağlasa da, telefon kulübeleri de 2021'de aramıza olmayacaklardan...

11.Tuşlu Telefonlar: 2017'de iPhone X'in piyasaya sürülmesiyle, akıllı telefon tuşlarının da 'ruhuna fatiha' demeye başlamıştık. Cenaze namazı ise 2021'de kılınacakmış...

12.Kablolu Kulaklıklar: Apple Airpod'lar ve Bluetooth kulaklıkların 2020 senesinde yükselişi hızla hızla devam edecekmiş.

13.Şarj Kabloları: Şarj Aletleri de Wireless sürümleriyle yer değiştirecekmiş.

14.Test Kitapları: Pahalı ve ağır test kitapları, yerini e-test kitaplarına bırakacaklarmış. Ne yazık ki sanal evrende bile test çözmek zorundayız. lol.

15.Şifreler: 'Microsoft Hello' yüz tanıma sistemi ve Apple'ın FaceID sisteminden sonra, rahat kullanımı ile gönüllere taht kuran 'biyometrik şifre' sistemleri 2021'de tüm cihazlarda kulanılabilecekmiş.

BONUS: Kar amacı gütmeyen Unicode Consortium, Covid-19 salgını nedeniyle 2021'de yeni emoji açıklanmayacağını duyurdu. Gözyaşlarımız pıtttt.....

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı