2021'de (Büyük Olasılıkla) Hayatımızdan Çıkacak 15 Yaşlı İcat...

1.Basılı Magazin Dergileri: Teen Vogue ve Nylon gibi dergiler daha fazla yazılı yayın yapmama kararı almışlar. İddialara göre, birçok dergi de aynı hazırlık içinde imiş.

2.Gazeteler: Gazeteler de dergiler gibi internet yayıncılığına geçeceklermiş.

3.Dijital Kameralar: iPhone kendi fotoğraf yarışmasını düzenleyerek, akıllı telefonların da en az kameralar kadar iyi görüntü alabileceğini gözler önüne serdi. Dijital kameralar da 2021'de telefon rahatlığının kurbanı olacak gibi gözüküyormuş.

4.Sabit Diskler: Artık herkes bilgilerini 'bulut' içinde sakladığı için, fiziksel diskler gözden düşüyormuş.

5.Gezi Haritaları: Google Maps kullanımının yaygınlaşmasıyla, basılı gezi haritalarına rağbet de azalıyormuş.

6.Bağımsız Gps Cihazları: Hangimiz görmedik ki taksilerde bu ufomatik cihazları... Akıllı telefonların aynı konudaki başarısıda Bağımsız Gps Cihazlarını yok edecekmiş.

7.Basılı Formlar: Sayfalarca form doldurmaya son!! Google Docs sayesinde kontrat, hastane formları, devlet dairesinde doldurulacak formlar gibi angarya işleri internetten halledebiliyoruz. 2021'de ise basılı formlar yerini tamamen Google Docs'a bıracakmış.

8.Faks Makineleri: Kağıt kullanılan işleri geçtiğimiz maddelerde bitirdiğimize göre, faks makineleri de otomatik olarak kullanımdan kalkacakmış.

9.Kağıt Faturalar: Kağıt kullanımının ağaç katliamı olduğunun bangır bangır söylendiği şu günlerde, 2021 senesi ile kayıt faturalarda tarihe karışacakmış.

10.Ankesörlü Telefonlar: Zaman zaman evsizlere pansiyon hizmeti sağlasa da, telefon kulübeleri de 2021'de aramıza olmayacaklardan...

11.Tuşlu Telefonlar: 2017'de iPhone X'in piyasaya sürülmesiyle, akıllı telefon tuşlarının da 'ruhuna fatiha' demeye başlamıştık. Cenaze namazı ise 2021'de kılınacakmış...

12.Kablolu Kulaklıklar: Apple Airpod'lar ve Bluetooth kulaklıkların 2020 senesinde yükselişi hızla hızla devam edecekmiş.

13.Şarj Kabloları: Şarj Aletleri de Wireless sürümleriyle yer değiştirecekmiş.

14.Test Kitapları: Pahalı ve ağır test kitapları, yerini e-test kitaplarına bırakacaklarmış. Ne yazık ki sanal evrende bile test çözmek zorundayız. lol.

15.Şifreler: 'Microsoft Hello' yüz tanıma sistemi ve Apple'ın FaceID sisteminden sonra, rahat kullanımı ile gönüllere taht kuran 'biyometrik şifre' sistemleri 2021'de tüm cihazlarda kulanılabilecekmiş.

BONUS: Kar amacı gütmeyen Unicode Consortium, Covid-19 salgını nedeniyle 2021'de yeni emoji açıklanmayacağını duyurdu. Gözyaşlarımız pıtttt.....

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı