2020 Yılının Oscar Ödülleri'ne 'En İyi Film' Dalında Aday Olan Yapımlar Hakkında Bilmediğiniz 25 Gerçek

1. Saoirse Ronan, Lady Bird filminin tanıtımını yaparken Greta Gerwig'in Little Women filminin yönetmenliğini yapacağını duyunca, Greta'ya "Jo ben olmalıyım." dedi.

2. Little Women'da March kardeşlerin her birinin birer ana renk paleti var. Meg yeşil ve eflatun, Beth kahverengi ve pembe, Amy açık mavi ve Jo da kırmızı ve çivit mavisi.

Filmin kostüm tasarımcısı Jacqueline Durran, Vogue dergisine şunları söyledi: 'Renkler aslında, kitapta Marmee'nin kızlara verdiği defterlerden alındı, Meg'e eflatun rengini de biz ekledik.'

3. Aynı zamanda, Little Women boyunca, Jo ve Laurie yeleklerini birbirleriyle değiştiriyor. Greta bu durumun, birbirlerinin yarısı olduğu fikrini sembolize ettiğini açıkladı.

Jacqueline, yelekleri değiştirme fikrini, Saoirse ve Timothée Chalamet ile birlikte ortaya attı.

4. Greta, Amy'nin evlilik ile ilgi olan etkileyici konuşmasını, sahnenin çekim gününe kadar Florence Pugh'a vermedi. Greta'nın bu konuşmayı yazmasına ilham olan kişi Meryl Streep oldu.

Amy: 'Ben bir şair değilim, ben sadece bir kadınım. Ve bir kadın olarak, geçinmek için veya aileme destek olabilmek için kendi paramı kazanmamın bir yolu yok. Eğer param olsaydı, ki yok, o para ben evlendiğimde kocama ait olurdu. Ve eğer çocuklarımız olsaydı, çocuklar onun olurdu, benim değil. Çocuklar, onun malları olurdu. O yüzden şimdi orada oturup bana evliliğin ekonomik bir teklif olmadığını söyleme çünkü evlilik, ekonomik bir tekliftir. Senin için öyle olmayabilir ama benim için kesinlikle öyle.'

Florence, THR: Ödül Konuşmacıları Podcast'ine, Meryl'in Greta'ya Little Women'ın neden hala önemli olduğunu söylediğini ve Meryl'ın Greta'ya, izleyiciye o dönemlerde kadın olmanın nasıl bir şey olduğunu anlatması için teşvik ettiğini söyledi.

5. Parasite'ta, mahalleyi sel basması için, büyük bir su tankı üzerine set kuruldu.

Bong Joon Ho şunları söyledi: 'Sanat departmanı, eskiden oradan yaşayan insanların terk ettiği evlere gitti ve oradaki nesneleri, kapıları, pencereleri ve tabakları kullanmak için aldı.'

6. Filmdeki "Jessica, Tek Çocuk, Illinois, Chicago" melodisi, Kore'deki okul öğrencilerinin bir şeyleri ezberlemeleri için sıklıkla kullanılan bir şarkı.

7. Parasite'ta, Park evinin ikinci katı yeşil/mavi fon kullanılarak yaratıldı. İlk kat ise, Jeonju'daki açık hava alanı üzerine kuruldu.

8. Robert de Niro, The Irishman'in uyarlandığı Charles Brandt kitabı I Heard You Paint Houses'ı ilk defa 2006 yılında, The Good Shepherd filminin çekimleri sırasında okudu. Okur okumaz da, kitabı Martin Scorsese'ye götürdü.

Scorsese, EW'ya, bu filmi oluşturmak için 10 yıldır çalıştıklarını söyledi.

9. Joe Pesci, The Irishman'deki Russell Bufalino'nun rolünü 50 kez reddetti ancak en sonunda kabul etti.

Scorsese, Netflix projeye dahil olduğunda, The Irishman'in Pesci için oynamaya değer bir hale geldiğini söyledi.

10. The Irishman'de kullanılan gençleştirme işlemleri o kadar çetrefilliydi ki,görsel efekt ekibi film için tam 1,750 fotoğraf karesi oluşturdu. Bu durum, iki film yapmayla eş değer.

Ekip, aynı zamanda, De Niro, Pacino ve Pesci'nin performanslarını çekebilmek için özel bir kamera sistemi ve yeni bir teknoloji oluşturdu.

11. Jojo Rabbit'in ilk taslağında aslında Hitler, Jojo'nun hayali arkadaşı olarak yer almıyordu. Taika Waititi, birkaç hafta içinde tüm senaryoyu baştan yazdı ve filmi bir komediye dönüştürmeye karar verdi.

Waititi, Business Insider'a 'Aslında ilk sayfada yazmaya başlamıyorum ve başlayınca gerisi o şekilde gelişti. Adolf karakteri birdenbire ortaya çıktı.' dedi.

12. Taika'nın filmde Adolf'u canlandırması aslında Fox Searchlight'ın kararıydı. Bu özel rolün "o karakteri oluşturan kişi tarafından canlandırılması gerektiğine" inanmışlardı.

13. Roman Griffin Davis keşfedilmeden önce, Taika ve oyuncu seçme yönetmenleri beş ülkede araştırma yaptı ve 1000'den fazla seçme kaydı izledi.

Roman, Jojo Rabbit için seçmelere katılmadan önce aslında başka bir Oscar yarışmacısı olan Ford v. Ferrari'nin seçmelerine katılmıştı.

14. Joaquin Phoenix, Joker filminin çekimleri başlamadan önce 23 kilo verdi. Bunu, Arthur'un kırılganlığını tasvir etmenin bir yolu olarak gördüğünü açıkladı.

15. Joaquin, çekimlere başlamak için New York'a gelene kadar senaryonun son halini okumadı. Senaryoya bir dans sahnesi eklemelerini önermişti ama senaryoda halihazırda bir dans sahnesi bulunuyordu.

16. Todd Phillips, Joker'in çekimleri bitmesine rağmen Arthur'un günlüğünü sakladı.

Collider'a 'Her filmden bir eşya' saklamaya çalıştığını söyledi.

17. Ford v. Ferrari'deki tüm klasik arabalar film için özel olarak üretildi. Yönetmen James Mangold, olabildiğince az bilgisayar efekti kullanma konusunda kararlıydı.

18. Scarlett Johansson, Marriage Story'nin senaryosunu ilk okuyuşunda onu en çok ağlatan sahnenin, filmin sonundaki ayakkabı bağcığı sahnesi olduğunu söyledi.

Wall Street Journal'a, sahnenin aslında çok sade ama çok dokunaklı olduğunu söyledi.

19. Marriage Story'de Charlie ve Nicole'un kavga ettiği sahnede, Adam Driver çekimler arasında bir tahta parçasına yumruk attı ve eline buz koymak durumunda kaldı.

20. Dean-Charles Chapman ve George MacKay, 1917'nin çekimleri başlamadan önce, kendilerini bir yıl boyunca oynayacakları karakterlerle bağdaştırdılar.

21. 1917, tek çekim gibi görünmesi için düzenlenmesine rağmen, tek çekim tekniğiyle çekilen en uzun sahne 9 dakika sürdü.

22. Sam Mendes, 1917 için 45 sayfalık ikinci bir senaryo yazdı. Bu senaryo, oyuncuların ve kameranın nasıl hareket etmesi gerektiğini gösteren haritalar ve şemalardan oluşuyordu.

23. Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio, Once Upon a Time in Hollywood için birçok kez doğaçlama yaptı.

Leo, Deadline'a, ekrandaki ilişkilerinin çabucak uyuştuğunu söyledi.

24. Once Upon a Time in Hollywood'un ilk versiyonlarından birinde Manson, Sharon Tate ve Roman Polanski'nin evine girmeden önce Charles Manson ve Cliff Booth uzun bir süre boyunca bakışıyorlardı.

Empire'a konuşan Tarantino, bu sahneyi filmden çıkarmak hakkında 'Acaba doğru şeyi mi yaptım hala merak ediyorum.' dedi.

25. Ve son olarak, Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood'un final sahnesinin aklına dört ve beş yıl önce geldiğini ve filmin o şekilde biteceğini her zaman bildiğini söyledi.

Adaylar arasından sizin favoriniz hangisi? Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
07.02.2020

2019da çok güzel filmler çıktı be! 1917 ve Joker favorim. Parasite ın biraz şişirme olduğunu düşünüyorum. Jojo Rabbit'te bağcık sahneleri ve Jojo'nun içindeki Hitler'in yavaş yavaş Shitler olması da çok çok güzel bir anlatımdı.

07.02.2020

Eğer bu sefer yabancı bir filme verelim değişiklik olsun demezlerse 1917'nin Oscar'ı alacağına inanıyorum.Plan sekans bir film daha önce de Oscar getirdi yine getirebilir.

07.02.2020

1917 ve little women ı izlemedim. favorim en iyi irishman. yabancı parasite. kadın scarlet animasyon toy 4 gibi

TÜM YORUMLARI OKU (4)