2020 Yılı Nostalji Sevenleri Çok Mutlu Edecek: Bu Sene İçinde İzleyiciye Sunulan 19 İngiliz Dönem Filmi

Biraz geçmişe dönmeye ne dersiniz? 😏

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

1. 1917

1917, I.Dünya Savaşı sırasında askerlerin hayatını etkileyecek önemde bir mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin hikayesini konu ediyor. I.Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır. Bu durumda Blake'i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

2. Rebecca

  • Vizyon tarihi: 21 Ekim

Genç ve saf bir kadın, Maxim de Winter isimli zengin bir adamla evlenir. Başlarda her şey yolunda gibi görünse de zamanla kocasının ve evdeki hizmetçilerinin kocasının ilk karısına karşı duyduğu bağlılığı görmeye başlar, evde yaşayan hiç kimse Rebecca'nın izlerini silememiştir. Daphne du Maurier'un 1938 tarihinde yayımlanan romanından uyarlanan film, Alfred Hitchcock'un 1940 tarihli filminin yeniden çevrimi niteliğinde.

3. Enola Holmes

Millie Bobby Brown'ın Enola Holmes'ü canlandırdığı filmin uyarlandığı kitaplarda Enola'nın annesi kaybolur. Bu durumda Enola onu yok sayan ağabeyleri Sherlock ile Mycroft'tan yardım ister. Sherlock ve Mycroft bu olayı çözerken Enola'yı uzaktaki yatılı bir okula gönderme kararı alırlar. Ancak Enola oradan kaçacaktır. İlk gideceği yer de Sherlock Holmes ile birlikte çeşitli vakalarda çalışan dedektif Lestrade olacaktır. Olaya dahil olmak isteyen Enola, Sherlock ile tam bir saklambaç oynamaya kalkışacaktır. Serinin her bir devam kitabında Enola Holmes yeni bir ortadan kaybolma vakası üzerinde çalışmalarını sürdürür ve Sherlock'un izinden gider... Filmde Sherlock Holmes'ü Henry Cavill, Mrs. Holmes'ü ise Helena Bonham Carter canlandırıyor.

4. Ammonite

Fosiller üzerinde çalışan bir bilim insanı olan Mary Anning, hasta olan annesi ile ilgilenmektedir. Annesinin bakımını sağlamak için turistlere fosil satmayı planlar. Bu sırada Mary, zengin bir ziyaretçisinden beklenmedik bir teklif alır. Adam, Mary’den karısı Charlotte Murchison'un bakımını üstlenmesini ister. Teklifi geri çevirmeyi göze alamayan Mary, başlarda istenmeyen misafiriyle çatışır. Sosyal sınıfları ve kişilik farklılıkları nedeniyle sorunlar yaşayan Mary ve Charlotte, birlikte zaman geçirdikçe aralarında farklı bir bağ oluşmaya başlar.

5. Death on the Nile

  • Vizyon tarihi: 18 Aralık

Linnet Doyle, yeni kocası ile birlikte balayı için Nil Nehri’nde lüks bir yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuk Linnet’in acımasızca öldürülmesiyle son bulur. Bu korkunç ölüm, gemide bulunan dedektif Hercule Poirot’un da tatilini sona erdirir. Geminin kaptanı tarafından soruşturma yapmakla görevlendirilen Poirot, cinayetin gizemini çözmek için çabalar.

6. The Personal History of David Copperfield

David Copperfield hayat hikayesini anlatan The Personal History Of David Copperfield, Copperfield'ın gençlik döneminden hayatının son evresine kadar yaşananları konu ediyor. Charles Dickens’ın klasikleşmiş eserinden uyarlanan filmde, Copperfield’ın doğumundan bebeklik dönemine, ergenlik zamanlarından yetişkinlik dönemine, yoksulluktan servete ulaştığı zamanlara bir yolculuk yapılıyor. Dünyada kendisine yer edinmeye çalışan David Copperfield bu süreçte beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalıyor. David Copperfield’ın hayat mücadelesinin anlatıldığı filmde Copperfield’a Dev Patel hayat veriyor.

7. Emma

Zeki, zengin ve bekar Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti altındaki Harriet Smith’e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır.

8. The True History of the Kelly Gang

Peter Carey'nin 2000 tarihli aynı isimli kitabından uyarlanan The True History of the Kelly Gang, Avustralya'da efsane haline gelen, dünyanın en ünlü kaçağı Ned Kelly'nin hayatının bilinmeyenlerinin anlatırken ülkenin yıkıcı geçmişine de yer veriyor. Kötü nam salmış, medeniyetten uzak yaşayan bir adam olan Harry Power tarafından yetiştirilen Ned Kelly, ailesine özellikle de annesine yapılan haksızlıkların ardından, ülkenin gördüğü en cesur isyanlardan birini planlamak için vahşi bir savaşçı grubu ile iş birliği yapar. Film işte bu çetenin hikayesini anlatıyor.

9. Operation Mincemeat

  • Vizyon tarihi belirsiz

Operation Mincemeat, Nazileri kandırmak için bir plan tasarlayan iki zeki istihbarat görevlisinin hikayesini konu ediyor. 1943 yılında müttefikler, Nazilerin kontrolündeki Avrupa'ya bir saldırı başlatmaya kararlıdır. İki zeki istihbarat subayı olan Ewen Montagu ve Charles Cholmondeley bu amaç doğrultusunda beklenmedik bir strateji geliştirir.

10. Resistance

Resistance, II. Dünya Savaşı sırasında on bin yetimin hayatını kurtarmak için Fransız Direnişi ile birlikte çalışan bir grup Yahudi izcinin hikayesini konu ediyor. Filmde Jesse Eisenberg, on bin Yahudi yetimin hayatını kurtarmaya yardımcı olan Marcel Mangel karakterini canlandırıyor.

11. The Secret Garden

İngiltere’de geçen “The Secret Garden”, Hindistan’da kendisini istemeyen varlıklı bir İngiliz aileye doğan, Mary Lennox adında 10 yaşındaki bir kıza odaklanıyor. Lennox ebeveynleri öldüğünde amcası Archibald Craven (Colin Firth) ile birlikte yaşaması için İngiltere’ye yollanır. Orada kuzeni Colin ve iki çocukla tanışır. Çocuklar, Misselthwaite Malikanesi civarında mucizevi bir saklı bahçe bulmuşlardır.

12. Stardust

  • Vizyon tarihi belirsiz

Stardust, 2016 yılında yaşamını yitiren ve tüm dünyayı yasa boğan efsanevi müzisyen David Bowie'nin hayat hikayesini konu ediyor.

13. Mr. Jones

Gareth Jones İngiliz bir araştırmacı gazetecidir. Sovyet Rusya'nın ütopik bir ülke olduğunu ortaya çıkarmak için ülkeyi ziyaret eden gazeteci, aslında öyle olmadığını görür. Bu sırada Gareth Jones, Stalin ile bir röportaj yapabilmek için elinden geleni yapacaktır. Orada Ukraynalı halkın büyük bir açlık yaşadığını görür. Devlet tarafından uygulanan bu kıtlık politikası sonucunda, 1932-1933 arasında 3.9 milyon kişi ölmüştür. Jones bu gerçeği dünyaya duyurmak ve sempati beslenen Sovyet rejiminin karanlık tarafını göstermek için hikayesinin peşinden riskli bir yolculuğa çıkar. Hikayesini yayınlamasının ardından Jones, kıtlığı örtbas etmek isteyen güçlere karşı mücadele vermek zorunda kalacaktır.

14. Instrumental

  • Vizyon tarihi belirsiz

James Rhodes, küçük yaşta uluslararası üne sahip olan bir piyanisttir. İlkokul öğrencisiyken cinsel taciz kurbanı olan James, yaşadığı bu trajedi sonrası yemek bozukluğu, omurga hasarı, travma sonrası stres gibi birçok fiziksel ve psikolojik sorunla boğuşmak zorunda kaldı. James Rhodes, müziğe olan tutkusu sayesinde hayata tutunup yoluna devam etmeyi başardı.

15. Enemy Lines

Enemy Lines, İkinci Dünya Savaşı sırasında Polonyalı bilim adamı Dr. Fabian'ı Nazilerden kaçırmak için zorlu bir göreve gönderilen Amerikalı subay Kaminski liderliğindeki bir İngiliz komuta ekibinin hikayesini konu ediyor.

16. The Last Vermeer

The Last Vermeer, Nazilerin kaçarken arkalarında bıraktığı eserlerin peşine düşen bir askerin hikayesini konu ediyor. Eserleri Nazilere kimin sattığını bulmaya çalışan asker, durumun düşündüğünden çok daha fazlasını içerdiğini keşfeder.

17. Louis Wain

  • Vizyon tarihi belirsiz

Film, 1860- 1939 yılları arasında yaşayan ve çizdiği büyük gözlü kediler ile tanınan İngiliz ressam Louis Wain‘in hayatını konu alıyor. Filmde, Wain'in okul hayatı, kariyeri, evlilik yaşantısı gibi hayatının birçok evresi gözler önüne seriliyor. 10 yaşına kadar ailesi tarafından okula gönderilmeyen ve sıkıntılı bir okul yaşamı geçiren Wain, West London School of Art'a girmesi ile hayatı değişir. Sanatı hayatının odağı haline getiren Wain, 23 yaşına geldiğinde kendisinden 10 yaş büyük olan Emily ile evlenir. Ancak çiftin mutlulukları uzun sürmez, evliliklerinin 3. yılında Emily meme kanserinden yaşamını yitirir. Eşini kaybetmesinin ardından kendisini çizimlerine veren Wain, takıntı haline getirdiği kedileri eserlerine yansıtmaya başlar.

18. Medieval

  • Vizyon tarihi belirsiz

Medieval, Çek insanlarının özgürlüğü için savaşan ve Çek Cumhuriyeti’nin milli kahramanı olarak görülen Jan Zizka’nın hikayesini konu ediyor.

19. Misbehaviour

Londra'da düzenlenen Miss World, dünya üzerinde en çok izlenen güzellik yarışmasıdır. Ancak 1970 yılındaki yarışmada yaşananlar, diğer yıllara göre bir hayli farklıdır. Efsanevi komedyen Bob Hope'un sunuculuğunu yaptığı yarışmada, hiç kimsenin aklından dahi geçmeyecek şeyler yaşanır. Yıllardır yapılmakta olan yarışmanın bu bölümü, adeta hafızalara kazınır. Yarışma heyecanlı bir şekilde devam etmekteyken, Kadın Özgürlüğü Hareketi'nin üyeleri tarafından aniden kesilir. Üyeler tarafından gerçekleştirilen bu eylemin amacı, güzellik yarışmaları ile kadınların aşağılandığını kamuoyuna duyurmaktır. Gecede yaşanan sansasyonel olay bununla da sınırlı değildir. Yarışma sonunda tarihte bir ilk gerçekleşerek, siyahi bir kadın Miss World seçilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Asla 1 Kere Yetmez: İzleyiciyi Etkisi Altına Alarak Defalarca Kez Kendisini İzleten 30 Film
Ruhsal Bozuklukları En İyi Şekilde Beyaz Perdeye Aktararak Seyirciyi Büyülemeyi Başarmış 44 Film
En Çok Ekmeği Yenen Filmler: Dur Durak Bilmeden Arka Arkaya Devam Filmi Çekilen 30 Yapım

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
19.10.2020

1917 nin çekim yönetmi çok etkileyiciydi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ