2020'ye Geri Sayım Yaparken Artık Suyunu Çıkardığımız ve 2010'larda Bırakmamız Gereken 20 Trend

Umarız bu trendleri önümüzdeki yıldan itibaren pek görmeyiz.

1. Ekstra yüksek belli ve dar pantolonlar.

Yüksek bel modası 2010'lara damga vurdu ve çok da sevildi. Ancak beller giderek daha da yükselince, üstelik bir de dar olunca vücut proporsiyonu tıpkı düşük belde olduğu gibi tuhaf bir hal aldı. Nihayet denge bulunuyor ve normal kalıp pantolonlar ve tam bel hizasında beller geliyor.

2. Crop top, yani kesik üstler.

Sanki herkesin kusursuz bir vücudu veya bunları giyebileceği iklim, ortam şartları varmış gibi son yıllarda normal boyda tişört bulmak neredeyse imkansız hale gelmişti. Umarız artık üstler biraz uzar da daha fazla böbreklerimizi üşütmeyiz.

3. Oversize kıyafetler.

Çok sevildi, seviliyor ama giderek abartılan büyük kıyafetlerin modası geçecek. Bu demek değil ki yerlerine hemen dar giysiler gelecek, sadece vücuda daha uygun, üste oturan kıyafetler göreceğiz.

4. Abartılı belirgin kaşlar.

Instagram ile abartılı bir hal alan kaş modası zaten yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Güzellik editörlerine göre kalıcı kaş makyajı gibi uygulamaların da modası geçecek ve doğallık iyice yükselecek.

5. Kalın eyeliner.

Son yıllarda zaten kalın eyeliner modası azalarak geçti. Geometrik ve şekilli eyeliner modasının da geçeceği ve 2020'lerin göz makyajında doğallığın hakim olacağı öngörülüyor.

6. Simli göz makyajı.

2010'larda dudaklar matken, gözler de alabildiğince parlaktı. Mat rujlardan son yıllarda yavaş yavaş uzaklaştık, sırada aşırı parlak farlardan uzaklaşmak var.

7. Mat dudaklar.

Kylie Jenner ile hayatımıza giren kalıp gibi, mat dudakların yerini yumuşak ve parlak görünümlü dudaklar aldı bile.

8. Abartılı kontür ve aydınlatıcı.

2010'lar pek çok insanın keskin yanaklar, parlak burunlarla gezdiği yıllar oldu. Kontür ve aydınlatma uygulamasının yüzde yaptığı değişimi çok sevdik ama günlük makyaj için hayli abartılı duran bu uygulama sadece özel gün ve çekim makyajlarında kalacak gibi.

9. Ombreli ve balyajlı saçlar.

Her on yılda bir saç modası tamamen değişiyor. Gelecekte de 2010'ların fotoğraflarına baktığımızda iki renkli balyaj ve ombre modasını göreceğiz. Bakalım 2020'lerde yerini ne alacak?

10. Maşa dalgaları.

Herkesi ele geçiren maşa dalgaları 2000'lerde başladı, 2010'larda zirveyi gördü. Şimdiden yerine düz saçlarla işe ve dışa fön gelen maşa dalgalarının geçmişte kalması yakın gibi.

11. Takma ve protez tırnaklar.

Takma veya son yıllarda çok moda olan protez tırnak uygulamaları görünüş olarak iyi olabilir ancak tırnak sağlığı için zararlı. Muhtemelen yakın zamanda buna sağlıklı alternatifler bulunacak ve doğal tırnaklar yeniden moda olacak.

12. Kısa paçalı dar pantolonlar.

Paça boyları kısaldıkça kısaldı ve başlarda şık görünse bile abartılınca komik olmaya başladı. Artık görmekten bıktığımız dar ve kısa paçaların sonu geliyor.

13. Çirkin ve kaba görünümlü ayakkabılar.

2010'ların son yıllarını ele geçirse ve kolay kolay gitmeyecek bir trend gibi dursa da ünlü tasarımcıların 2020 koleksiyonlarında kendilerine yer bulamadılar. Sokakta ise bir süre daha görmeye devam edeceğiz.

14. 90'lar.

2010'lar moda anlamında 90'lardan çok şey aldı. Şimdi ise sıra 2000'lere ve biraz da 80'lere geldi. 90'lar modası bir kez daha rafa kalkıyor.

15. Hipster stili.

Büyük kemik gözlükler, uzun hırkalar, şapkalar... Gerçi bu stil 2010'ların başında vardı ama hala uygulamayı sürdürenler için hipster'liğin tamamen bittiğini söyleyebiliriz.

16. Neon.

2010'ların başında ve sonunda iki kez karşımıza çıkan neon trendi gelecekte başka bir dönemde yine geri gelmek üzere şimdilik aramızdan ayrılıyor.

17. Uzun sakal ve topuz saç.

Erkekler için 2010'lar sakal çağı olmuştu; ancak yavaş yavaş bundan uzaklaşıyoruz. Sakal modası belki bir anda geçmez ama artık uzun sakalların olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Saçların tamamının ya da sadece üst kısmının uzatılarak topuz yapılması da geçmişte kalacak.

18. Çorap botlar ve çizmeler.

Dizüstü çorap çizmeler neredeyse herkesin dolabına girmeyi başardı. Ancak 2019-2020 kış sezonunda onların yerini diz altı boyda ve çorap olmayan çizmeler aldı bile. 2020'lerde çorap şeklinde ayakkabılar görmemiz biraz zor.

19. Bıyık, ananas, flamingo, panda ve türevleri.

2010'larda her yıl farklı bir sembol moda oldu ve her yerde, her şeyde onu gördük. Bıyıktan flamingoya uzanan bu sembol akımın 2020'lerde başka sembollerle devam edip etmeyeceğini birlikte göreceğiz.

20. Broş, tasma kolye, yama; çocuksu ve genç gösteren her şey.

Gençlik modasına ait gibi görülen yırtık pantolonlar, ekoseli gömlekler, renkli ve çocuksu aksesuarlar 2010'larda kalıyor. Fark etmiş olabileceğiniz üzere son dönemde bir olgunluk akımı var ve ne kadar genç olduğunuzun önemi yok. 2020'lerde yaşından büyük giyinen insanları görmeye devam edeceğiz.

Popüler İçerikler

Denizbank’ta Müşterilerin Hesabından Çalınan 205 Milyon TL Kripto ve Sanal Bahiste Kullanılmış
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Onur Akay Yeni Suphiye Orancı Bombasını Patlattı: Büyük Kızın Babasının Usta Şarkıcı Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
29.11.2019

Yüksek bel pantolonların rafa kaldırılmasından yana değilim. Kadınların simit bölgesindeki yağların oluşumunun en büyük sebebi normal bel kalıplı pantolonlar. Emin olun yüksek bel pantolon ve taytlar yağ oluşumunu da engelliyor. Annelerimizin 'ben evlenmeden önce 45 kiloydum' demelerinin sebebi budur. :) Bunun dışında insan kendine ne yakışıyorsa onu giyinmeli. Moda diye üzerinde absürt duran şeyleri giyinmenin anlamı yok, kötü duruyor.

Pasif Kullanıcı
29.11.2019

kocaman spor ayakkabılar kalksin hakkaten ya

29.11.2019

ve çorap çizmeler...

29.11.2019

Yüksek bel jean,kısa üstler(crop top),oversize ceket vs.diz üstü çizmelerden asla vazgeçmem.sıfır bedenim ama,demişsiniz ki kilolulara yakışmıyor.katılmıyorum.doğru kombin yapıldığında her kiloda kadın da güzel duruyor.ayrıca,80'ler demek,yüksek bel,şalvar pantalon ve vatkalı bol,ceket,gömlek,bluz demek zaten.bir de yarasa kol tabi ki ve deri kıyafetler.fosforlu tayt ve kafa bantları,fötr şapkalar,deri bağcıklı yaka broşları,kovboy bot,topuklu sivri burun çizmeler.deri çantalar.kabarık çılgın saçlar demek.tabi ki,80'ler müziklerini de unutmamalı.:) 80'lerin delisiyim.

TÜM YORUMLARI OKU (17)