2020’den Sıkılanlara Dev Hizmet! İşte “Yeni Normal”in İlk Yılı 2021 Hakkında Öngörülenler

Tüm dünyayı derinden sarsan Koronavirüs salgınından etkilenen ülkeler hazırlamış oldukları normalleşme politikalarını yavaş yavaş hayata geçirirken, bir milat olacağı ifade edilen pandemi sürecinin sonrasında neler getireceği merak konusu oldu. Biz de sizin için Pandemi Sonrası P.S. 1. yıl olan 2021 ile ilgili öngörülen sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri bir araya getirdik. İşte dünyanın “Yeni Normal” düzeni.

1. İlk olarak bir virüs ile sınanan dünyada temizlik büyük bir önem kazandı. Hem bireysel hem toplumsal açıdan 2021 daha temiz bir yıl olacağa benziyor.

2. Uluslararası Ticaret'in durma noktasına geldiği bu dönemde yerli üretimler son derece önem kazandı. 2021’in dünyada yerli üretimlerin patlama yaptığı yıl olacağı düşünülüyor.

3. Bu dönemde apartman dairelerinde sıkılan insanların bahçeli evlere yönelmesi sebebiyle 2021’de yapılacak projeler için daha yeşil mimarilerin tercih edileceği düşünülüyor.

4. Kahraman sağlık çalışanlarının virüsle verdiği büyük mücadele sonrası 2021’de devletlerin sağlık sektörüne daha fazla yatırım yapacakları düşünülüyor.

5. Sosyal mesafenin büyük önem arz ettiği bu dönemin ardından toplumların kültürlerini belirleyen selamlaşma alışkanlıkları değişecek ve daha temassız bir tavrın yaygın olacağı öngörülüyor.

6. Maske, dezenfektan, eldiven ve siperlik üretimlerine olan ilgi artacak, bu sektörde daha çok marka hayata geçecek.

7. Kağıt ve basılı ürünler tehlike arz ettiği için dijital okuma alışkanlığı gelişen toplumların bu alışkanlıklarını devam ettireceği ve kağıtta gazetecilik yerine dijital gazeteciliğe beklenenden hızlı bir geçiş olacağı düşünülüyor.

8. Dijital bankacılığın arttığı bu dönemin ardından banka şubelerindeki kalabalığın 2021’de eskisi kadar yüksek olmayacağı öngörülüyor.

9. Bu dönemde evden çalışma sistemine geçen birçok işletme, bu sistemin daha az maliyetli ve daha verimli olduğu gerekçesiyle 2021’de de home ofis olarak devam edebileceğini açıkladı.

10. Ekonomik izolasyon gereği dünya çapında ticaretin yerini bölgesel rekabetlerin alacağı da ortaya çıkan fikirler arasında. Yani dünyanın en iyi üretimi yerine hükümetlerin bölgenin en iyisini tercih edeceği varsayılıyor.

11. Bu dönemde özellikle AB ülkeleri, İtalya ve İspanya gibi pandeminin ağır hasar verdiği ülkelere yardım konusunda yeterli olamadı. Bu da yalnız kalan ülkelerde uluslararası ticari ortaklıklar yerine devletçilik fikrinin yükseleceği düşüncesini doğuruyor.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
09.06.2020

gelecek hakkında tüm öngörüler burada. www.futuristick.app

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ