2018'e Damgasını Vurmasına Rağmen İzlediğinizde “Bu da Ne Böyle!?” Diyeceğiniz 20 Film Sahnesi

Bazı filmler inanılmaz, duygusal ve ikonik sahneleri ile akıllarda uzun bir süre kalır. Ama bu filmlerde bazı sahneler var ki gerçekten çok kötü, korkunç ve şaşıtıcı olabiliyor. Ve bu filmlerde bazen gözlerimizi yerinden çıkaran ya da ağzımızı bir karış açık bırakan sahnelere de şahit olabiliyoruz. Hatta 'Az önce gördüğümde neydi?' gibi soruları kendimize sormamız mümkün...

Şok edici ölüm sahnelerinden sürpriz ve manasız minyatürlere, çocuk filmlerinde rahatsızlık verici mesajlardan, garip seks sahnelerine kadar 2018 yılının ilk yarısında insanlara sıklıkla 'bu da ne böyle'  dedirten 20 film sahnesini sizin için derledik. Emin olun eğer bu sahneler olmasaydı 2018'in ilk yarısı bu kadar eğlenceli geçmeyebilirdi. Bir de daha ikinci yarısı var, bakalım gelecek filmler bize ne gibi sahneler sunacak...

Sevgili Onedio okurları, eğer spoiler yiyip üzülmek istemiyorsanız içeriğimize dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederiz! 😂

20. Sessiz Bir Yer (En küçük çocukları 10 dk içinde öldü!)

John Krasinski yönetmenliğinde olan gerilim filminde, iki çocuklu Abbott ailesi sessiz ve izole bir kasabada sakin bir hayat sürmektedir. Bu arada asla konuşmuyorlar ve en küçük bir ses çıkmaması için de işaret dili ile anlaşıyorlar. Çünkü dünya bir tür uzaylı istilasına uğramıştır ve bu yaratıkları çeken tek şey seslerdir... Abbott ailesinin bu sessizlik planı ise bir gün en küçük çocuklarının bir lambayı devirmesi ile bozulur ve olaylar başlar.

19. Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (Darth Maul yaşıyor)

Han Solo filminde, salonlardan hayranlık nidasının yükselmesinin sebebi muhtemelen son sahnelerde kendini sürpriz bir biçimde gösteren Darth Maul olmuştur.  Filmde, Q'ira alçak Dryden Vos'u  öldürür ve Han ve Chewbacca'dan ayrılır, Vos'un Crimson Dawn'daki suç aletlerini alır ve patronunu arar. Patronu ise yakında Maul olacağının mesajının verildiği bir figür olarak karşımıza çıkıyor...

18. Pacific Rim: İsyan (Newt'in Kaju beyni ile seks yapması!)

Filmin ilk sahnelerinde Mako Mori'nin ölümü zaten bizi büyük bir şaşkınlığa sürüklenmişken, ilk filmde Kaju beyni ile sürüklenme yaşayan Newt'in de cinsiyetçi bir yaklaşımla Alice dediği Kaju beyni ile oldukça tuhaf bir ilişki içinde olduğunu görüyoruz.  Sizce bunun nedeni ne olabilir? İlk filmde Newt'i bu cesur girişiminden dolayı tebrik etmişken ikinci filmde işleri çığrından çıkmış bir şekilde gördük açıkçası.

17. Show Dogs (Cinsel istismar için tımar sahnesi...)

Yalnız çalışmayı tercih eden, Rottweiler cinsi polis köpeği Max maço bir köpektir. Raja Gosnel'ın yönetmen koltuğunda oturan komedi türündeki film kahraman köpek Max'in jürilerin önderliğinde ki bir köpek şovuna girmesi ve müdahale etmesi ile ateş hattına girdi. Şüphesiz ki çocuklar için mesaj verici bir sahne yapılmak istenmiş. Dağıtıcı firma Global Road Entertainment'a şikayet maillerinin yığılmasından sonra filmin ikinci haftasından sonra bu sahne filmden çıkarıldı.

16. Game Night (Denzel Washington'un küçük rolü!)

Belki de Game Night'daki en akılda kalan ve komik esprisi, bir zamanlar bir ünlüyle seviştiğini itiraf eden Michelle etrafında döner. Kocası Kevin işin peşini bırakmayınca, Michelle sonunda sevgilisinin aslında Denzel Washington olduğunu kabul eder. Ve filmde karşımıza çıkan flashback sahnesinde işte genç Denzel Washington (Malcolm Hughes tarafından canlandırılmış) ile buluşması gösteriliyor. Film listemize içindeki ilginç flashback sahneleri ile dahil oldu.

15. A Wrinkle In Time (Giant Oprah)

Ava DuVernay'ın fantezisi, günün birinde Meg'le Charles'ın bilim adamı olan babalarının ortadan kaybolması ve babalarını aramak için yolculuğa çıkan Meg Murray, Charles ve  arkadaşları Calvin'nin maceraya atılması ile ilginç bir filme dönüşür. Bu macerada küçük çocuklar uzaydan paralel evrenlere kadar pek çok yeri ziyaret eder, Uriel diye bir gezegende ilginç maceralar yaşarlar. Filmde izleyiciye 'bu da ne böyle' dedirtmesi ise küçük bir çocuğun dışarı çıkıp Oprah'ın devasa yanağına dokunuşu ile oldu. Bunu başka nerede görebilirsiniz ki?

14. Ready Player One (The Shining'e hürmet!)

Steven Spielberg'in sinema kültürü klasik video oyunlarına ve filmlere atıfta bulunan dolu dolu içerikler barındırır. Spielberg'in ustalığını konuşturduğu son filmi Ready Player One'da ise teknik  açıdan gizli bir saygı vardı. Stanley Kubrick'in The Shining'e değindiği sahneleri... Ürpertici ikiz kızlar, kanla dolu bir asansör, ünlü 1921 fotoğrafı, dans eden hayaletler bunların hepsi Spielberg'in ustaca atıflarının sonucudur.

13. The Strangers: Prey At Night (Havuzdaki dövüş sahnesi!)

Kardeşler Luke ve Kinsey, psikopat ve maskeli katillere karşı karşıya geldiklerinde, Luke çareyi halka açık bir havuz alanına kaçmakla bulur. Çetenin kadın üyesini bir şekilde alt etse de maskeli bir katil ile boğuşurken ikisi de havuza düşer. Yoğun bir mücadeleden sonra maskeli saldırgan Luke'u midesine tekrar tekrar vurur ve havuzda kanlar içinde bırakır. Yönetmen Johannes Roberts'in, bizi bir dakika boyunca bu rahatsız edici sahneyi izletmesinden sonra Kinsey nihayet ortaya çıkar ve kardeşini boğulmaktan zar zor kurtarır. Tamamen vasat bir filmde inanılmaz derecede rahatsız edici bir sahne olduğunu söyleyebiliriz.

12. Blockers ("Butt-chugging" sahnesi)

John Cena, filmde canlandırdığı aşırı korumacı ve iyi baba karakter ile aslında filmdeki çoğu olayın önüne geçti. Hatta bir sahnesi ile de akıllarda uzun süre kalacak gibi görünüyor. Mitchell, Lisa ve Hunter'ın düzenbaz ailesi ile bir lise partisine girmek istediğinde ve partiye girmek için genç ev sahibinin ısrarı ile içki oyununa katıldığında başına gelmeyen kalmaz.

11. Den Of Thieves (Jr. Ice Cube tüm zaman boyunca çetenin başı!)

Seyirciye şaşkınlık girdabına sürükleyecek bir başka filmimizde 140 dakikalık Den of Thieves'dir.  Tabii ki Gerard Butler'ın üst düzey performansının bunda etkisi olduğunu belirtmek gerek. Suç filmlerinde olduğu üzere durmadan olağan şüpheliler ortaya çıkıyor, ihtimaller üzerine kafa yoruluyor. Ama çetenin arkalarda kalmış ve düşük seviyedeki üyesinin, aslında takımın suç beyni olduğu ortaya çıkınca herkeste doğal olarak bir 'Hadi canım!' tepkisi oluşuyor. Filmin kapanış montajı da ayrı bir dünya zaten...

10. Hereditary (Charlie'nin ölümü)

Açık, ilkel ve vahşi sahnelerin fazlaca olduğu fantastik-gerilim filmi Hereditary'de hiçbir şey ilk sahnelerde uğradığımız şoktan daha fazla şaşırtmıyor bizi. Peter küçük kız kardeşi Charlie'yi yaşadığı alerjik reaksiyondan sonra telaşla hastaneye götürmeye çalışır. Bu arada Charlie nefes alamadığı için kafasını arabanın camından dışarı çıkartmıştır. Peter arabayı çok hızlı sürdüğü sırada yola çıkan hayvana çarpmamak için direksiyonu kırınca Charlie kafasını elektrik direğine çarpar ve kötü bir şekilde ölür. Bu sahnede çoğu izleyicinin yaşadığı şoku tahmin etmek zor değil. Filmin bu sahneyle akıllarda kalacağına eminiz.

9. Tully (Tully aslında gerçek değil!)

Tully kesinlikle ters köşeye ihtiyaç duymayan bir filmdi. Ama Jason Reitman ve Diablo Cody yine de bunu yapmaya karar verdiler. Marlo çok yoğun olarak çalışan bir anne. Bir gün çalışanı dadı Tully ile bir araba kazasına karışırlar ve Marlo hastanede uyandığında, Tully'nin aslında tüm süre boyunca hayal gücünün bir figürü olduğu ortaya çıkar. Marlo'nun kocası Drew ise karısının aşırı tükenme nedeniyle bu tarz sorunlar yaşayabileceği konusunda bilgilendirilir. Marlo ise annelik iç güdüsü ile ayakta kalma çabası içerisinde çok garip düşüncelere ev sahipliği yapan bir ruh dünyasına sahiptir. İzleyiciyi şaşırtan sahneler ortaya çıkardığını söylemeden geçmeyelim.

8. Unsane (Matt Damon'ın filmdeki sürpriz rolü!)

Matt Damon, geçtiğimiz yıl vizyona girmiş Thor: Ragnarok ve 2018 yapımı Deadpool 2'de sahip olduğu küçük rollerinin yanı sıra, Steven Soderbergh'ın psikolojik-gerilim filmi Unsane'de  de beklenmedik bir görünüm sergilemesi ile sürpriz ufak rollerin efendisi olarak kendini duyurmaya devam ediyor anlaşılan. Damon, filmde Detektif Ferguson'u canlandırmıştır. Dedektif bir sahnede tamamen yok olur ve bir sahnede Damon'un varlığı izleyicide kafa karışıklığı yaratmıştır.

7. Annihilation (Ayı)

Netflix yapımı ve baş rolünde Natalie Portman'ın bulunduğu fantastik türündeki Annihilation filmi seyircide şaşkınlık yaratan unsurlardan biride şüphesiz ayı sahnesi... Cassie ayı tarafından kaçırıldıktan sonra paranoyak olan Anya bir grup kadın karakteri rehin alır ve onları sorgular. Bu arada, Cassie'nin çığlıkları duyulurken ayı-canavar kadınların bağlı tutulduğu odaya girdiği zaman seyircide başlayan gerginlik canavarın Anya, Jossie ve Lena tarafından öldürülme şekli ile seyircide bir şaşkınlık yaşatarak, 'bu da ne böyle' dedirtti.

6. Red Sparrow (Mary-Louise Parker'ın çılgın performansı)

Eğer tamamen ciddi bir filmde en komik performans için bir ödül olsaydı, bu ödül kesinlikle Jennifer Lawrence'ın oynadığı gerilim filmi Red Sparrow'da son derece şaşırtıcı ve eğlenceli dönüşü için Mary-Louise Parker'a giderdi. ABD Senatörü Genelkurmay Başkanı Stephanie Boucher'ı canlandırdığı sahnelerinin neredeyse her saniyesinde, sarhoş bir karakterdir. Bu yüzden seyirciye insanı tamamen geren bir filmde ufak bir gülümseme sağladığı bir anda Boucher'ın bir minibüs altında kalır ve ölür.

5. Truth or Dare (Anlamsız bir son)

Yılın en büyük korku filmlerinden biri olan Doğruluk Mu Cesaret Mi? filmi anlamsız ve uğraşılmamış gözüken sonu ile çok ilginç sonuçlar meydana getirdi. Filmde Olivia oyundan kaçmak için bir yol olmadığını öğrenir ve hayatını daha katlanılabilir hale getirmenin tek yolu ise daha çok insanı oyuna davet etmektir. Olivia, paranormal  deneyimlerini anlattığı viral bir video hazırlar ve 'doğruluk mu yoksa cesaret mi?' şeklinde sonlanıyor. Ama filmde videoyu izleyen son kişiye attığı bu garip bakışı gerçekten kötü görünüyor.

4. Deadpool 2 (Deadpool'un katili Ryan Reynolds)

Deadpool 2, tarzı gereği göndermeler ile dolu bir film. İzleyiciyi film boyunca şaşırtıyor ve saçma sahneler ile akılda yer ediyor. Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand), Yukio (Shioli Kutsuna), Cable (Josh Brolin) zaman yolculuğu cihazını onarmayı başardıktan sonra Wade (Ryan Reynolds), daha sonra kendisinin zaman çizelgesini düzeltmek için cihazı çalıp Vanessa'nın (Morena Baccarin) ölmesini, Peter (Rob Delaney) 'in X-Force'u bırakmasını engeller ve X-Men Origins: Wolverine'de 'Barakapool'u öldürdüğünü söyler. Deadpool 2'nin 'Bu da ne böyle!' diyeceğimiz sahnelerini liste yaparsak sonu gelmeyeceği kesin...

Deadpool 3'teki göndermeleri merakla bekliyoruz.

3. Black Panther (Korkunç görüntü kalitesi!)

Black Panther, Marvel Cinematic Universe'nin büyük sorunlarının çoğuna güçlü cevaplar veren olağanüstü bir süper kahraman filmi. Fakat aynı zamanda bazı berbat görsel efektlerle de aşağı düştüğü sahneleri mevcut. Özellikle T'Challa'nın, Erik Killmonger ile son savaşı sırasında, iki karabina Kara Panteri, 2000'li yılların başlarındaki video oyun karakterleri gibi görünüyor. Ki bu izleyicinin 200 milyon dolar destekli bir filmde görmeyi beklediği bir sahne kesinlikle değil.

Aynı zamanda son savaşta gergedanların olduğu sahne ve T'Challa'nın ataları ile konuştuğu bir boyuta geçmesi de kötü görüntü veren sahneler arasında.

2. Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Maisie filmin sonu için yapılmış bir klondur!)

Biliyoruz ki Jurassic Park filminin de yapılan büyük tartışmaların sonuçlarından biri kesinlikle filmin çocuk karakteri Maisie Lockwood'u klonlamak gibi bir şey değildir. Filmin başlarında yapılan imalardan anlaşılabilir olsa da olayın gerçeğini filmin sonunda Benjamin Lockwood'un ölü kızının bir klonu olduğun anlıyoruz. BU Jurassic Park şartları için fazlaca büyük bir saçmalık sadece filmin sonunu kurtarmak için yapılmış bir hamle olabileceğini tahmin ediyoruz. Eğer yazarlar Colin Trevorrow ve Derek Connolly bu eleştirilerden bir pay çıkarmazsa büyük ihtimalle olası bir Jurasic World 3 filminde insan-dinozor melezleri görme ihtimalimiz çok yüksek.

1. The Infinity War (Parmak şıklatmak!)

Marvel'ın son yapımlarından biri olan Sonsuzluk Savaşı'nda Thanos'un parmaklarını şıklatarak evrenin yarısını silme ihtimali aslında savaşın kendisinden daha abartılı gösterildi. Tabii ki bunda Russo kardeşlerin payını da unutmamak gerekiyor. Avengers takımı Mad Titan'a karşı ne kadar cesurca savaşsalar hatta zamanı geri alsalar da Thanos'a karşı hiçbir şekilde galip gelemezler. En son Thor'un bir girişimi ile seyirciye 'Acaba bu sefer oldu mu?' diye düşündürse de Thanos'un 'Kafama nişan almalıydın.' demesi ile bütün hayaller suya düşmüş oldu.

Thanos'un en sonunda Bucky, T'Challa, Groot, Drax, Star-Lord, Doctor Strange ve Peter Parker'ı parmaklarını şıklatarak toza dönüştürmesi ile aslında film 'Nasıl yani!' veya 'Ne oldu şimdi?' sorularıyla noktalanmış oldu.

Size en çok "Bu da ne böyle?" dedirten film hangisiydi?

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
03.07.2018

Infinity war

03.07.2018

Infinity war'da ki Thanosu fazla beğenmedim,iyiydi ama güçsüz gösterilmiş.O parmak şıklatması tam olarak çizgi romandan alınan bir sahne ayrıca filmde Thor'u da fazla güçlü gösterdiler.Normalde Thor,Thanosa çizik bile atamıyor.Ama yinede süper bir filmdi

04.07.2018

Spoiler uyarısı için teşekkürler, içeriği ve yorumları okumadan çıkıyorum. Diğer editörler de buna özen gösterirler umarım...

TÜM YORUMLARI OKU (14)