2018'den Bu Yana Hissedilen Süreç: Türkiye Ekonomisinde Kriz Ne Zaman Başladı?

Türkiye ekonomisinde özellikle son aylarda yaşanılan dalgalanma enflasyon, kur gibi etmenlerde negatif yönlü olurken, ekonomi politikalarında ise yer yer çelişkiler soru işaretlerine neden oluyor. Son yıllarda özellikle ekonomistlerin devamlı uyarılarda bulunduğu süreçleri son aylarda mı yaşamaya başladık? Yoksa ekonomistler bu uyarıları yaparken bozulma başlamış mıydı? 

2018'den bu yana krizde miyiz?

Ekonomist Dr. Murat Kubilay, Türkiye ekonomisinde yaşananları bir twit dizisiyle son 4 yıl özelinde ele aldı. 2018 kur krizi öncesinden anlatmaya başlayan Kubilay aslında o dönemde yaşananların bu dönemin temeli bazından olduğunu iletirken, Mart 2018 tarihinden bu yana Türkiye'nin bir ekonomik kriz içerisinden olduğunu belirtiyor. Kubilay'ın anlatımlarında 2018 kur krizi, Merkez Bankası rezervlerinden KKM'ye varan süreçleri anlatıyor.

twitter.com

Türkiye yeni bir şoka hazırlanıyor diyen Kubilay'a göre yurt dışındaki olumsuz tablo da bu süreçte şiddeti artıracak. Enflasyonda yükseliş sürerken, turizm sürecini etkileyen savaşın etkisi, Fed'in faiz artırımı, kurun yukarı yönlü baskısı tüm göstergeleri bozacak gibi duruyor. 

Ekonomide daha kötü günler önümüzde mi? Yoksa ekonomi yönetimi bunun önüne geçebilecek kararları alacak mı? Önümüzdeki günlerde yaşayıp öğreneceğiz! 

Sizin beklediğiniz ekonomik önlemler neler yorumlara bekliyoruz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Merkez Bankası Faiz Artırımına Erdoğan'ı İkna Edebilir mi?
Seçim Ekonomisi Nedir? Seçim Ekonomisine Girdik mi?
Burası Çok Önemli: Berat Albayrak'ın Kitabında Suçladığı Banka Hangisi?
Faiz Artışı Olursa Dolar Ne Olur? Savaşın Faturası ABD'ye mi Türkiye'ye mi Kesilecek?
Ekonomist Atilla Yeşilada Hükümeti Uyardı: 'Son Kartınızı Oynuyorsunuz!'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
14.03.2022

Asya borsalarında yaşanan krizin ülkemizdeki özel bankaları etkilemesi ve sabit kur politikası yüzünden yaşanan kriz ile geldiler kendi yarattıkları tarihin en kötü krizi ile gidecekler. Olansa bu bataklıkta boğulan vatandaşa olacak ama hala bu iktidarı savunacak andavallar çıkacaktır.

14.03.2022

aralık 2019'da 425 bine aldığım araç aralık 2018'de 320 bin idi. ne pandemi vardı ne savaş. cayır cayır dolar yakan damat vardı sadece.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ