2017'de Kullanmaya Doyamadığımız En İyi 17 Mobil Uygulama

Koca bir yıl azalan hafızalar dahi söz konusu olsa kıyıp kullandığımız, en beğendiğimiz 17 uygulamaya bir göz atmaya ne dersiniz?

1. Habitica

Yepyeni alışkanlıkların anahtarı öyle her an karşımıza çıkmıyor. Hayat bir oyun değildir diyenlere aldanmayın, yeni alışkanlıklar edinmek ve daha verimli bir zaman yönetimi gerçekleştirmek Habitica için bir oyun. Planlarınızı düzenli olarak gerçekleştirdiğinizde ödüller kazanıp aksattığınızda ceza alıyorsunuz. Tabii siz değil, bu alışkanlık oyundaki karakteriniz tüm bunları yaşıyor.

2. Adobe Illustrator Draw

Yaratıcılığımızı tetikleyen uygulamalar listesinin en önemli üyelerinden! Basit bir mobil uygulamanın ötesinde Adobe Illustrator Draw, soyut fikirleri kolayca ve etkili bir şekilde somutlaştırabilmek için tüm araçlara sahip. Vektörel çizimlerden tutun da yüksek çözünürlüklü tasarımlara dek birçok ihtiyacın yanıtına sahip.

3. Voscreen

Yepyeni diller, yepyeni ufukların anahtarıdır. 'Ben dizileri altyazısız izliyorum, anca öyle öğreniliyor.' lafını şehir efsanesi olmaktan çıkaran uygulama Voscreen 15 saniyelik videolarla seviyenize göre değişken sorular soruyor. İzlediğiniz videodaki cümleyi tanıyıp doğru seçtikçe izledikleriniz değişiyor, iyileşiyor.

4. Instapaper

Adındaki 'Insta' ibaresi onun hakkındaki izleniminizi etkilemesin, Instapaper en hızlı, sade ve verimli okuma deneyimini sunmak için cebinizde. Bir sitede ilginizi çeken bir makaleyi size dayatılan reklamlarla, dikkat dağıtan tasarımlarla bölmek istemiyorsanız atın Instapaper'a, istediğiniz zaman sade arayüzünde okuyun, böylece ilgi alanlarınıza daha fazla vakit ayırın!

5. Musixmatch

Bir yandan müzik dinleyip bir yandan eserlerin sözünü takip etmek hem çokça efor harcatıyor hem de hiç pratik değil. Spotify hesabınızla entegre olan Musixmatch dinlediğiniz müziklerin sözlerini senkronize bir biçimde ekranınızda görüntülüyor. Türkçe kütüphanesi de hayli etkileyici.

6. Scanner Pro

Parasını hak edenler köşesinde yerini kimselere bırakmayan uygulamalardan birisi Scanner Pro. Alt tarafı dosyayı tarıyor, en fazla da PDF'e çeviriyor diye düşünmeyin. Scanner Pro adeta bir İsviçre çakısı, her işe yarıyor. OCR teknolojisiyle kameranın gördüğü herhangi bir belgedeki harfleri tanıyarak onları sanki bir Word dokümanı gibi kaydedebiliyor. Hatta göndermeniz gereken dosyayı belirli bir ücret karşılığında fax bile çekebiliyor!

7. Peak

Beyninizin rölantiye girdiğinizi hissettiğiniz anda ya da hafızanızı güçlendirebilmek, zihninizi dinç tutabilmek için yardıma yetişen uygulama/oyun Peak'i denemenizi öneriyoruz. 2018'de de 2017'de olduğu gibi, keskin zihinler diliyoruz!

8. Remember the Milk

Sütü hatırlayın ama kalanını ona bırakın. Rakibi olan uygulamalarda zamanlamayı ve planlamayı siz yapıyorsunuz, Remember the Milk'te tüm bu işler sizden bağımsız gerçekleşiyor. Yapmanız gerekenleri yazın ve takibini ona bırakın. Hem anlık bildirimler hem de sosyal ağlarınız üzerinden size hatırlatmaları yapsın. Düzenden kaçış yok!

9. Phonto

Ücretsiz ama keşke paralı olsa da hakkını verebilsek denecek seviyede iyi işler çıkarıyor Phonto. Görseller üzerine yazı yazmak kadar basite indirgenemeyecek bir işlevi var ve bu işi yapan diğer örneklerinin aksine size sağladığı hareket alanı ve yazıları uygulama kalitesiyle hem amatör tasarımınızı renklendirecek hem de profesyonel ihtiyaçlarınıza yanıt verecek gücü var.

10. Zombies, Run!

Egzersizi tam anlamıyla oyun haline getirerek sağlıklı hayat yolunda değişim serüveninize eğlence katmak iyi olabilir. Koşuyu oyun haline getirmeyi amaçlayan Zombies, Run! ve size verdiği görevlerle hayali bir zombi istilasından kaçışınızı oyunlaştırıyor. Zombi istilasından da ancak koşarak kaçılabilir diye düşünürsek, neden denenmesin?

11. Snapseed

Basit filtrelerle yetinmeyin, profesyonel fotoğraflarınızı dahi düzenleyebilecek yapısıyla Snapseed'le her zaman büyük düşünün. İlk yıllarında ücretli olan uygulama, artık ücretsiz olduğunu sık sık düşündürerek anlık sevinçler yaratıyor.

12. TuneIn

Dünyanın her noktasından hemen her radyo yayınına kulak vermeye yarayan TuneIn Radio uygulaması neredeyse 100.000 kanala sahip. Aslında sadece müzik dinlemek için uygulamanın bu versiyonu da yeterli fakat TuneIn Radio Pro sayesinde dinlediğiniz yayını cihaz belleğiniz el verdiğince kaydedebiliyorsunuz. Sık radyo dinliyorsanız kablosuz internetin olduğu yerlerde müziği depolayıp mobil veriden tasarruf etmek de mümkün. Ücretli ya da ücretsiz, dünyanın müziğini cebinizde taşımak ayrı bir keyif.

13. Monument Valley

Sanatı oynayabileceğimizin kanıtını bulduk! Sürreel bir dünyada göz yanılmalarına karşı mücadele ederek oynarken zihninizi eğitmek ve bunları özenle hazırlanmış grafiklerle gerçekleştirmenin uygulama hali Monument Valley. Tatlı çabuk bitmesin diye küçük kaşıkla yer gibi, oyun bitmesin diye azar azar oynama isteği uyandıracak. Oyunların ücretli olmasına alışkınız fakat sunduğu deneyimin yanından geçemeyecek sembolik bir ücreti var.

14. SeenIt&SeriesGuide

Televizyon şovları teker teker geldiklerinde takibi kolay olsa da birden fazla şov takip ediliyorsa ya da bir süre takibe ara verilecek olursa hangi sezonun hangi bölümünde kalındığı tamamen meçhul. iOS için SeenIt ve Android işletim sistemi için SeriesGuide aynı altyapıyı kullanarak bu soruyu zihineri rahatatarak çözüyor.

15. Hearthstone

Bir Blizzard oyunu oyunu olan Hearthstone her mecrada oynansa da bizim ilgi alanımıza mobil versiyonu dahil oluyor. Karşılıklı iki oyuncuyla oynanan kart oyununda mevcut 30 canınızı rakiple mücadelenizde korumaya çalışarak rakibinizin canını almanız gerekiyor. Alışkanlık haline gelme riski var!

16. Udacity

Bir yabancı dil öğrenmek kadar (Hatta belki de daha fazla) gelişiminize katkısı olacak hamle yeni bir programlama dili öğrenmek. Kullandığımız bütün uygulamaların ortak dillerinde eğitimler sunan Udacity temel eğitimlerinin büyük kısmını ücretsiz sunuyor.

17. Google Keep

Google her yıl yeni onlarca uygulama piyasa sürüp her birinde farklı kalite yakalamış olsa aralarında en sade ve kullanışlı olanı Google Keep. Sadece ve sadece not almak için bulunan uygulama dikkat dağıtmayan arayüzüyle ve ek özellikleriyle düşüncelerinizi somutlaştırmaya yönlendiriyor.

Bonus: Tabii ki sadece App'e özel testleri ve ünlü konuklarımızın ilk kez göreceğiniz kamera arkası görüntüleriyle Onedio App

İndirmek için tıklayın

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
YORUMLAR
30.11.2017

Koca bi yılı Last Empire War Z ile yedim bitirdim pişman değilim

24.11.2017

Sadece hearthstone kullanıyorum :) Gündüz işte HS akşam evde WoW. :)

25.11.2017

Güzel soru! :D İşim masabaşı olduğundan telefondan hsyi açıp klavyeye yaslıyorum akşama kadar keyf. :D

Pasif Kullanıcı
24.11.2017

vpn?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ