Para tarih boyunca birçok formda karşımıza çıkmıştır ve her daim gücün simgesi olmuştur. Bir ülkenin zenginliği ekonomisinin ne kadar iyi ve sağlam durumda olduğunu göstermektedir. İş gücünün yüksek olması anlamına gelir ve buna bağlı olarak da yaşam kalitesi artmaktadır.
Ticari işlemler eski zamanlardan bugüne kadar parasal döviz temelli olarak devam etmiştir. Eskiden imparatorluğun gücü ve sürdürülebilirliği anlamı taşıyan ekonomik güç, günümüzde de aynı anlamı taşımaktadır. Zengin ülkelere bakıldığı zaman acı bir gerçekle de karşılaşılmaktadır. Her ne kadar yaşam kalitesi yüksek olsa dahi, yoksulluk oranı yüksel olabilmektedir ve gelir eşitsizliği durumu ile karşılaşılabilmektedir.
Dünya Bankası tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük ekonomisine sahip 12 ülkesinin ekonomisi, dünya ekonomisinin üçte ikisini oluşturmaktadır. World Factbook tarafından yapılan araştırmaya göre de kişi başı milli gelir üzerinden ve yoksulluk sınırında yaşayan kişilere göz önüne alınarak dünyanın en zengin ekonomileri sıralandırılmıştır. Bu sıralamalar yapılırken, IMF ve Dünya Ekonomik Görünümü göz önüne alınmıştır.
Aşağıda bulacağınız sıralama ise World Factbook araştırmasından yola çıkılarak Amerikan doları alım gücüne dayalı olarak sıralandırılmış dünya en zengin ekonomileridir.
KAYNAK: http://borsanasiloynanir.co/